Alu Biedronka641 dziękuję za miłe powitanie i życzenia
To już trzeci taki obfity śnieg tej zimy. Dzisiaj pada deszcz, a śnieg jeszcze sobie leży, ale jest go znacznie mniej.
Zauważyłam, że następne krokusy szykują się do kwitnienia, może jutro uda się zrobić zdjęcia.
Alu nareszcie się doczekałam, że miłek amurski będzie kwitł

Pamiętasz jak w zeszłym roku biadoliłam, najpierw, że wcale nie wychodzi, a potem że nie kwitnie. Chyba już czas kupić 'Flore Pleno'
Tobie również życzę pięknych kwitnień i oby deszcz przestał padać, bo u mnie zaczyna już też być bardzo mokro.
Ewuniu jolifleur witam Cię i zapraszam do odwiedzin. Będziemy razem szukać wiosennych niespodzianek. Dobrze, że chociaż u Ciebie świeci słońce i mogłaś zabrać się już za wiosenne porządki. Mam nadzieję, że w najbliższym czasie pokażesz zdjęcia z nowego ogrodu
Marysiu delosperma dziękuję. Szkoda, że tegoroczna zima nie obdarzyła śniegiem Twojej okolicy. U mnie już po raz trzeci tak dosypało, ale chyba jutro po śniegu pozostanie tylko woda, bo nie dość, że pada deszcz, to temperatura ma wzrosnąć. Niektóre moje krokusy też mają na razie tylko szczypiorki, ale pocieszam się, że jeszcze wypuszczą pąki kwiatowe. Biały cyklamen rzeczywiście ślicznie kwitnie w przeciwieństwie do różowego, który trzyma pąk od jesieni i nie ma zamiaru go otworzyć
Marysiu mar33 no nie wiem kto ma lepsze układy, bo przecież u Ciebie zimy prawie wcale nie było, i podejrzewam że rośliny w ogrodzie startują, jakby już dawno wiosna przyszła. Mam nadzieję, że niedługo pochwalisz się nowymi wiosennymi zdjęciami
Marzenko Marzena77 witam Cię. W tym roku wiosna przychodzi o cały miesiąc wcześniej niż zwykle. Rośliny przyczajone pod powierzchnią ziemi tylko czekają na słońce, żeby ruszyć. Ranniki, to bezproblemowe rośliny, u mnie same się rozsiewają i ładnie rosną.
Otwieraj nowy wątek, bo bardzo lubię oglądać Twoje piękne zdjęcia roślin, Aresika, a przede wszystkim ptaków
Dzisiaj następne zdjęcia, na których widać początek wiosny.
Ciemierniki
Wierzba iwa 'Klimarnock'
Pigwowiec
Wrzosiec wiosenny 'Rubinfleur' i wrzosiec nn
Gęsiówka wczesna
Lepiężnik japoński variegata
Wiciokrzew pomorski i powojnik wielkokwiatowy 'Ernest Markham'
Skrzydlinka naprzeciwlistna i rozchodnik topololistny
Irys histrioides 'Lady Beatrix Stanley' i jaśmin nagokwiatowy
Cyklamen dyskowaty i jarmuż
Pierwsza biedronka i pierwszy ślimak