Wśród zielonasków z Moniką (meandrzejew) - cz 2
- Stokrotkania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wśród zielonasków z Moniką (meandrzejew) - cz 2
Przyszłam rozsiąść się na kanapie i oglądać kwiatuszki, jakaś kawka by się przydała ;D
- justus27
- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Witam się w drugiej części u Ciebie
Piękne kwiaty ma fuksja. Koleusy - kolorowe. I maleńkie kwiatuszki papryczki chilli - urocze ;)

Piękne kwiaty ma fuksja. Koleusy - kolorowe. I maleńkie kwiatuszki papryczki chilli - urocze ;)
-
- 1000p
- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.
- mmaryla
- Od: 23 lut 2011, o 13:24
Jak zwykle zapomniałam,czy przegapiłam,że to Twoja II cz, bo tak mi było wygodnie na tej kanapie, Gratuluję Moniko

- meandrzejew
- 500p
- Od: 28 sie 2011, o 08:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam wszystkich.
Dziś tak w biegu wrzucę parę fotek. Byłam z Pchełką na szczepieniu i momentami mam w domu koncert.
Malusieńki pomidorek (ma być z tych koktajlowych):

Jakiś sukulent:

Wszelkie propozycje jego nazwy mile widziane. Biorąc szczepkę zapomniałam spisać nazwę rośliny
(no tak ostrość złapałam na najmniejszym przyroście)
Dziś tak w biegu wrzucę parę fotek. Byłam z Pchełką na szczepieniu i momentami mam w domu koncert.

Wszelkie propozycje jego nazwy mile widziane. Biorąc szczepkę zapomniałam spisać nazwę rośliny

(no tak ostrość złapałam na najmniejszym przyroście)
- Stokrotkania
- Od: 3 maja 2011, o 12:50
- Kontakt:
Moje pomidorki też są już zielone..
Gratuluję

Gratuluję

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Gratuluję pomidorka! Też mam takiego małego zielonaska 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- rapunzel
- Od: 26 lip 2011, o 18:49
Moniko, milo mi cie odwiedzić w drugiej części twojego wątku, ale od progu muszę złożyć skargę, że mi się nie otwiera zdjęcie kwitnącej fuksji.
Nie wiem, czy tylko ja tak mam, czy to jakiś problem z hostingiem.
Muszę w takim razie pozachwycać się koleusami, ale mam nadzieję, że jeszcze uda mi się tę fuksję zobaczyć.

Muszę w takim razie pozachwycać się koleusami, ale mam nadzieję, że jeszcze uda mi się tę fuksję zobaczyć.

- meandrzejew
- 500p
Jagodo, rzeczywiście coś się schrzaniło z tą fotką. W ciągu dnia zrobię aktualną (bo więcej kwiatków rozkwitło) i wrzucę.
- meandrzejew
- 500p
- Niunia1981
- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Monisiu cudne fuksje, pięknie ci kwitną 

- rapunzel
Moniko, podejrzewam lekkie przekłamanie kolorów na zdjęciu, ale to chyba jedna z najstarszych odmian i podejrzewam, ze nie sprawi ci problemu. Im prostsza forma fuksji, znaczy pojedyncza i raczej pienna, tym jest trwalsza i prostsza w hodowli. Myślę, że będziesz z niej miała pociechę
Aż się boję pytać o fuksję ode mnie. Czy ona ci padła, bo pamiętam, ze kiedyś gdzieś wyjechałaś i wtedy był u ciebie jakiś pogrom.
Jak dobrze pójdzie i przede wszystkim pogoda się unormuje na taką bardziej fuksjową, to coś ci tam ukorzenię, przechowasz sobie przez zimę i będziesz mieć jak znalazł na przyszły rok. Takie maluchy wyślę ci gratis listem priorytetowym, więc spoko.

Jak dobrze pójdzie i przede wszystkim pogoda się unormuje na taką bardziej fuksjową, to coś ci tam ukorzenię, przechowasz sobie przez zimę i będziesz mieć jak znalazł na przyszły rok. Takie maluchy wyślę ci gratis listem priorytetowym, więc spoko.

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
Monisia śliczne masz fuksje i tak pięknie kwitną 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
- meandrzejew
- 500p
Jagodo, być może jest to najstarsza odmiana fuksji. Dostałam gałązkę od babci, a u niej krzaczek ma już z parę lat. Babcia nawet nie wiedziała, że istnieją inne odmiany. Fuksje od Ciebie niestety mi padły. Więc mam ogromną radochę, gdy widzę, że ta mi rośnie i kwitnie. A że pojedyncza i prosta w formie - tym łatwiej dla początkującego, czyli dla mnie. Mam jeszcze gałązki odmianowych fuksji (od Maryli). Te siedzą w keramzycie i czekam na ukorzenienie (jakoś w doniczce z ziemią mi ostatnio nic się nie ukorzenia
).
Moniu i Baiano, dziękuję w imieniu fuksji. Jest to jedna gałązka, która się podzieliła. Zresztą widzę, że się dalej chce rozkrzaczać, bo wyrastają jej od dołu małe gałązki. Jak dla mnie jest to bezproblemowa roślina.

Moniu i Baiano, dziękuję w imieniu fuksji. Jest to jedna gałązka, która się podzieliła. Zresztą widzę, że się dalej chce rozkrzaczać, bo wyrastają jej od dołu małe gałązki. Jak dla mnie jest to bezproblemowa roślina.
- rapunzel
Moniko, szkoda, że ci ta fuksja padła, bo jak na pełną wydaje mi się w miarę prosta w obsłudze.
Napisz proszę, czy masz miejsce na przezimowanie fuksji, tzn pomieszczenie w miarę widne i chłodne 10-15 stopni. Ja mam coraz więcej doniczek do przechowania, a miejsca niestety nie przybywa, ale mogłabym wysłać ci ukorzenione szczepki i przechowałabyś je u siebie. Takie ukorzenione teraz, kwitłyby ci już ładnie w następnym sezonie, bo wiosenne szczepki byłyby malutkie, choć bardzo możliwe, ze tez by zakwitły,niektóre z moich młodziaków już mają pączki. Tak więc napisz, jak się sprawy mają, żebym wiedziała, czy pobierać szczepki do ukorzeniania z mojego matecznika.