Moja nieuleczalna choroba:)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
kubasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2012, o 19:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nieuleczalna choroba:)

Post »

jola1313 pisze:Piękne kwiatuchy ;:215 ,ciekawe-pawonia i tekoma ;:oj .
Ja też zwróciłam na te dwie piękności uwagę :lol:
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2012, o 12:39

Post »

Obie mam od tego roku :D ,jak na razie niewiele moge powiedzieć o ich upodobaniach.Pawonię kupilam na all,a właściwie upolowałam ,bo ciężko jest kupić coś oryginalnego ot tak sobie,w każdej chwili.Kobieta ,od której kupiłam mowiła ,że to dość ciężka roslinka w uprawie i rozmnażniu-co do uprawy mogę powiedzieć,że nie sprawia żadnego problemu,a z rozmnażaniem to nie wiem jeszcze ,bo nie mam z czego zrobić szczeki,rośnie jak na razie jako 1 badylek :evil: U podstawy niedawno wypatrzyłam jakby zalążki nowych gałązek...zobaczymy.
Tecoma z kolei została kupiona przez pośrednika w Holandii jako całkiem inna roślinka,od początku coś mi się nie podobało,no ale jak zakwitła to juz wiedziałam ,że to nie to co zamawiałam...ale tez piękna :D
Moja nieuleczalna choroba, cz.2
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

:wit Izo
Jak fajnie, że pokażesz swoje piękności :tan Podoba mi się tytuł wątku, bo ta choroba jest faktycznie nieuleczalna :uszy
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Elu :wit
Miło mi ,że zaglądnęłaś do mnie ;:196

Nieuleczalna....wiecie ,tyle razy juz sobie mówiłam dość,juz ani jednego kwiatka więcej i...wystarczyło jechac do choćby B i już było po mocnym postanowieniu :lol:
poszukuję ,sprzedam
Miłość Boga nie polega na tym,żeby chronić nas przed nieszczęściem ,ale na tym,że obiecuje być przy nas ,kiedy nas dotknie
Awatar użytkownika
Karolina__
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2009, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Izabelo! :wit
Wreszcie doczekałyśmy się Twojego wątku i od razu można zobaczyć Twoją śliczną buzię w avatarze ;:oj Czy wiesz, że masz kolor włosów podobny do koloru tego hibiscusa Chery Ice? :lol: To pierwsze, o czym pomyślałam :wink:
Muszę również pochwalić Calatheę Ornata, piękna, zdrowa roślinka, chylę czoła. ;:180
Będę tu z przyjemnością zaglądać :tan
obserwator
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 wrz 2010, o 07:32

Post »

:wit
Tamarillo z owockami.Pierwszy raz widzę taką roślinkę.A roślinek widzę u Ciebie co niemiara.Ja to zawsze na zimę mam problem gdzie to wszystko poupychac.
rośliny domowe///
rośliny ogrodowe///wymiana
Pozdrawiam serdecznie
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witam się i ja. Piękne i oryginalne rośliny pokazałaś, niecierpliwie czekam co też jeszcze masz pięknego.
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karolinko,Iwonko i Dorotko Witam Was serdecznie kochane :D
Dziękuję w imieniu roślinek :D
Karolinko ja mam rudawe włosy ,nie wiem czemu wyszły na zdjęciu różowe :lol: ale w sumie też mi się podobają ;:224 :lol:
Tamarillo w tym roku ma pierwsze owoce,a mam go od zeszłego roku od wiosny :) .Myślałam ,że zrzuci je po przyniesieniu do domu z ogrodu,a tu nie dość,że nie zrzucił to jeszcze mu dojrzały :shock: .Nie sa tak pyszne jak te dojrzewajace w słońcu ale tez smaczne :D
Kochane w zeszłym tygodniu padł mi laptop i teraz korzystam z komputera syna,więc ze zdjęciami kolejnych roślinek musze poczekać ,aż wróci ze szkoły,teraz pokaże te które łaskawie zatrzymał mi na swoim sprzęcie :roll: Obrazekstorczyk ,tak kwitł jeszcze miesiąc temu Obrazeknareszcie doczekalam się kwitnienia kamelii,jeszcze czerwona sie obija Obrazekprezent od męża :D Obrazekno i mój niezmordowany hibiscus

Problem z upychaniem roślin na zimę też nie jest mi obcy Iwonko :lol: Jestem wtedy strasznie na siebie wściekła,że tyle tego mam ,ale jak juz wszystkie badylki zajma swoje miejsce to mnie ogarnia wielka radość i duma :lol:
poszukuję ,sprzedam
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Iza,no kwiaty piękne ;:oj .Gratuluję kwitnienia kamelii,chyba jest dość trudna,co?

Ale zachwyciły mnie....ściany ;:224 ;:180
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 o tym nie pomyslłam,ale ,że tak nieskromnie powiem mnie tez sie podobają ;:224 :lol: ,ale gdzie reszta? ;:219 ,od maja u mnie ciągły remont ;:145
poszukuję ,sprzedam
Awatar użytkownika
pieczarah
500p
500p
Od: 14 lis 2010, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

izabela14 pisze: Obrazek

Problem z upychaniem roślin na zimę też nie jest mi obcy Iwonko :lol: Jestem wtedy strasznie na siebie wściekła,że tyle tego mam ,ale jak już wszystkie badylki zajma swoje miejsce to mnie ogarnia wielka radość i duma :lol:
wygląda jak w ogrodzie botanicznym a przynajmniej dobrze wyposażonej kwiaciarnii ;:173

bardzo ładny prezent i okazała palma madagaskarska :) i pomarańczowe jaja na tamarillo - super ;:215
pozdrawiam,ania
kłujące
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

No tak moje oczy też najpierw przyciągnęła ściana :;230 Bardzo ładna ;:63
Dopiero potem swoją uwagę poświęciłam roślinkom i tu gratuluję przede wszystkim kwitnącej Kamelii. ;:180
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Aniu :D ,dziękuję za miłe słowa ;:196 ,rzeczywiście sporo tych roslinek ,a zdjęcia robione sa po uprzątnięciu tych co miały być nie widoczne :;230 .
Elu nastepnym razem postaram się na innym tle robic zdjęcia :lol: ,mam nadzieję,że ściany zdadzą egzamin ,bo to w sumie są ściany "eksperymentalne" :roll:
Kamelia miala kilka pączkow po przyniesieniu do domku ale zakwitł tylko jeden,reszta wygląda jak ususzona :( ,ale i tak bardzo się cieszę
poszukuję ,sprzedam
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Iza,a jak Ty siałaś to tamarillo?Bo wydłubałam nasionka.Pyszne było :lol:

A jak robiłaś te ściany?no super.Ale chyba ja mam za małe pokoiki ;:174
A na tecomę i pawonię,to pierwsza jestem w kolejce ;:224 ;:131
izabela14
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 Jolkaaaaaa
Super,że tamarillo Ci smakowało :D ,wczoraj zrobilam z niego sałatkę owocową,dodałam kilka mandarynek,polałam likierkiem "tiramisu" i ...tylko sie migło :;230
Nie siałam,kupiłam małą sadzoneczkę zeszłej wiosny,miała dosłownie 10 cm ,a teraz to pokaźne drzewko :wink: Obrazek

A ściany.... :lol: mam takich znajomych co kładą właśnie takie różności,oryginalnie miało to być pergameno z magnata,ale jak mi obliczyli ile by mi to wyszło na te moje ściany to o mało zawału nie dostałam :shock: ,więc poddali mi propozycję:kupić półpergamin,klej do tapet,a farbę i lakier tylko oryginalne i w ten sposób materiał na wszystkie ściany kosztował mnie ....około 100 zł ,z czego spora część to koszty farby i lakieru :lol:

Joluś przykro mi ale na te dwie roślinki juz jesteś druga w kolejce ;:224 :;230
poszukuję ,sprzedam
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”