Storczyki Aguuuu
- 
				kasia74
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Storczyki Aguuuu
Witaj wśród zarażonych, a choroba to raczej nieuleczalna. Puste parapety, ani się obejrzysz jak będziesz się zastanawiać gdzie upchać następnego, bo miejsca będzie brak. Pięknie rozrośnięte hybrydy pokazujesz i.... czekamy na następne bo pewnie wkrótce się pojawią 

- akwarybka
- 500p 
- Od: 23 maja 2010, o 01:00
Witaj wśród storczykowo-zakręconych  Piękne storczyki, najbardziej podoba mi się Brassia
 Piękne storczyki, najbardziej podoba mi się Brassia 

- wingslessangel
- 200p 
- Od: 15 lip 2011, o 15:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
kasia74 takmyślałam Ze nie uleczalna  ale... za to chyba jedyna przyjemna choroba
 ale... za to chyba jedyna przyjemna choroba  zawszemiałąm fioła na punkcie rośłinek, mam nawet malutki ogródek ... ale teraz... to jużcolor=#ff0000] ...[ naprawde... [/color]a co do parapetów ... obawiam się że masz rację :P ale cotam;) postaram się dzisiaj pokazac pozostałe kwitnące łobuzy:P póki co wolno się tu poruszam
 zawszemiałąm fioła na punkcie rośłinek, mam nawet malutki ogródek ... ale teraz... to jużcolor=#ff0000] ...[ naprawde... [/color]a co do parapetów ... obawiam się że masz rację :P ale cotam;) postaram się dzisiaj pokazac pozostałe kwitnące łobuzy:P póki co wolno się tu poruszam 
Napisane: Wt 19 lip 2011 08:29
akwarybka Dziękuje ciesze się, że podoba się mój pajączek
 ciesze się, że podoba się mój pajączek  Pozdrawiam Cieplutko Basiu!!
 Pozdrawiam Cieplutko Basiu!!
Napisane: Wt 19 lip 2011 08:48
Hmmmm mimo że to zwykły Falk tak cieszą mnie jego kwiatuszki, że pokaże jeszcze jak rozwija swoje ostatnie pączuszki....

Napisane: Wt 19 lip 2011 08:56
Chcę również pokazać moje kwitnące Dendrobium Phal.
jadno ciemne...

no i jedno białe ...

Napisane: Wt 19 lip 2011 09:08
mam jeszcze chwilkę czasu to pokażę zdjątka takiego mikruska...

ale... za to chyba jedyna przyjemna choroba
 ale... za to chyba jedyna przyjemna choroba  zawszemiałąm fioła na punkcie rośłinek, mam nawet malutki ogródek ... ale teraz... to jużcolor=#ff0000] ...[ naprawde... [/color]a co do parapetów ... obawiam się że masz rację :P ale cotam;) postaram się dzisiaj pokazac pozostałe kwitnące łobuzy:P póki co wolno się tu poruszam
 zawszemiałąm fioła na punkcie rośłinek, mam nawet malutki ogródek ... ale teraz... to jużcolor=#ff0000] ...[ naprawde... [/color]a co do parapetów ... obawiam się że masz rację :P ale cotam;) postaram się dzisiaj pokazac pozostałe kwitnące łobuzy:P póki co wolno się tu poruszam 
Napisane: Wt 19 lip 2011 08:29
akwarybka Dziękuje
 ciesze się, że podoba się mój pajączek
 ciesze się, że podoba się mój pajączek  Pozdrawiam Cieplutko Basiu!!
 Pozdrawiam Cieplutko Basiu!!Napisane: Wt 19 lip 2011 08:48
Hmmmm mimo że to zwykły Falk tak cieszą mnie jego kwiatuszki, że pokaże jeszcze jak rozwija swoje ostatnie pączuszki....

Napisane: Wt 19 lip 2011 08:56
Chcę również pokazać moje kwitnące Dendrobium Phal.
jadno ciemne...

no i jedno białe ...

Napisane: Wt 19 lip 2011 09:08
mam jeszcze chwilkę czasu to pokażę zdjątka takiego mikruska...

Si vis amari.... ama, ama, ama......    Pozdrawiam Aguś. 
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;

Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
- victorys
- 200p 
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
Pokazuj więcej swoich cudeniek   

W moim przypadku choroba zaczęła sie w grudniu zeszłego roku i postępuje ze srednią prędkościa 2 nowe storczyki na miesiąc

W moim przypadku choroba zaczęła sie w grudniu zeszłego roku i postępuje ze srednią prędkościa 2 nowe storczyki na miesiąc

Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...

Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
- wingslessangel
- 200p 
miau : Ale one sie  cieszą z takich komplementów... pewnie podskakują na korzonkach w doniczkach  

A brassia rex naprawde pięnie pachnie...hehehe nie potrzebuje odświeżaczy powietrza w pokoiku gdzie sobie mieszka
Napisane: Wt 19 lip 2011 10:49
Dziękuję za odwiedzinki wieczorkiem obfociamco mi tam jeszcze kwitnie i pozanudzam zdjątkami
  wieczorkiem obfociamco mi tam jeszcze kwitnie i pozanudzam zdjątkami  

Moja choroba trwa juz chyba jakoś od zeszłego roku :P no wiesz... one same wskakują mi do koszyka w sklepie
Często tu zaglądałam,podczytywałam, podglądałam....i aż mnie dopadła myśl a czemu by sie nie zapisać do wspaniałej gromadki storczykowo-zakręconych....
Pozdrawiam cieplutko....
p.s. wczoraj podziwiałam Twoją Vandusię ale ma się u Ciebie dobrze..... na pewno szybciutko pokaże kwiatuszki
 ale ma się u Ciebie dobrze..... na pewno szybciutko pokaże kwiatuszki 

A brassia rex naprawde pięnie pachnie...hehehe nie potrzebuje odświeżaczy powietrza w pokoiku gdzie sobie mieszka

Napisane: Wt 19 lip 2011 10:49
Dziękuję za odwiedzinki
 Moja choroba trwa juz chyba jakoś od zeszłego roku :P no wiesz... one same wskakują mi do koszyka w sklepie

Często tu zaglądałam,podczytywałam, podglądałam....i aż mnie dopadła myśl a czemu by sie nie zapisać do wspaniałej gromadki storczykowo-zakręconych....
Pozdrawiam cieplutko....
p.s. wczoraj podziwiałam Twoją Vandusię

- victorys
- 200p 
- Od: 11 lut 2011, o 20:21
dziękuję Aguś   

Ja podobnie jak ty, podglądałam, poczytywałam, aż w końcu dojrzałam do założenia własnego wątku.
Pojawienie sie pedzika kwiatowego u mojej vandzi jest obecnie najbardziej chcianą i oczekiwaną rzeczą przeze mnie!

Ja podobnie jak ty, podglądałam, poczytywałam, aż w końcu dojrzałam do założenia własnego wątku.
Pojawienie sie pedzika kwiatowego u mojej vandzi jest obecnie najbardziej chcianą i oczekiwaną rzeczą przeze mnie!
Pozdrawiam, Wiktoria

- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Witaj Aga   wśród storczykomaniaków. Pięknie i obficie Ci kwitną. Chętnie zaglądnę jeszcze do ciebie bo uwielbiam oglądać fotki ze storczykami
 wśród storczykomaniaków. Pięknie i obficie Ci kwitną. Chętnie zaglądnę jeszcze do ciebie bo uwielbiam oglądać fotki ze storczykami   , a zwłasza z tymi których nie mam takich jak twoja Brassia Rex
 , a zwłasza z tymi których nie mam takich jak twoja Brassia Rex  

wśród storczykomaniaków. Pięknie i obficie Ci kwitną. Chętnie zaglądnę jeszcze do ciebie bo uwielbiam oglądać fotki ze storczykami
 wśród storczykomaniaków. Pięknie i obficie Ci kwitną. Chętnie zaglądnę jeszcze do ciebie bo uwielbiam oglądać fotki ze storczykami   , a zwłasza z tymi których nie mam takich jak twoja Brassia Rex
 , a zwłasza z tymi których nie mam takich jak twoja Brassia Rex  
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa

Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- lucynaf
- 1000p 
- Od: 30 sty 2011, o 17:49
No Aguś, ale Ty pięknoty pokazujesz  
   Dendrobium to wdzięczny storczyk, u mnie rosną w przezroczystych doniczkach, bo jest mi łatwiej obserwować
 Dendrobium to wdzięczny storczyk, u mnie rosną w przezroczystych doniczkach, bo jest mi łatwiej obserwować  

Mini słodziak

Mini słodziak
- Klaudia89
- 200p 
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Witaj   Piękne i zdrowe masz kwiatuchy, widać, że mają się u Ciebie dobrze. Brassia cudowna
  Piękne i zdrowe masz kwiatuchy, widać, że mają się u Ciebie dobrze. Brassia cudowna   już wyobrażam sobie jej zapach... Jestem ciekawa co tam masz jeszcze do pokazania
  już wyobrażam sobie jej zapach... Jestem ciekawa co tam masz jeszcze do pokazania  

Piękne i zdrowe masz kwiatuchy, widać, że mają się u Ciebie dobrze. Brassia cudowna
  Piękne i zdrowe masz kwiatuchy, widać, że mają się u Ciebie dobrze. Brassia cudowna   już wyobrażam sobie jej zapach... Jestem ciekawa co tam masz jeszcze do pokazania
  już wyobrażam sobie jej zapach... Jestem ciekawa co tam masz jeszcze do pokazania  
- wingslessangel
- 200p 
ewarost Bardzo się ciesze ze sie podobają moje kwiatuchy  i zaglądaj częściej
 i zaglądaj częściej  ja też nie omieszkam pozwiedzać twoje włości
 ja też nie omieszkam pozwiedzać twoje włości  Pozdrawiam Cie cieplutko !
 Pozdrawiam Cie cieplutko !
lucynaf hmmm chyba będe musiała moje dendrobia przesadzić do przezroczystch doniczek:) ale to jak przekwitną:D i przy okazji sprawdze stan korzonków Dziękuję za cenną radę:D
 Dziękuję za cenną radę:D
hmmm mam jeszcze jednego mini mini lece mu zrobic zdjątko może Ci sie też spodoba bo w Twoim ulubionym kolorku :P Żółtym:D
 może Ci sie też spodoba bo w Twoim ulubionym kolorku :P Żółtym:D
Klaudia89 Dziękuję za miłe przywitanie:D właśnie lece zrobic foteczki zaraz wróce i jeszcz epokaże kilka moich milusińskich....
 zaraz wróce i jeszcz epokaże kilka moich milusińskich....
Obiecałąm mini mini Phal.... zatem doklejam foteczki

zachodze do pokoju a tam co.... żółte słoneczko chyba się na mnie obrażiło... o jeszcz enie rozwineło wszystkich pączuszków a już dwa kwiatuszki uschły... buuuuu
 zachodze do pokoju a tam co.... żółte słoneczko chyba się na mnie obrażiło... o jeszcz enie rozwineło wszystkich pączuszków a już dwa kwiatuszki uschły... buuuuu  

ale za to coś wypuszcza... chmmmm czyżby korzonek? albo pęd kwiatowy?

Hmmmm mam jeszcze takiego łobuza ... zidentyfikowałam go jako "Zygopetalum" ufff przebrnałam przez nazwę ale nie iwem czy nie przekręciłąm czegoś...
  przebrnałam przez nazwę ale nie iwem czy nie przekręciłąm czegoś... 
Kwiatki pięknie pachną miodem i wanilią..? nie iwem dokłądnie czym ale pięknie pachnie i często kwitnie...

hehehe a robiąc zdjatka wyczałam, że w listeczku schowany jest jeszcze jeden pęd kwiatowy:D

i zaglądaj częściej
 i zaglądaj częściej  ja też nie omieszkam pozwiedzać twoje włości
 ja też nie omieszkam pozwiedzać twoje włości  Pozdrawiam Cie cieplutko !
 Pozdrawiam Cie cieplutko !lucynaf hmmm chyba będe musiała moje dendrobia przesadzić do przezroczystch doniczek:) ale to jak przekwitną:D i przy okazji sprawdze stan korzonków
 Dziękuję za cenną radę:D
 Dziękuję za cenną radę:Dhmmm mam jeszcze jednego mini mini lece mu zrobic zdjątko
 może Ci sie też spodoba bo w Twoim ulubionym kolorku :P Żółtym:D
 może Ci sie też spodoba bo w Twoim ulubionym kolorku :P Żółtym:DKlaudia89 Dziękuję za miłe przywitanie:D właśnie lece zrobic foteczki
 zaraz wróce i jeszcz epokaże kilka moich milusińskich....
 zaraz wróce i jeszcz epokaże kilka moich milusińskich....Obiecałąm mini mini Phal.... zatem doklejam foteczki

ale za to coś wypuszcza... chmmmm czyżby korzonek? albo pęd kwiatowy?

Hmmmm mam jeszcze takiego łobuza ... zidentyfikowałam go jako "Zygopetalum" ufff
 przebrnałam przez nazwę ale nie iwem czy nie przekręciłąm czegoś...
  przebrnałam przez nazwę ale nie iwem czy nie przekręciłąm czegoś... Kwiatki pięknie pachną miodem i wanilią..? nie iwem dokłądnie czym ale pięknie pachnie i często kwitnie...

hehehe a robiąc zdjatka wyczałam, że w listeczku schowany jest jeszcze jeden pęd kwiatowy:D

- Klaudia89
- 200p 
- Od: 16 maja 2011, o 12:59
Miniaturka - piękny slodziak   

Słoneczko rekompensuje się pędzikiem 

a Zygopetalum... boskie ta niebieska warżka...
  ta niebieska warżka...   

Cudowną masz kolekcje 

Słoneczko rekompensuje się pędzikiem

a Zygopetalum... boskie
 ta niebieska warżka...
  ta niebieska warżka...   
 Cudowną masz kolekcje

- lucynaf
- 1000p 
Czy ta miniaturka to naprawdę jest maleńka mini ?  Pączków na niej zatrzęsienie
 Pączków na niej zatrzęsienie  

Słoneczko chyba Ci następny pędzik puszcza
Zygopetalum zawsze mi się podobały, ale nie można mieć wszystkiego

Słoneczko chyba Ci następny pędzik puszcza

Zygopetalum zawsze mi się podobały, ale nie można mieć wszystkiego

- wingslessangel
- 200p 
lucynaf : hmmm tak mi się wydawało, że to miniaturka..  ale... mogę się mylić:D
 ale... mogę się mylić:D
wstawię fotkę w w porównaniu z normalnym dużym Falkiem

te słoneczka są kochane prawda?:D
A co do Zygopetalum... to mam baaaaaaardzo rozrośnięte... wiec jak coś moge sie podzielić:D

ale... mogę się mylić:D
 ale... mogę się mylić:Dwstawię fotkę w w porównaniu z normalnym dużym Falkiem

te słoneczka są kochane prawda?:D
A co do Zygopetalum... to mam baaaaaaardzo rozrośnięte... wiec jak coś moge sie podzielić:D

- lucynaf
- 1000p 
Aguś  proszę miej litość nade mną
 proszę miej litość nade mną   i dla mojego dobra nie rób mi takich propozycji
 i dla mojego dobra nie rób mi takich propozycji  

Mini wygląda na prawdziwe mini 

Żółtaski są kochane, bo nawet jak jeden w domu kwitnie to jest jaśniej .
 .

proszę miej litość nade mną
 proszę miej litość nade mną   i dla mojego dobra nie rób mi takich propozycji
 i dla mojego dobra nie rób mi takich propozycji  
 Mini wygląda na prawdziwe mini

Żółtaski są kochane, bo nawet jak jeden w domu kwitnie to jest jaśniej
 .
 .- wingslessangel
- 200p 
 oki już bedę cichutko....   poczytam, żeby sie doedukować ... widziałam dzisiaj piękną roślinkę  o nazwie "Epicatleya"... z pomarańczowymi kwiatuszkami ... musze poczytać czy łatwa w uprawie... jak gdzieś przeczytam, że tak
 poczytam, żeby sie doedukować ... widziałam dzisiaj piękną roślinkę  o nazwie "Epicatleya"... z pomarańczowymi kwiatuszkami ... musze poczytać czy łatwa w uprawie... jak gdzieś przeczytam, że tak  to jutro wróci ze mną do domq
 to jutro wróci ze mną do domq 

poczytam, żeby sie doedukować ... widziałam dzisiaj piękną roślinkę  o nazwie "Epicatleya"... z pomarańczowymi kwiatuszkami ... musze poczytać czy łatwa w uprawie... jak gdzieś przeczytam, że tak
 poczytam, żeby sie doedukować ... widziałam dzisiaj piękną roślinkę  o nazwie "Epicatleya"... z pomarańczowymi kwiatuszkami ... musze poczytać czy łatwa w uprawie... jak gdzieś przeczytam, że tak  to jutro wróci ze mną do domq
 to jutro wróci ze mną do domq