Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Zielone pokoje, Ibrakadabra i 100 róż, cz.5.

Post »

Jaguś mam dzisiaj internet :shock: chyba go sobie z Koscierzyny przywiozłam ;:306
Fajnie, że znowu mogłam zajrzeć za Twój płot. Wirtualne, z mruczącą Mikoliną na kolanach...Będę czekać na każdą z Twoich stu róż :lol:
Pamiętaj, że mi obiecałaś wizytę na Kaszubach w tym roku! Zapraszamy!
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42

Post »

Jaguś bardzo się cieszę ;:138 ;:138 ;:138 , że otworzyłaś swój ogródek. Brakowało mi go ogromnie. Gdybym lepiej się czuła to wsiadłabym w autobus i zajrzała do niego przez płot. Cieszę się również, że kotki są zdrowe i Twoje zdrowie i humor wrócił do normy. Wpisuję się abym łatwiej mogła Cię odnaleźć ale dalej cichutko będę wędrowała po Twoich zielonych pokojach. ;:196 dziękuję za pamięć i serdecznie pozdrawiam.
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jagodo
Cieszę się niesłychanie, że czujesz się lepiej i otworzyłaś nową część wątku ;:138 ;:196
Raduje mnie też zdrowy Wicek.
Jestem ciekawa czym obsadzisz niebieską wanienkę.
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Jagodo w nowym wątku, czekałam na niego z niecierpliwością. Cieszę się bardzo oglądając zdjęcia bo w zielonych pokojach jak w ogrodach Wersalu.
Obecnie jestem sąsiadką Marysi i Oli. Jest piękna pogoda i nic więcej do szczęścia nie potrzeba. Wczoraj wieczorem odbyło się spotkanie trójkąta chrztowskiego i degustacja nalewki brzoskwiniowej Justynki oraz benedyktynki mojej produkcji. W ogrodzie wszystko pięknie kwitnie i raduje serce. mam nadzieję, że przyjedziesz do nas w tym roku, zapraszamy. Pozdrowienia z kaszubskiej wsi.
Awatar użytkownika
drewutnia
1000p
1000p
Od: 1 gru 2011, o 13:06

Post »

Tak przypadkiem znalazłam twój wpis i zobaczyłam zmiany z stopce- więc jestem. ;:138
Fajny tytuł 100 róż, robi wrażenie :wink:
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Witam :wit.

Wczorajszy dzień zaczęłam od nawożenia róż, które bardzo ładnie po zimie wystartowały. Potem wpadła moja siostra - sister, znany powiatowy truciciel, rozrobiła Confidor i struła szkodniki, które podgryzały mi w ogrodzie dosłownie wszystko. Niesione zapałem zaczęłyśmy wylewać wodę z jeziora, bo bardzo denerwowała mnie wciąż mętna woda. Wybrałyśmy jej 2/3 i zastał nas zmrok. Nie pozostało mi nic innego, jak tylko dziś od rana kontynuować zaczęte dzieło. A im dalej, tym było gorzej. Cztery godziny zajęło mi oczyszczanie jeziorka z mułu i różnych paskudztw (skąd się wzięły?) ... przegięłam :evil:. Zamiast rozkoszować się wiosną w ogrodzie, poprułam do apteki po Voltaren !

Tak to wyglądało:

Obrazek

Obrazek

Tym sposobem jezioro jest względnie czyste, rośliny oczyszczone z robactwa i rzetelnie podlane.
W tzw. międzyczasie udało mi się polowanie na upragnione brzozy Doorenbos i kalinkę Mariesii.

Fraszko :wit. Patrz sobie do woli, a czasem może coś napisz...

Obrazek

Hej, moja Muffinko, witam serdecznie. Jakie to różyczki wpadły Ci w ręce i w którym ogrodzie wylądują? Może nie trzeba było tak hojnie poprzednich rozdawać? Swoją drogą te rozdane wystartowały wspaniale, ale to ja będę miała z nich pociechę :uszy.
Wspaniałego długiego weekendu.

Obrazek

Różyczko, na kawkę jesteś zaproszona zawsze. Milo mi.
Moje kaliny w tym roku zakwitną wszystkie. I koralowe, i Burkwooda, i aurea, i nowo nabyta Mariesii. To moje ulubione rośliny. Oby Twoja też zakwitła.

Obrazek

A teraz Agness. Wiesz, to zabawne, bo z nas obu niezłe cichociemne ;:306. Mówisz, że Cię nie znam, a to nieprawda, bo Twój ogród śledzę od ładnych kilku lat... ;:224. Od początku fascynowały mnie przepięknie kolorystycznie skomponowane rabaty w angielskim stylu, wijące się między trawiastymi ścieżkami (też w angielskim stylu!) Już kilka razy zapędzałam się mentalnie, żeby powiększyć ilość rabat kosztem trawnika, jednak zawsze coś mnie powstrzymuje, boć to przecież mają być zielone pokoje. Ale Twoje zachwycają mnie ciągle ;:215.
Dzięki za uznanie dla tarasu ;:180.
To co, teraz już będziemy się odwiedzać z otwartą przyłbicą ;:306.

Obrazek

Do diaska a tym Twoim internetem, Marysiu :evil:. Nie mogę się pogodzić z brakiem kontaktu z Tobą przez całe lato ;:185. Odwiedzę Cię na bank, bo u mnie słowo droższe pieniędzy :!:
A róże zapowiadają się nieźle ( poza bidą od pewnej pani ;:219). Niebawem zacznę je aktywnie reklamować. Słoneczka życzę i dostępu do sieci.

Obrazek

Lusiu ;:167, nie zgadzam się, żebyś tylko przez płot zaglądała. Wsiadaj w autobus, albo daj znać i ja po Ciebie przyjadę. Tak bym chciała Cię widzieć u siebie ;:224.

Obrazek

Dzięki, Pel, gdybym to ja jeszcze leczyła się, jak pan Bóg przykazał, to pewnie poszłoby szybciej. Ale leczenie pracą w ogrodzie to nie był najlepszy pomysł ;:24.
Balię obsadziłam białymi miniaturowymi daliami. Te wściekle różowe znudziły mi się już.

Obrazek

Grażynko, jak to miło, że czekałaś na mój wątek, dzięki ;:180.
Fajnie macie z tymi działeczkami po sąsiedzku. Nie powiem, naleweczki atrakcyjne i pogawędki pewnie też. Myślę, że uda mi się w tym sezonie zobaczyć na własne oczy, jak się w tym Chrztowie gospodarzycie.

Obrazek

He, he, Ewo, mówisz, że 100 róż w tytule robi wrażenie, a ja bym chciała, żeby zrobiły wrażenie w naturze ;:306.

Obrazek

Ponieważ bez kotów życia nie ma - teraz koty:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No i, tradycyjnie, dla tych, którym nieśmiałość nie pozwala się odezwać, a ciekawość każe zajrzeć.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ponieważ jutro wybieram się na majówkę na Kaszuby, już dziś mówię:

Z pierwomajskim priwietom :wit.
Życzę wszystkim wspaniałego wypoczynku na łonie natury ;:304 - Jagoda
ewazawady
500p
500p
Od: 7 kwie 2011, o 14:20

Post »

Ja Was toże pozdrawliaju z pierwomajskim prazdnikom.
Na łonie natury mam zamiar tarzać się od świtu z nawozem w jednej, a gracką w drugiej ręce. Potem wyprawa rowerowa i podziwianie nadwiślańskich krajobrazów.
Miłego kaszubowania. Obrazek
Pozdrawiam
Ewa
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

:wit

Od dłuższego czasu zastanawiałam się nad założeniem oczka wodnego, jednak takie relacje jak Twoja, zdecydowanie mnie zniechęcają !
Ostatecznie postanowiłam podziwiać oczko w zielonych pokojach i jednak nie kopać własnego ...
Muszą mi wystarczyć komary z nad rzeczki ;:306

Śpiące koty to kolejny cud natury, nad którym warto się pochylić ;:oj
Dziękując za pozdrowienia, wysyłam na Kaszuby słonko, by ozłociło majowy weekend ;:3

PS. O nowych różyczkach więcej niebawem w moim wątku...
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jaguś nawet nie wiesz jak ogromną przyjemność sprawiłaś mi tym, że odwiedzasz mój ogródek ..... i to od tak dawna ;:196
Bardzo się cieszę i dziękuję za miłe słowa :D Teraz z niecierpliwością czekam na Twoją ,,odtajnioną,, wizytę ;:oj
Wiesz..... ja zawsze cichutko namawiam do zmniejszenia trawniczka ;:224 Każda nowa rabatka mile widziana 8-) :lol:
Wspaniały jest ten ażurowy dzbanek..... niespotykana ozdoba, świetnie wygląda wśród zieleni.... Mnie marzą się takie ażurowe klateczki .... ale jeszcze nie spotkałam ich na swojej drodze....
Miłego majówkowego wyjazdu..... a dla kociaczków głaskanko :wit
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16

Post »

Jaga i ja dołączam do grona radujących się z nowego tak optymistycznego w treści i formie wątku.
Nowa rusałka - :heja . Czy imię na część śpiewających sióstr Leah and Chloe?
Widziałam u mnie, że darowany widok francuskiego dywaniku przypadł Ci do gustu. W tamtych ogrodach zachwycił mnie też intensywny zapach kaliny- jak się okazało angielskiej. Zakupiłam jednak kalinę Burkwooda, bo była w przystępniejszej cenie a zapach ma podobny. U Ciebie czytam do burkwoody, doszła jej japońska siostra. Będę jej się u Ciebie przyglądać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagodo!
Praca niewdzięczna, ale wykonać ją co jakiś czas trzeba...to woda stojąca ;:oj
Prześliczne te onętki ...one mają chyba jakieś nazwisko, bo podobne pokazali w GW :D
Wspaniałej majówki Ci życzę ;:196
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Wykazałam się jak zawsze refleksem :;230 I tak jestem lepsza niż ostatnio...
Z oczkiem mam tak jak Mufka. Dalej myślę... A co z tego wyjdzie. Najpewniej coś wielkości kałuży ;:306
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Witaj Jagódko, majowo wita Cię majowa :D
Bardzo lubię ten tekst (i oczywiście piosenkę) p. Sojki, z której cytat zamieściłaś na wstępie.
"Kariera, sława, blaski, oklaski, ach, oklaski - to tylko są obrazki...."
Obyśmy byli zdrowi i szczęśliwi, czego Ci serdecznie życzę.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

Nie wie czy jestem godna stąpać po tych zielonych pokojach, ale co tam, może mnie nie przepędzisz 8-) Moja polszczyzna pewnie trochę pozostawia do życzenian nie mam kota, nawet psa już nie mam ale za to białe[chyba :wink: ] lilie jeszcze czekają w donicy ;:3
A ja czekam aż mi rozmarznie wąż, żeby podlać moją pustynię...
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

JAGÓDKO :wit
Wpisuje się i ja w nowy watek,otwarty w tak pięknych okolicznościach przyrody ;:108
Dziurę w oczku mam też :!:
A biedna glicynia tylko ma listki,a u Ciebie pięknie kwitnie ;:333
Muszę moją przesadzić ;:219
Majowe pozdrówki ;:168
Slawek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”