Moje ogródkowo

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje ogrodkowo

Post »

Kolejne zdjęcia cud, miód! Najbardziej podobają mi się elementy małej architektury. Podpinam się pod pytanie lidaki jeśli można :D
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Rada na ślimaki - po pierwsze polubić.
Ja staram się je zbierać i wynoszę na łąki.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
Marysiek
100p
100p
Od: 15 sie 2011, o 18:02

Post »

No rzeczywiście ogród masz inny niż wszystkie, ale to dobrze :wink: Bardzo ładnie jest u Ciebie! Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 12 wrz 2011, o 21:54

Moje ogrodkowo czesc druga-murek

Post »

:wit Witam ponownie w drugiej części moje ogródkowo.poprzedni nie napisałam zbyt wiele o mojej działce bo właściwie nie wiedziałam jak to wszystko poskładac w jedna całosc.Wybrałam sie na wakacje do znajomej do uk.do Wali 3 lata temu i tu się zaczyna moja historia ,zauroczyło mnie to miejsce postanowiliśmy z mężem kupic domek z ogródkiem który będzie miał charakter,udało nam się zakupic w pięknym miejscu w górach przy lesie.
Cisza, piękna panorama mnóstwo ptaków różnych gatunków i zwierzęta, dom od domu odległy o kilometr,nikt nikomu nie zagląda w okno i oto nam chodziło.,działka była zaniedbana,, poprzednik farmer nie zajmował się ogrodem.zaczęliśmy prace w lutym tego roku.od miejsca do wypoczynku czyli patio.Wszystko robimy sami bardzo małym nakładem finansowymi ,tak zwanie Zrób to sam w ogrodzie. Zaprojektowałam murek,który miał byc 3 metrowy taki mały na jakiś kląbik ,ale jak zaczęliśmy kopac i powiękrzac placyk wyszedł na 17 metrów .Robiliśmy to półtora miesiąca wywieżlislimy prawie 1600 taczek kamienia z ziemia bo działka jest cala w kamieniach,bardzo trudny teren,ale za to piękny do wypoczynku i tak wyszedł murek i na razie prowizoryczna fontanienka

Obrazek

Obrazek

na klombie obsadziłam trochę hostami i trochę kwiatami ale to tylko w tym roku ,chciałabym trochę zmienic proszę o rade co można posadzic aby się to komponowało w tym miejscu..

Obrazek

mam jeszcze sporą częśc ogrodu do zagospodarowania...głowa boli ile pracy przed nami.

Obrazek

potem wysypaliśmy cały patio kamyczkami i zrobiliśmy mebelki z drewna którego tu nie brakuje

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

To moje widoki z okna domu i ogrodu .

Obrazek Obrazek
Lidia
Awatar użytkownika
Alutka102
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2011, o 09:06

Post »

:wit Jaki piękny masz widok. Jak ja za tym tęsknię. Toż ja na Pogórzu Sudeckim urodzona, niestety mieszkam na równinie mazowieckiej. Ani jednej górki, chyba,że sztuczna. Rzeczywiście Twój ogród jest inny, ale jaki piękny i pomysłowy. ;:180 ;:180 ;:180
Z pozdrowieniami Ala
Zapraszam do moich wątków
Marzenia nigdy nie przechodzą na emeryturę
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Dziekuje Alu ze ci sie podoba jescze nie ma w nim duzo roslinek .pomalutku do celu mamy jeszcze tyle pracy,ale jak lubie kopac w ziemi jak krecik.w Polsce mieszkalam w krakowskim pod Olkuszemale to nie to co gory.pozdrawim serdecznie .Lidia
Lidia
Awatar użytkownika
Ivy25
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 wrz 2011, o 10:38

Post »

Jaaaakie widooooki!!! Ty to chyba budzisz się codziennie z uśmiechem na ustach, bo przy takich pięknościach to chyba inaczej nie można! Praca wre, ogródek się rozwija, tak trzymać. ;:138
Pozdrawiam, Ewa
Shaerrawedd
Jo37
500p
500p
Od: 20 sty 2009, o 10:32

Post »

Teraz widać w jakim pięknym miejscu masz ogród. Pomysły rewelacyjne.
Bardzo mi się podoba stół. Co by nie mówić - macie artystyczne dusze.
Pozdrawiam , Joanna
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

:wit Witam ponownie ,dziekuje z cieple slowa ,tak zeczywiscie jest kazdego ranka budze sie wypoczeta i z usmiechem na ustach ,lece do okna i siadam na bujakuktory mam toz przy oknie siedze tam z pol godziny i patrze na te widoki i czasem sama nie moge uwierzyc ze tu mieszkamy .w ogrodzie duzo pracy jeszcze przed nami a ja sie juz nie moge doczekac nastepnego lata.pozdrawiam cieplutko ;:196 jeszcze raz dziekuje ze do mnie zagladasz .Lidia

:heja Witam Joasiu.dziekuje ze Ci sie podobaja nasze pomysly,pocieszylas mnie ,Stol i stolki zrobilismy sami ,a cieszylam jak male dziecko jak je skonczylismy.pozdrawiam serdecznie Lidia ;:162 ;:1 ;:79
Lidia
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Moje skromne oczko wodne

Post »

:D Po skończeniu murku i całego Patio zamarzyło mi się oczko wodne ale takie malutkie z miejsce do siedzenia i podziwiania widoczków .zabraliśmy się znowu do pracy kilofy w rękę i kopanie bo tu same kamienie.chwilami mieliśmy juz dośc walki z kamieniami ,kilof i łopata na zmianę.miejsce jest nie duże bo 3 metry szer.a na siedem m.długie .postawiliśmy malutki domek z drewna i ogrodziliśmy .aby było bardziej tajemniczo ,niestety nie posadziliśmy jeszcze roślinek w oczku i na zewnątrz bo musieliśmy przerwac prace ,z powodu budowy szklarni aby zakąńczyc ja przed zima.przedstawiam zdjęcia.

Obrazek Obrazek

niestety basenik musi poczekac na resztę dekoracji i na lilie wodne do przyszłego roku. Obrazek

totem zrobiłam sama,a jaka miałam radości po skończeniu,,,

Obrazek Obrazek

tak wygląda mój wymarzony kącik z górnej części ogrodu.zapraszam.

ogrod to jak składanka trzeba się na pracowac za nim będzie efekt.

Obrazek

Pomyslalam ,,,duży ogród bez szklarni?i heja do pracy aby skończyc zanim będzie zima ,zaczęliśmy budowę szklarni już tydzień wrze praca, niedługo będzie skończona :D w zimę będzie przyjemnie hodowac kwiaty do ogrodu :tan

jeszcze szybkie i prządki na zewnątrz i uffff koniec

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Lidia
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje skromne oczko wodne

Post »

No , no efekt już jest. Pięknie będzie jak oczko obsadzisz.
Mówisz ot tak i robimy :roll: ja mojemu M całe lato tłumaczę i nic. U mnie też łopata i łom zmiast kilofwa :;230
Powodzenia życzę i będę wpadać ;:65
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WITAM.....z radością, że jako jedna z pierwszych zajrzałam do Twego uroczego oczka.....ale widzę, że nie tylko oczko jest urocze, zapał do pracy to macie ;:138 ;:138
....a te pasące się białe owieczki na stoku to Wasi domownicy ;:88 ...oj będę tu zaglądać, na pewno będzie co podziwiać....
Awatar użytkownika
lidaki
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Witaj dziękuje ze wpadlas do mojego ogródka ;:1 mamy bardzo duża dzialkę prawie 3000tys.m a ja zawzięłam się ze ja zagospodaruje przez 3 lata sama z mężem .mój mażbardzo kocha ogród i ja tez praccuśśś..wieczorem coś wymyśliłam a rano bierzemy się do pracy z ochotą i humorem.dziękuję jeszcze raz za odwiedziny ,a może coś mi doradzisz chętnie posłucham rad . ;:196 ,,a te pasące się owieczki to farmera,naszego sąsiada jest ich tu setki z każdej strony ogrodu.pozdrawiam serdecznie
Lidia
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12

Post »

Witaj :wit
Piękny ogród .
Awatar użytkownika
Ivy25