300 m2 frajdy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
oster
1000p
1000p
Od: 9 mar 2011, o 15:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: 300 m2 frajdy

Post »

No, widzisz? Super! Z pierwszych zdjęć wynikało, jakoby to była zakapiorska bajka jakaś :shock:
A tu czerwiec 2011 i milusia niespodzianka :tan Ale napracować to się musieliście co najmniej łobydwa ;:108
No, i ten grilek, o którym marzę od lat, ale nic nie mówię, bo sama nie zrobię (nie umiem - chyba), a męża
chcę mieć troszkę w domciu, więc pracą dodatkową go obarczać nie chcę :oops:
Przyłączam się do grona kibiców ;:138
X_Ro-a

Post »

Jeśli pozwolisz to i ja będę częstym gościem na Twojej działce.Tak jak i Ty, jestem na początku mojej ogrodowej drogi.W krótkim czasie dokonałaś wielu zmian.Twoja działka już wygląda ciekawie a co dopiero w przyszłym roku. :D
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Mariolu odwiedzam Ciebie i od razu wiem do kogo przyjdę po instrukcje do budowy grila, to inwestycja która przewidziana w przyszłym roku. Proszę o więcej zdjęć, a czy daszek już gotowy.
Od razu widać na zdjęciach, że kawał dobrej roboty wykonano- efekty imponujące, a czy masz czas aby poleżeć spokojnie na leżaczku i podziwiać swoje dokonania.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Doberek :wit

Przyciągnął mnie ten tłumek przed bramką.
Fotki bardzo ładnie ukazują pracę jaką włożyliście w wygląd działki.
Widzę róże i już się cieszę.
Wątek zaznaczam, będę zaglądała.
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj ;:196 .Fajnie,że założyłaś watek.Dużo pracy za tobą,ale jaka frajda.Piekne róże,chyba olbrzymki.Będę zaglądać,choć nie zawsze zostawię ślad.
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

Bardzo ładnie u Ciebie. Napracowałaś się :) A grill fajna sprawa- może tez sobie kiedyś wybuduję :wink:
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Zapowiada się wielce obiecująco !
Kobieto o wielu talentach ( mam na myśli także ten do murarki ! ), Twój działkowy ogródek będzie miejscem moich częstych spacerów... :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 10:29

Post »

:wit
Osterku, dzięki za wizytę. Zawsze możecie razem z M coś tam robić. On działa kielnią, Ty kibicujesz ;:136 ....
Roma, zapraszam i się wpraszam :)
Dorotko, daszek nie gotowy ( dlaczego - później )
Empuzko, milo mi, zaraz zajrzę do Ciebie. Uwielbiam podglądać ogródki ROD - to jednak coś innego niż przydomowy
Kasik69, dzięki, zaglądaj, ja do Ciebie też.
Marysiek, super, że wpadłaś.
Ewelinko, zapraszam i się wpraszam.
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50

Post »

Weszłam, żebyś mi się nie zawieruszyła w powodzi wątków. Lubię takie stare - nowe działki. Zawsze jestem ciekawa zmian. Zerknij do pierwszego wątku Comci, może znajdziesz jakąś podpowiedź, bo Mariola też nabyła zagospodarowaną działkę i zaszalała.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

czerwiec ciąg dalszy
Wykarczowałam czarną porzeczkę. Nie miałam pojęcia, że to tak katorżnicza praca ;:224
Najpierw obcięłam wszystkie gałęzie - do spalenia.
Obrazek

Okopywanie dookoła karpy, później siekiera - rozszczepianie karpy bo całej wykopać nie dam rady - przecież nie jestem mężczyzną, nie mam siły. W końcu wykopałam ( wszystkiego razem 8 sztuk ) i byłam z siebie dumna. Zagrabiłam.....i padłam (nadal dumna ) :uszy

Obrazek

W końcu czerwca posadziłam moją drugą w życiu różyczkę pnącą

Obrazek

-- 23 paź 2011, o 18:53 --

Czerwiec - ciąg dalszy
Pierwsza w życiu różyczka pnąca kwitnie
Obrazek

Kwitną peonie czy piwonie ( do niedawna myślałam, że to dwie różne rośliny :roll: )

Obrazek

Zakwitła Tojeść.

Obrazek

Jest też miejsce na ognisko chociaż niełatwo o kamienie polne w Warszawie ;:224
Obrazek
marzenaF
1000p
1000p
Od: 24 sie 2009, o 11:06

Post »

No proszę jak elegancko :) Zuch dziewczyna,pracy ogrom i to w zasadzie tej najcięższej ! Teraz tylko folgować swoim zachciankom i dosadzać,dosadzać a potem przesadzać :;230 :;230 :;230 Zawsze jest zajęcie :wink:
pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

Witam :wit
Zaczynam zwiedzać wątki klubowiczek, tym bardziej że nie mam swojego :wink:
W swojej dość burzliwej historii, w zamierzchłej przeszłości, mieliśmy też działeczkę w ROD. Była to jednak domena M. :?
A Ty się pięknie rozwijasz. Słuszna decyzja, że na początek grill ;:138 Później już z górki.
Wychodzę, z założenia, że nigdy nie jest za późno na realizację marzeń. Powodzenia :wit
pozdrawiam - Helena
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
imer
1000p
1000p
Od: 29 lip 2011, o 15:51
Kontakt:

Post »

Witaj Mariolu :wit
Cieszę się bardzo, że jednak zdecydowałaś się na swój własny wątek. A pisałaś, że nie masz co pokazywać, a widzę kawał "dobrej roboty". Napracowaliście się dużo i jest ładnie, a będzie coraz piękniej. Ach zazdroszczę tego grilla :) cały czas myślę, żeby u siebie zrobić, ale.. jakoś kompletnie na tym się nie znam, będzie trzeba się nauczyć, żeby nie było wstydy przed rodziną. Ale będzie to musiało poczekać, aż mi podłączą prąd (istnieje nadzieja że w przyszłym sezonie będzie, ale pewnie pod koniec :cry: ). Współczuję Ci walki ze starymi porzeczkami, ja u siebie musiałem wykarczować zaledwie 4 krzaczki (2x czerwona porzecza + 2x agrest) też stary już był i owoce były mikroskopijne - odwrotnie proporcjonalne do korzeni. Teraz idzie zima, także pora na przemyślenia działań na przyszły sezon, ciekawe czy to tylko ja mam tak że do wiosny zmienię pomysły z 20x a w końcu i tak wyjdzie coś całkiem innego?

Będę zaglądał, by się uczyć i szukać inspiracji. Ja też dopiero zaczynam. I dziękuję za odwiedziny, zapraszam od czasu do czasu.

Ps.
Ach, miałem spytać o to miejsce na ognisko - nie masz z tym problemu? U nas w ROD jest zakaz palenia czegokolwiek (oczywiście z wiadomych względów średnio przestrzegany). Też myślałem o zrobieniu takiego miejsca, ale przez to zrezygnowałem (i jest tylko mała dziura w ziemi... ;:224 ).
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Fridko,Marzenko, Helenko- ;:3
Teraz już jesień, częściej siedzę z książką czy przy kompie ale opowiadała będę dalej. Opowiadanko nie za długie, bo to jeden deszczowy :( sezon, ale...
Awatar użytkownika
Ruda2011
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nadszedł lipiec. Wiadomo, w lipcu musi trochę popadać. Ale przecież nie za dużo - pamiętamy 2010 ( upał,upał, upał )
Niech sobie popada - myślałam. Pojechałam sobie na urlop. W czasie, gdy oczami kwadratowymi jak telewizory chłonęłam piękno świata :
To wiadomo - Paryż - wieża Eiffla
Obrazek

To jest wyspa If oraz zamek d'If ( to tu więziony był Edmund Dantes - późniejszy Hrabia Monte Christo )
Obrazek

Nicea -
Obrazek

Monte Carlo
Obrazek

Moja działkę zalewały coraz to nowe ulewy.
Gdy wróciłam do Warszawy po kwiatkach zostało wspomnienie i woda po kostki. Rzecz jasna nie na całej powierzchni ale prawie :(
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”