Metody z własnej parapetowej hodowli

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Awatar użytkownika
bettysolo
500p
500p
Od: 12 paź 2010, o 17:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Metody z własnej parapetowej hodowli

Post »

Dzięki za podpowiedz :)
Spróbuję jedną skrzynkę zrobić z tych obciętych szczepek a te doniczki które mogę wnieść do domu spróbuję uchować Twoją metodą :)
A te sadzonki które mam trzymać temperaturze pokojowej to normalnie przez całą zimę mogę trzymać na parapecie salonu ?
Pozdrawiam Beata :)
Awatar użytkownika
georginja
500p
500p
Od: 4 paź 2012, o 01:46

Post »

Tak.Tylko gdy się ukorzenią zdjąć folię,no i wiadomo nie trzymać nad samym kaloryferem.Ma być ciepło ale bez przesady.Bliżej wiosny jak zobaczysz że rosną uszczknąć wierzchołek żeby się rozkrzewiły.Życzę powodzenia :wit
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 26&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=154" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
bettysolo
500p
500p
Od: 12 paź 2010, o 17:13

Post »

Jeszcze raz dziękuję za dobre rady :)
Odezwę się wiosną i dam znać jak sobie poradziły moje kwiatuszki
Pozdrawiam Beata :)
kluska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 sty 2008, o 11:26

Post »

Odświeżam temat. Czy million bells uda się przechować w ciemnym garażu? W ogóle jakie macie doświadczenia z przechowywaniem roślin do wiosny w ciemnych pomieszczeniach? A czy warto już zrobić sadzonki z heliotropa czy czekać do wiosny? A lantany ktoś z was przechowuje w ciemnym? Niestety na własne życzenie przy budowie domu pozbyłam się okna z garażu, czego niewymownie żałuję. Mam okno na strychu, ale nie wiem jaka temperatura tam panuje zimą. A roślin tarasowych coraz więcej i do wszystkich się przywiązuję :roll:
kluska - "ogrodnik" od czerwca 2006
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”