Sojusz starego z nowym

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: sojusz starego z nowym

Post »

Kochana, zerknij do dzisiejszych postów Pacynki w jej wątku Tradycyjny przydomowy ogródek wiejski. Wrzuciłam to i owo z domku wiejskiego na Podlasiu. Ten ogród tutaj to siedziba mieszczucha a dom taki sobie gargamelek, więc nie ma fotek.
Jak Ci się spodoba, dam więcej fotek wiejskich z zewnątrz i wewnątrz, jak chcesz to pytaj o moją eksperiencję w tym temacie :)

Pozdrawiam i zapraszam!

Zuzia
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Czy może być lepszy/piękniejszy miesiąc na otwarcie wątku, niż maj... ;:185
Zuziu widzę, że szybko się uczysz, skoro po trzech latach wiesz, co sprawdzi się w Twoim ogrodzie ;:180
Ja ogroduję znacznie dużej, a ciągle trafiają mi się, jakieś "niewypały".
...a może jestem zbyt pazerna i nie potrafię pogodzić się z faktem, że nie wszystko urośnie na piasku ;:131
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Dzień dobry w Twoim wątku. Piękne są płotki plecione, lecz czy to zabezpiecza przed psem, ja mam malamutki.
Jak je coś zainteresuje nic sobie nie robią z drucianych płotków zabezpieczających.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Aza pisze:Dzień dobry w Twoim wątku. Piękne są płotki plecione, lecz czy to zabezpiecza przed psem, ja mam malamutki.
Jak je coś zainteresuje nic sobie nie robią z drucianych płotków zabezpieczających.
Witaj, niestety płotki mój "haszczor" wyśmiał i wchodzi gdzie chce. Obecnie mam 3 doły , głównie pod drzewami i pod żywotnikiem. Reszta trzyma się jako tako ale latem z pewnością przybędzie jam i roślinki trochę ucierpią.
A u Ciebie dewastacja? Sąsiadka ma 2 husky i ogród przypomina powierzchnie księżyca....
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

heliofitka pisze:Czy może być lepszy/piękniejszy miesiąc na otwarcie wątku, niż maj... ;:185
Zuziu widzę, że szybko się uczysz, skoro po trzech latach wiesz, co sprawdzi się w Twoim ogrodzie ;:180
Ja ogroduję znacznie dużej, a ciągle trafiają mi się, jakieś "niewypały".
...a może jestem zbyt pazerna i nie potrafię pogodzić się z faktem, że nie wszystko urośnie na piasku ;:131
Iwonko,

Niewypały to wciąż moja specjalność, że tak powiem :)
Od niektórych ratuje mnie mąż, który jest leśnikiem i wkłada wiele wysiłku, żebym nie kupowała "po głupiemu" tylko uwzględniła warunki glebowo - klimatyczne naszego ogrodu...
Ale czasem, coś mi się spodoba i nie ma siły. Muszę kupić.Ostatni zakup to obiela, mam nadzieję, ze nie sprawi mi zawodu.

Pozdrawiam i zapraszam!
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie za płotem mieszkają dwa haskie, a w ogrodzie jest, jak w pudełeczku ;:108
Tyle tylko, że oni piesków na ogród nie spuszczają. Czasami wieczorem, ale pod ścisłą kontrolą.
Żeby pieski miały ruch, to przyczepiają je do rowerów i robią sobie wycieczki.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

U mnie pies "kotłuje" się z wypożyczanymi z sąsiedztwa potworami i czasem ogródek musi się regenerować. To jednak dość swobodne aranżacje, więc wielkiej szkody nie robią :)

Drugie zdjęcie to oczywiście nie gość w ogródku tylko spotkanie na polanie w lesie. Też było fajnie :)

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Weekend był pracowity, tulipany kończą swój sezon, rododendrony i azalie w pełni rozkwitu. Rozkwitły także peonie. W gnieździe wróbli słychać głośnie ćwierkanie piskląt, a rodzice kursują cały dzień przynosząc smakołyki. Zziajane odpoczywają czasem na krawędzi poidełka.maj to chyba najfajniejszy miesiąc w roku. Żeby miał jeszcze ze dwa razy tyle sobót i niedziel... :) Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj zauważyłam na peoniach pąki i myślałam, że umrę z radości :heja
Twoje już kwitną...i powojniki...kiedy ja się doczekam ;:333
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

heliofitka pisze:Wczoraj zauważyłam na peoniach pąki i myślałam, że umrę z radości :heja
Twoje już kwitną...i powojniki...kiedy ja się doczekam ;:333
Hihi, ja o szóstej rano przed wyjściem do pracy obchodzę cały ogródek i i patrzę co tam nowego. Na widok tych pączków a potem kwiatów też skakałam :D. Ale najbardziej ucieszyła mnie glicynia. Ma 6 kwiatostanów i chyba wystraszyła się mojej zeszłorocznej groźby, ze jak nie będzie kwitła to... siekiera i kompostownik :D. Chyba podoba jej się pokręcona pergola z gałęzi akacjowych bo sunie po niej wspaniale.
Obserwuję też moją białą hostę, straszą mnie niedobrzy ludzie, że z czasem zzielenieje..
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ależ u Ciebie pięknie ;:oj Ten mur masz niesamowity. I nie przyjmuj się, że coś Ci nie rośnie. Wszędzie wszystko nie może rosnąć i każdy z nas ma po parę roślin, z którymi się nie dogadujemy :wink:
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też mam tą hostę i potwierdzam zzielenieje ;:108
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie już zmieniła kolor, ale dalej jest ładna mi się podoba.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

sweety pisze:Ależ u Ciebie pięknie ;:oj Ten mur masz niesamowity. I nie przyjmuj się, że coś Ci nie rośnie. Wszędzie wszystko nie może rosnąć i każdy z nas ma po parę roślin, z którymi się nie dogadujemy :wink:
Dziękuję :), super, że zajrzałaś.
Staram się nie przejmować, już wiem, ze nie wszystko wszędzie wyrośnie... Pogodziłam się z trawnikami w łaty (sunia robi sobie z niego toaletę i wypala dziury), brakiem róż piennych, chociaż kocham je niezmiennie i podziwiam w szkółkach no i z uwagi na rozmiar ogrodu, nie posadzę tulipanowca, metasekwoi i innych drzew, które szalenie mi się podobają.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety wszystkiego nie można mieć ;:185 A jak duży masz ogród? I skąd ten mur? Budowaliście czy już był?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”