Ewa - u mnie generalnie zielsko ma fory tylko teraz, w sezonie jest tępione wszelkimi metodami, chociaż pod koniec lata miało fory bo mi się 360SL skończył
Siberia -

ja tej rośliny nie pokocham na pewno

bo w niej nie widać czy dodatkowo nie rośnie inny chwast, jest mało przejrzysta, może w niej się np. jakiś powój rozmnożyć czy inne badziewie, jej zieleń się zlewa z każdym pierwszym lepszym chwastem, pod winogrona są ładniejsze roślinki

U mnie się płoży trzmielina, winorośle są głęboko korzenione to i wypełniacze pod nimi mogą być wyższe z głębszym korzeniem. Co do aparatu to opisałaś moją sytuacje

Właśnie tak robię zdjęcia, po wiele na raz i jakieś wyjdzie

Dodatkowo aparat parę razy fiksował, bo mi upadł się rozleciał i składałem, zła była ostrość, co widać po fotach moich. Przez pewien okres wszystko mam jakby za mgłą. Dopiero jakoś pod koniec wiosny tego roku naprawiłem i od wtedy mam normalne foty z ostrością. Foty z 2010 to właśnie takie pozbawione ostrości jak powyżej dałem. A z 2009 to w ogóle lipa bo robiłem aparatem z komórki
Tak czy siak podjąłem decyzję, czas coś normalnego kupić i tyle. Koniec z prowizorką przy fotografowaniu
Kasia - najgorsze że wcale nie świecą

na allegro wszyscy piszą, że ta roślina świeci

Ale mnoży się jak głupia, nawet jak same nasiona spadną na ziemię to przezimują i rosną. Ale nie wąchałem czy pachną heh

Jedyne co mnie ciekawi, że owady ją omijają, myślałem, że będzie atrakcją dla owadów.
Aniu - prawdziwa plaga narcyzów jest u mojego Ojca na działce, albo raczej była, obecnie chyba zredukował i to mocno, ale dawniej...to wiesz, to było z 10mx10m

Bo to sprzedawaliśmy, stąd się wzięła ta plaga tutaj. Teraz to on ma plagę mieczyków, ostatnio jak liczył to mówił o ponad 800 sztuk

Może kiedyś przejmę stery nad działką, to będę znowu narzekał na zastane plagi