Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
- aage
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013
Jestem i ja.....czyżby wiosna że już wątek ogrodowy się zaczyna tworzyć?
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Podoba mi się na rysunku zapis: "wiśnie i inne czereśnie"!
Patysiu - życie weryfikuje nasze plany, zwłaszcza, jeśli się kupuje taki stary dom. W takim domu trzeba najpierw pomieszkać, nauczyć się tego nowego życia i wtedy najczęściej dopiero w praniu się okazuje zupełnie co innego, niż nam się wydawało w pierwszej chwili.
My mieliśmy na przykład różne świetne, jak nam się wydawało, pomysły, na zagospodarowanie ogrodu, ale byliśmy zajęci remontem domu i w ogrodzie w pierwszym roku prawie nic nie tknęliśmy. Na szczęście. Teraz sami się z tych pomysłów śmiejemy, bo już widać, że były całkiem bez sensu!
Tak, że powolutku, nie śpiesz się, nie rób za szybko, bo 2 razy będziesz robić. Co nagle to po diable przecież!
Patysiu - życie weryfikuje nasze plany, zwłaszcza, jeśli się kupuje taki stary dom. W takim domu trzeba najpierw pomieszkać, nauczyć się tego nowego życia i wtedy najczęściej dopiero w praniu się okazuje zupełnie co innego, niż nam się wydawało w pierwszej chwili.
My mieliśmy na przykład różne świetne, jak nam się wydawało, pomysły, na zagospodarowanie ogrodu, ale byliśmy zajęci remontem domu i w ogrodzie w pierwszym roku prawie nic nie tknęliśmy. Na szczęście. Teraz sami się z tych pomysłów śmiejemy, bo już widać, że były całkiem bez sensu!
Tak, że powolutku, nie śpiesz się, nie rób za szybko, bo 2 razy będziesz robić. Co nagle to po diable przecież!
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
PATI....jak zobaczyłam Twoje ryciny ogrodowe to jutro sama swój ogród namaluję i z prośbą na FO ruszę......
ale teraz wyraźnie widzę jak Ty masz uroczo....rzeczka za płotem jak poziom się podniesie to latem na wodzie zaoszczędzisz.......ręczniki na ramię i do strumyczka....
ale teraz wyraźnie widzę jak Ty masz uroczo....rzeczka za płotem jak poziom się podniesie to latem na wodzie zaoszczędzisz.......ręczniki na ramię i do strumyczka....
Od przybytku głowa nie boli cz.4 Cz.5.aktualna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
Igłą malowane, szydełkiem wydziergane
Moje wątki - Pozdrawiam Krystyna
- gajowa
- Od: 11 maja 2011, o 07:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja tez zwróciłam uwagę na "wiśnie i inne czereśnie", ale zafascynowały mnie też dwa spore obszary pod nazwą "auta" 

pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
O tak, ja też te "auta" przemyślałam - powozownia, czy co?
- kris11
- 200p
- Od: 28 lut 2012, o 20:17
Jeśli będzie jeszcze jakieś puste miejsce wiosną na rabacie słonecznej to mogę wysłać ciemnofioletowe pełne wysokie dalie
ładne i bezobsługowe, poza wyjęciem i wsadzeniem.

ładne i bezobsługowe, poza wyjęciem i wsadzeniem.
Pozdrawiam- Marzena
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Pati jestem Twoim stałym domownikiem, a teraz przyszłam żeby zostać......kurczę...czym??? ogrodnikiem
???
no dobra może być i ogrodnikiem
Uwielbiam takie ogrody, sielsko, anielsko, wszystko w dziewiczym stanie czeka na rękę, która wprowadzi szlif . Będę z wielką przyjemnością zaglądała i kibicowała każdemu Twojemu ogrodowemu pomysłowi 

- amba19
- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Zaznaczam sobie ścieżkę do Twojego ogrodu Pat.
Twoje rysunkowe plany ogrodu przypomniało mi jak wiele lat temu rysowałam projekty nasadzeń na mojej działce. Ech dawne dzieje...
Teraz będę podglądać jak zmienia się otoczenie Twojego domu.
Twoje rysunkowe plany ogrodu przypomniało mi jak wiele lat temu rysowałam projekty nasadzeń na mojej działce. Ech dawne dzieje...
Teraz będę podglądać jak zmienia się otoczenie Twojego domu.
I ja przychodzę do nowego wątku, a, że on będzie ogrodowy, to nie wypada o ciasteczkach tu pisać....
Pati ja chce pokazać pomidorki koktajlowe Maskotka, które siałam w czystolandii i mogę śmiało je polecić. Normalnie obsypane całe krzaki miałam, a tylko 8 szt posadziłam do doniczek i przejeść ich nie można było
.....to są moje ukochane pomidorki i moich wnuczek, bo w domu w swoim ogródeczku też je sieję, a potem wsadzam do gruntu.... wnusie, podchodzą i z krzaczka jedzą jak cukierki. Są słodziutkie i soczyste....polecam. Można je siać w połowie marca do doniczek i czekasz na ciepłe lato, a, że wróżka pietruszka przewidziała lato dobre dla ogurasów i pomiodorasó, to siej ile wlezie 

Pati ja chce pokazać pomidorki koktajlowe Maskotka, które siałam w czystolandii i mogę śmiało je polecić. Normalnie obsypane całe krzaki miałam, a tylko 8 szt posadziłam do doniczek i przejeść ich nie można było

- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Melduję się! Jak tylko będę mógł bardzo chętnie pomogę. Fajnie,że będziesz sadzić żywopłot, można dobrać bardzo ciekawe rośliny. To czekam na dalsze informacje co i jak 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Taka niby do niczego, ale wątek otworzyła i to jaki - powodzenia w snuciu i realizacji planów
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Pat czy Ty masz zamiar jakiś miejski parking założyć, bo w dwóch miejscach widzę AUTA. Chyba że to co inszego znaczy?
-
- Od: 29 maja 2009, o 21:53
Pat
ja też mogę troszku dalii ci wysłać i innych roślinek też
Masz tyle areału, że spokojnie obsadzisz i jeszcze wolnego pola zostanie.
A te auta w Twoim projekcie to tiry dla Waszej ślicznej Flory będą?

ja też mogę troszku dalii ci wysłać i innych roślinek też

Masz tyle areału, że spokojnie obsadzisz i jeszcze wolnego pola zostanie.
A te auta w Twoim projekcie to tiry dla Waszej ślicznej Flory będą?

Pozdrawiam serdecznie - Agnieszka
W przedogródku obok georginii rosła nawłoć, kiedy na wiosnę odrośnie wywal dziadostwo, jest ekspansywne, a tam dość ciasno
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
10 minut
-
- 100p
- Od: 16 maja 2012, o 22:19
Witam i ja w nowym wątku.
Bardzo udany plan ogrodu, a samochody rzeczywiście wielkie zamierzasz mieć
Będę zaglądać i dopingować, tym bardziej, że ja też zaczynam dopiero tworzyć swój ogródek.
Bardzo udany plan ogrodu, a samochody rzeczywiście wielkie zamierzasz mieć

Będę zaglądać i dopingować, tym bardziej, że ja też zaczynam dopiero tworzyć swój ogródek.
Pozdrawiam Ania