Byłam sceptyczna co do ściółkowania/folii nie położę za żadne skarby świata/,ale obecne upały/36 w cieniu
 /skutecznie niszczą moje uprawy.Mam nadzieje na szybką info,tak by jutro z rańca to zrobić
 /skutecznie niszczą moje uprawy.Mam nadzieje na szybką info,tak by jutro z rańca to zrobić

Waleria, podpowiesz coś, u jakich Rosjan? To ciekawe...Waleria pisze:Trochę poczytałam u Rosjan, oni teraz szybko wyłapują wszelakie nowinki.

,ale z pewnością będę to robić.Popełnię nie jeden błąd,ale od czegoś muszę zacząć.
 ,ale z pewnością będę to robić.Popełnię nie jeden błąd,ale od czegoś muszę zacząć.

To istna skarbnica wiedzyizastal pisze: 6. http://permakulturnik.blogspot.com/2010 ... -czym.html

W tym roku mam zamiar liście z trawnika dawać nie na kompost, a na grządki.   Trochę mi głupio przed sąsiadami, bo mają "wylizane" działki, czyli gołą ziemię. Uwielbiam zasady parmakultury, bo spełniają moje oczekiwania: "co tu robić, żeby się nie narobić"
 W tym roku mam zamiar liście z trawnika dawać nie na kompost, a na grządki.   Trochę mi głupio przed sąsiadami, bo mają "wylizane" działki, czyli gołą ziemię. Uwielbiam zasady parmakultury, bo spełniają moje oczekiwania: "co tu robić, żeby się nie narobić"  Jeśli zostawię to na grządkach, to mniej będzie kompostu, czyli mniej przesiewania i roznoszenia. Niech żyje permakultura!!!!!!!!!!
  Jeśli zostawię to na grządkach, to mniej będzie kompostu, czyli mniej przesiewania i roznoszenia. Niech żyje permakultura!!!!!!!!!!

.
 . / nie do końca przekompostowany kompost....niech sobie leży.
 / nie do końca przekompostowany kompost....niech sobie leży.