Mój ogród wśród łąk część 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój ogród wśród łąk część 3

Post »

Jakie piękne astry ;:138 złotlin i powojnik :D ja ten sam kłopot mam z berberysem złapał mączniaka a taki ładny był ;:161 ;:161 ;:161 u mnie też pustawo się robi :( w przyszłym roku muszę wszystko zaplanować żeby było duużo kolorów ;:108 ;:108 ;:108
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Nowy wątek o od razu piękne widoki ;:138 ;:138 ;:138
lubię takie właśnie bujne, romantyczne i troszeczkę tajemnicze ogrody ;:196
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Na mączniaka najlepiej zastosować Topsin lub Amistar, albo jeden i drugi na zmianę.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Małgosiu :wit
Witam w kolejnej części i zachwycam się astrami ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Małgosiu już od jakiegoś czasu podczytuje Cię .
Dziś zostawię ślad bo urzekło mnie zdjęcie z poprzedniej strony... bardzo swojskie z powalonym pniem drzewa.
Ogólnie widzę, że nie unikasz naturalnych ozdób w postaci pieńków, wianków itp.
Takie proste naturalne dodatki tworzą klimat a reszta to wypełnienie.
Stóż futrzaty wyjątkowo ładny, do mnie ostatnio przychodzi sporo kotów działkowych bo susza. Specjalnie zrobiłam płaskie kamieniste zejście do stawu aby nie tylko mnie dobrze było ale i zwierzakom gdy dopadnie je pragnienie.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Małgosiu u mnie w tym roku astry to klęska, z wielu wysianych nasion niewiele wykiełkowało, Twoje mają śliczne kolory ;:215 U mnie mączniak o tej porze najczęściej jest na dąbrówkach :?
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

A może ta róża to Kalmar :wink: miałem taką była bardzo podobna do twojej ale niestety przemarzła :?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit jestem ij a w Twoim pięknym ogrodzie ;:108
Powojniki, róże cudne ;:167
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

To ja już teraz wiem, skąd ta znajomość kociego futra :tan. Zdjęcie z wjazdu jest "superowe', jak to teraz się mówi , ale reszta ogrodu również ;:63 . Dawno nie widziałam tak ładnych astrów.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

Melduję się w wątku. :wit
Masz piękne astry. ;:333 Nie mogę się nazachwycać. Ja się nie mogę ich jakoś dochować.
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Gosiu , ten ciemny aster rewelacyjny , zbieraj nasionka ;:108
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Gosiu - astry to w moim ogrodzie jesiennym podstawa :D Twoje astry są piękne ;:138 ach............te kolory. :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Witajcie moi mili. Sobota upłynęła mi pracowicie, ale pogoda sprzyjała, a ja robiłam wszystko to, co lubię. :D

Mati - Mączniaka moje roślinki, oprócz dyniowatych nie łapały, więc tym bardziej jestem poruszona. Zakupiłam dzisiaj Amistar, bo tak radziła Madzia- Madziagos, moja wyrocznia w sprawach pielęgnacji roślin. I chociaż nie lubię chemii, czasami muszę ją zastosować.Popryskaj berberysa Amistarem. ;:109 Muszę sprawdzić czy to Kalmar....nazwa pasuje do koloru :D

Danusia - Witaj, i jeśli Ci się podoba mój ogród serdecznie zapraszam. :wit

Madzia - Kupiłam jak radziłaś Amistar, nie bawiłam się już z Ludwikiem. I prysnęłam.Dzięki serdeczne za radę. ;:196

Aniu - Witaj ;:196 Astry kocham bardzo.

Krysia - Witaj,, dziękuję że zajrzałaś i napisałaś. Miłe słowa, łechcą moje ego, nie powiem dość radośnie. To prawda, lubię naturalne ozdoby w ogrodzie, jedynymi wyjątkami są ceramiczne gęsi, do których mam sentyment, bo w fajnych okolicznościach zostały kupione. I mam nadzieję, że zostaną ze mną długo. :wit

Marysiu- Zimne noce sprzyjają tej zarazie :evil: Moja koleżanka też co roku skarży się na złe plony astrów. Może to od rodzaju gleby zależy? Ja sieję po prostu do pojemników, potem pikuję na miejsce stałe i gotowe. I rosną. Powiem nieskromnie, że ładne mam astry. Już porobiłam z nich kilka bukietów. ;:196

Aniu Anabuko - Witaj ;:196

Aniu - Pulpa - No tak, sierściuchy z kręgu persów to moja zmora ostatnich sześciu lat :wink: Na szczęście kotki są już wysterylizowane, ale zanim się zdecydowaliśmy....mieliśmy kilka miotów. I stąd moja znajomość. :D
Astry siałam igiełkowe, a wyrosły piwoniowe, i taki inne których nazw nie znam.Igiełkowy wyrósł jeden. :D

Krystian - Witaj :wit Astry siejesz w kwietniu do kuwety, potem pikujesz na miejsce stałe i już.

Monia - Muszę te ciemne zaznaczyć, żeby nie przeoczyć. :uszy

Jadziu - Astry muszą być, i najlepiej łanami. Kocham te kwiaty i nie mogę się zawsze doczekać czasu ich kwitnienia. ;:196

Taki śliczny miłorząb dołączył dzisiaj do mojego ogrodu. Nie mogłam się zdecydować na formę drzewa, bo trochę boję się, że te szczepione są bardziej narażone na mróz.Macie z nimi jakieś doświadczenie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Hortensja też wpadła do koszyczka...Sunday Fraise. Ma bardzo ładne wybarwienie, bardziej chyba od Vanilki mi się podoba. I do tego cena....za ładnie rozkrzewiony, kwitnący kilkoma kwiatostanami krzaczek zapłaciłam 12 zł. Zrobiłam fotkę całego krzaczka, ale po zrzuceniu okazało się, ,że jest nieostre. Dlatego uraczę Was tylko jej pięknym kwiatem.

Obrazek

Przesadziłam też świerk Inversa. Źle go pierwotnie posadziłam, chociaż może to wina za szybko rozrastających się jego sąsiadów? No, w każdym razie on zasługuje na miejsce, w którym będzie mógł swobodnie rosnąć,a ja będę mogła się cieszyć jego widokiem. Tuż przed nim przesadzony krzak Louis Odier.Też się rozrósł niemiłosiernie, więc poszedł sobie w takie miejsce, gdzie nikogo nie będzie zahaczał.

Obrazek

A to mój chory na mączniaka powojnik Rooguchi. Tak go lubię.

Obrazek

A po działaniach ogrodowych pojechałam do lasu. Grzybów mało...ale za to za to nacieszyłam oczy i pooddychałam sobie lasem.

Obrazek

Takie to naturalne, a takie piękne. Niesamowitych inspiracji do tworzenia moich rabat dostarcza mi las.Oprócz wrzosu, wrzosu nie lubię.

Obrazek

Obrazek

I obrażona nimfa leśna, bo miały być lody, a nie " głupi las" . Kocham takie fochy u dzieci, są takie szczere i słodkie przez to. Nie żebym specjalnie prowokowała Zuzę do złości, ale...nam dorosłym już tak nie wypada, a czasami chciałoby się rzucić fochem :D

Obrazek

I szczęśliwa Lulcia, cokolwiek sobie myślicie innego :wink:

Obrazek

Lecę zobaczyć jak spędziliście sobotę.aha, zapomniałam napisać, że po powrocie z lasu przez 2 godziny podlewałam ogród...ten rok jest straszny.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p

Post »

Miłorząb piękny ;:108 ale tło za nim o wiele bardziej ładniejsze ;:138 a świerk inversa superowy nie da się mieć takiego samego ale dla mnie za duży :D
Awatar użytkownika
chalaputkowo
1000p
1000p
Od: 16 cze 2014, o 18:59

Post »

Małgoś w moim odczuciu miłorząb jest bezproblemowy , mam od 4 lat i .... jestem bardzo zadowolona ;:108 , nawet jeśli przyszedł przymrozek po tym jak już wiosną puścił listki i zważył je , on chwat puszcza nowe ,i przede wszystkim pięknie wybarwia się na jesień . W miesięczniku Zieleń to życie - jest dość duży artykuł na temat miłorzębów ;:130
Zakupki ;:215
Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”