Bina, już posiane teraz słucham czy rośnie
Robaczku, no tak własnie intuicyjnie to czuje podobnie jak Ty, najchętniej to bym ją przesadziła...ale nie wiem czy to nie za duże ryzyko, chciałabym zobaczyć jak kwitnie, może w przyszłym sezonie?
Renik, ja to chyba sobie wstawię namiot obok warzywnika, albo będę pomieszkiwać w tunelu foliowym z pomidorami...zobacz na pierwszej stronie wątku co było w tym miejscu w zeszłym roku

chodzę i jak ten świstak wyciągam korzonki, teraz deszcz kolejne wypłukał..

robota głupiego, ale nie wyobrażałam sobie kolejnego lata bez swojej marchewki...nastawiłam się bojowo

Niemcy radzili mi randap ...wytłumaczyłam że nie chcę, patrzyli na mnie jak na ufoludka...no cóż..wystarczy że nasz warzywnik sąsiaduje z polami pszenicy i aż mi ciary przechodzą jak widzę kiedy robią opryski.
Kropka witaj w moim wątku! Zaraz popędzę do Ciebie poogladać

Kocham tulipany, piwonie i róże...na końcu inne kwiaty, krzewy i drzewa
U mnie kontener na gruz i inne poremontowe też kosztuje 500, ale euro

, wiadomo jacy Niemcy są jeśli chodzi o ekologię, śmieci segregujemy, inaczej się nie da, bo nie mieściłyby się do kontenera. Na szczęście za wywóz tych segregowanych nie musimy płacić, wszelkie plastiki, opakowania aluminiowe i styropianowe są wywożone w specjalnych workach ile wystawisz tyle zabiorą. Na papier mamy osobny kontener, na zielone mamy kompostownik. Ale wywóz gruzu, azbestu (mamy niestety na dachu zabudowań gospodarczych) i innych śmieci z remontu niestety są już bardzo kosztowne.
Nie wytrzymałam i poszłam na obchód ogrodu

na szczęście deszcz mnie przegonił
IMGP4556
Musze odszukać etykiety z tulipanów, nie mam pojęcia co to za odmiany, wybaczcie że nie opisuję
IMGP4536
IMGP4535
IMGP4531
IMGP4533
IMGP4532
nowe odkrycie, ogród ciągle mnie zaskakuje i to jest najwspanialsze w tym wszystkim. Z dnia na dzień zachodzą ogromne zmiany w wyglądzie roślin ..
IMGP4521
Piwonie po kilku dniach wyglądają tak:
IMGP4520
Pigwowiec lada dzień rozkwitnie
IMGP4518