Opowieści z mchu i paproci
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Opowieści z mchu i paproci
Kiedyś byłam na Zawarciu w Gorzowie jak moja córka mieszkała na ul.śląskiej i spacerowaliśmy obok działek może to akurat tam masz działkę.Teraz córka mieszka na Manchatanie i tam też blisko są działki,spacerujemy z wnukiem i podziwiamy gorzowskie ogrody
- ewaidc1198
- 200p
- Od: 21 cze 2006, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Grażynko ! mieszkamy w globalnej wiosce jak znów się potwierdza 
Ja swoją działkę mam przy ul. Kasprzaka to jest na wylocie z Gorzowa na Sulęcin - Córcia z pewnością będzie wiedziała gdzie to jest na wprost Bamy kawałek za stacją Shella. Skoro Twoja córka mieszka w Gorzowie to z pewnością często tu bywacie. Może kiedyś będzie okazja się spotkać?
Zachodniopomorskie zaś, a dokładnie Koszalin to moje rodzinne miasto

Ja swoją działkę mam przy ul. Kasprzaka to jest na wylocie z Gorzowa na Sulęcin - Córcia z pewnością będzie wiedziała gdzie to jest na wprost Bamy kawałek za stacją Shella. Skoro Twoja córka mieszka w Gorzowie to z pewnością często tu bywacie. Może kiedyś będzie okazja się spotkać?
Zachodniopomorskie zaś, a dokładnie Koszalin to moje rodzinne miasto

- mamafrania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 paź 2011, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- ewaidc1198
- 200p
Dzięki Aneczko! To co dotychczas pokazałam trudno nazwać królestwem, ale muszę zdradzić, że to były wspominki. Niestety nie prowadziłam dokumentacji fotograficznej bo nie wiedziałam, że znajdę się na takim fajnym Forum. No to teraz nastąpi podróż w czasie. 

Witam bardzo dużo pracy i potu włożyliście w doprowadzaniu działki do użyteczności ,ale efekty widać.Z biegiem czasu będzie coraz piękniej ,ja też od roku jestem zakręcona moją działką i bez niej życ nie mogę.Smutno mi bo w zeszłym tygodniu mialam Panów Włamywaczy ,którzy narobili szkód i ubyło mi parę narzędzi.Ekipy złodziei chodzą jedna za drugą.No ale dość narzekań zapraszam na swoją działeczkę serdecznie pozdrawiam i życzę dużo zdrówka i siły do pracy w ogródku 

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
- ewaidc1198
- 200p
Olga, Lodzia ! Witam Was serdecznie . To bardzo miło kiedy mnie ktoś odwiedza, a jeszcze jak zachęca i pochwali jak Wy to już szczyt przyjemności 
Wy same też od niedawna gospodarzycie na swoich działeczkach więc tym bardziej Wasze pochwały nie są puste bo Wy naprawdę wiecie co piszecie. Dziękuję i zapraszam jak najczęściej

Wy same też od niedawna gospodarzycie na swoich działeczkach więc tym bardziej Wasze pochwały nie są puste bo Wy naprawdę wiecie co piszecie. Dziękuję i zapraszam jak najczęściej

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Witaj Ewo, widzę, że jesteś na początku swojej ogrodniczej drogi.
Masz bardzo dużo do zrobienia. Czasem trudno komuś zabrać się do pracy, ale widzę, że Ty się nie zniechęcasz.
Dobrze, że masz pomoc. Samej bardzo ciężko.
Trzymam kciuki za dalsze odgruzowywanie działki
Masz bardzo dużo do zrobienia. Czasem trudno komuś zabrać się do pracy, ale widzę, że Ty się nie zniechęcasz.
Dobrze, że masz pomoc. Samej bardzo ciężko.
Trzymam kciuki za dalsze odgruzowywanie działki
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Ewuniu ,wszyscy cie dopingują , nie jeden z nas zaczynał od ugorku po rajski ogród.

Na forum znajdziesz wiele fajnych pomysłów i inspiracji

- ewaidc1198
- 200p
Dziękuję Gosiu, Teresko za odwiedziny. Forum jest rzeczywiście niewyczerpanym źródłem świetnych pomysłów
Ale przecież nie tylko Teresko. Tylu życzliwych ludzi naraz nie spotkałam nigdzie. Wszyscy tu rozumieją, a co najważniejsze AKCEPTUJĄ swoje roślinne chciejstwa, co owocuje często całkowicie bezinteresowną pomocą w urządzaniu ogródków i masą gratisów- dla wielu może zwyczajnie nieosiągalnych. W takim miejscu człowiek po prostu dobrze się czuje i przyciąga go ono jak magnes po kilka razy na dzień 
Ale powracając do moich wspominków:
przyszedł też czas na porządki w altance. Trafiła mi się całkiem fajna, murowana ze stryszkiem i nawet nietoperzami
Podłoga była w stanie złym , resztki desek mebli znów kupa śmieci.....
Ale kiedy to wszystko wynieśliśmy.....
(to tylko część, z której jeszcze coś można było wykorzystać, reszta spłonęła na ognisku
)
kiedy pomalowałam ściany i kupiłam wykładzinę na podłogę...zrobiło się całkiem przyjemnie

nawet M przy zakładaniu wykładziny biegał w samych skarpetach hi, hi - choć nikt Go nie zmuszał
C.d nastąpi, a teraz jadę na działeczkę bo pogoda dziś cudna (znaczy słoneczna) choć troszkę zimno, ale zamierzam kopać ziemię pod trawniczek więc nie zmarznę
Jak myślicie mogę jeszcze posiać trawkę? Zapowiadają przymrozki, ale to chyba jak zwykle tylko na wschodzie więc może żeby powstrzymać chwasty ? Co radzicie Kochani ?..........
Do miłego uwidzenia

Ale powracając do moich wspominków:
przyszedł też czas na porządki w altance. Trafiła mi się całkiem fajna, murowana ze stryszkiem i nawet nietoperzami

Podłoga była w stanie złym , resztki desek mebli znów kupa śmieci.....
Ale kiedy to wszystko wynieśliśmy.....

kiedy pomalowałam ściany i kupiłam wykładzinę na podłogę...zrobiło się całkiem przyjemnie

nawet M przy zakładaniu wykładziny biegał w samych skarpetach hi, hi - choć nikt Go nie zmuszał
C.d nastąpi, a teraz jadę na działeczkę bo pogoda dziś cudna (znaczy słoneczna) choć troszkę zimno, ale zamierzam kopać ziemię pod trawniczek więc nie zmarznę

Jak myślicie mogę jeszcze posiać trawkę? Zapowiadają przymrozki, ale to chyba jak zwykle tylko na wschodzie więc może żeby powstrzymać chwasty ? Co radzicie Kochani ?..........
Do miłego uwidzenia

- ewaidc1198
- 200p
No niestety
Jak szybko pojechałam, tak szybko wróciłam. Pogoda jesienna jest bardzo kapryśna. Rano świeciło słońce , a teraz niebo zaciągnęło na siebie szarą zasłonę i płacze, płacze, płacze.
Ma chyba jakąś deprechę jesienną

Ma chyba jakąś deprechę jesienną

- Tacca
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Kontakt:
Ewa przyszłam się przywitać , masz tyle zapału że do lata wszystko będzie na błysk.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Tak jak u mnie,byłam w pracy słonko świeciło,a jak wracałam do domu to już porządnie padałoewaidc1198 pisze:No niestetyJak szybko pojechałam, tak szybko wróciłam. Pogoda jesienna jest bardzo kapryśna. Rano świeciło słońce , a teraz niebo zaciągnęło na siebie szarą zasłonę i płacze, płacze, płacze.
Ma chyba jakąś deprechę jesienną![]()

- DuczekiOsia
- 1000p
- Od: 10 sie 2012, o 08:38
- Kontakt:
co do trawy, czytałam tu na forum że ostateczny termin aby siać trawę wypada w pierwszym tygodnia października, ale czytałam też o osobach które siały nawet pod koniec i na przełomie listopada ale to już duże ryzyko że przemarznie 
i nic z tego siania nie będzie. Może lepiej poczekać do wiosny tak chyba bezpieczniej, tym bardziej że już duże ochłodzenie mamy teraz.

i nic z tego siania nie będzie. Może lepiej poczekać do wiosny tak chyba bezpieczniej, tym bardziej że już duże ochłodzenie mamy teraz.

- Ruda2011
- Od: 19 mar 2011, o 10:29
Uuuuuu, niedobrze
U nas przez cały dzień świeciło słoneczko ( ale ja w pracy ) noc też taka ..... miła. Skoro jednak u Was już pada - u nas sobota przechlapana - dosłownie. Szkoda.
Ewciu, rzeczywiście, może poczekaj do wiosny z trawką. Teraz i tak tylko sporadycznie pobiegniesz na "włości" coś tam pokończyć przed zimą, przez zimę przemyślisz, poplanujesz .... a wiosną gdy wszystko wybuchnie zielenią

Ewciu, rzeczywiście, może poczekaj do wiosny z trawką. Teraz i tak tylko sporadycznie pobiegniesz na "włości" coś tam pokończyć przed zimą, przez zimę przemyślisz, poplanujesz .... a wiosną gdy wszystko wybuchnie zielenią