Storczyki Aguuuu

ODPOWIEDZ
kasia74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2010, o 23:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Storczyki Aguuuu

Post »

Witaj wśród zarażonych, a choroba to raczej nieuleczalna. Puste parapety, ani się obejrzysz jak będziesz się zastanawiać gdzie upchać następnego, bo miejsca będzie brak. Pięknie rozrośnięte hybrydy pokazujesz i.... czekamy na następne bo pewnie wkrótce się pojawią :;230
Awatar użytkownika
akwarybka
500p
500p
Od: 23 maja 2010, o 01:00

Post »

Witaj wśród storczykowo-zakręconych :wit Piękne storczyki, najbardziej podoba mi się Brassia ;:138
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p
Od: 15 lip 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

kasia74 takmyślałam Ze nie uleczalna :D ale... za to chyba jedyna przyjemna choroba :D zawszemiałąm fioła na punkcie rośłinek, mam nawet malutki ogródek ... ale teraz... to jużcolor=#ff0000] ...[ naprawde... [/color]a co do parapetów ... obawiam się że masz rację :P ale cotam;) postaram się dzisiaj pokazac pozostałe kwitnące łobuzy:P póki co wolno się tu poruszam :D

Napisane: Wt 19 lip 2011 08:29
akwarybka Dziękuje :) ciesze się, że podoba się mój pajączek :) Pozdrawiam Cieplutko Basiu!!

Napisane: Wt 19 lip 2011 08:48
Hmmmm mimo że to zwykły Falk tak cieszą mnie jego kwiatuszki, że pokaże jeszcze jak rozwija swoje ostatnie pączuszki....

Obrazek Obrazek

Napisane: Wt 19 lip 2011 08:56
Chcę również pokazać moje kwitnące Dendrobium Phal.
jadno ciemne...
Obrazek Obrazek Obrazek

no i jedno białe ...

Obrazek Obrazek Obrazek

Napisane: Wt 19 lip 2011 09:08
mam jeszcze chwilkę czasu to pokażę zdjątka takiego mikruska...

Obrazek Obrazek Obrazek
Si vis amari.... ama, ama, ama...... Pozdrawiam Aguś.
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

Pokazuj więcej swoich cudeniek ;:138
W moim przypadku choroba zaczęła sie w grudniu zeszłego roku i postępuje ze srednią prędkościa 2 nowe storczyki na miesiąc ;:224
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

miau : Ale one sie cieszą z takich komplementów... pewnie podskakują na korzonkach w doniczkach ;:108
A brassia rex naprawde pięnie pachnie...hehehe nie potrzebuje odświeżaczy powietrza w pokoiku gdzie sobie mieszka ;:3

Napisane: Wt 19 lip 2011 10:49
Dziękuję za odwiedzinki :D wieczorkiem obfociamco mi tam jeszcze kwitnie i pozanudzam zdjątkami :D
Moja choroba trwa juz chyba jakoś od zeszłego roku :P no wiesz... one same wskakują mi do koszyka w sklepie :D
Często tu zaglądałam,podczytywałam, podglądałam....i aż mnie dopadła myśl a czemu by sie nie zapisać do wspaniałej gromadki storczykowo-zakręconych....
Pozdrawiam cieplutko....
p.s. wczoraj podziwiałam Twoją Vandusię :D ale ma się u Ciebie dobrze..... na pewno szybciutko pokaże kwiatuszki :)
Tu są moje storczyki: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=45738" onclick="window.open(this.href);return false; Tu jest mój zielony zakątek: http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=45755" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
victorys
200p
200p
Od: 11 lut 2011, o 20:21

Post »

dziękuję Aguś :D
Ja podobnie jak ty, podglądałam, poczytywałam, aż w końcu dojrzałam do założenia własnego wątku.
Pojawienie sie pedzika kwiatowego u mojej vandzi jest obecnie najbardziej chcianą i oczekiwaną rzeczą przeze mnie!
Pozdrawiam, Wiktoria
Uśmiechami malowane twarze ludzi - to lubię! Pogoda ducha to moja droga, na pewno się nie zgubię!
Tak się wszystko zaczęło...
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Witaj Aga :D wśród storczykomaniaków. Pięknie i obficie Ci kwitną. Chętnie zaglądnę jeszcze do ciebie bo uwielbiam oglądać fotki ze storczykami ;:108 , a zwłasza z tymi których nie mam takich jak twoja Brassia Rex :uszy
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p
Od: 30 sty 2011, o 17:49

Post »

No Aguś, ale Ty pięknoty pokazujesz :shock: ;:138 Dendrobium to wdzięczny storczyk, u mnie rosną w przezroczystych doniczkach, bo jest mi łatwiej obserwować ;:108
Mini słodziak
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Witaj :wink: Piękne i zdrowe masz kwiatuchy, widać, że mają się u Ciebie dobrze. Brassia cudowna :!: już wyobrażam sobie jej zapach... Jestem ciekawa co tam masz jeszcze do pokazania :D
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

ewarost Bardzo się ciesze ze sie podobają moje kwiatuchy :) i zaglądaj częściej :D ja też nie omieszkam pozwiedzać twoje włości :D Pozdrawiam Cie cieplutko !

lucynaf hmmm chyba będe musiała moje dendrobia przesadzić do przezroczystch doniczek:) ale to jak przekwitną:D i przy okazji sprawdze stan korzonków ;:108 Dziękuję za cenną radę:D
hmmm mam jeszcze jednego mini mini lece mu zrobic zdjątko :D może Ci sie też spodoba bo w Twoim ulubionym kolorku :P Żółtym:D

Klaudia89 Dziękuję za miłe przywitanie:D właśnie lece zrobic foteczki :D zaraz wróce i jeszcz epokaże kilka moich milusińskich....

Obiecałąm mini mini Phal.... zatem doklejam foteczki :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

:( zachodze do pokoju a tam co.... żółte słoneczko chyba się na mnie obrażiło... o jeszcz enie rozwineło wszystkich pączuszków a już dwa kwiatuszki uschły... buuuuu ;:145

Obrazek

ale za to coś wypuszcza... chmmmm czyżby korzonek? albo pęd kwiatowy?

Obrazek

Hmmmm mam jeszcze takiego łobuza ... zidentyfikowałam go jako "Zygopetalum" ufff :oops: przebrnałam przez nazwę ale nie iwem czy nie przekręciłąm czegoś...
Kwiatki pięknie pachną miodem i wanilią..? nie iwem dokłądnie czym ale pięknie pachnie i często kwitnie...

Obrazek Obrazek

hehehe a robiąc zdjatka wyczałam, że w listeczku schowany jest jeszcze jeden pęd kwiatowy:D

Obrazek
Awatar użytkownika
Klaudia89
200p
200p
Od: 16 maja 2011, o 12:59

Post »

Miniaturka - piękny slodziak ;:3
Słoneczko rekompensuje się pędzikiem :wink:
a Zygopetalum... boskie :shock: ta niebieska warżka... :shock:
Cudowną masz kolekcje :!: :!: :!:
Szczęśliwie zarażona od 12.05.2011 :)
Mój storczykowy wątek
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Czy ta miniaturka to naprawdę jest maleńka mini ? :shock: Pączków na niej zatrzęsienie :shock: ;:138 ;:138
Słoneczko chyba Ci następny pędzik puszcza :heja
Zygopetalum zawsze mi się podobały, ale nie można mieć wszystkiego ;:223
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

lucynaf : hmmm tak mi się wydawało, że to miniaturka.. :shock: ale... mogę się mylić:D
wstawię fotkę w w porównaniu z normalnym dużym Falkiem
Obrazek

te słoneczka są kochane prawda?:D
A co do Zygopetalum... to mam baaaaaaardzo rozrośnięte... wiec jak coś moge sie podzielić:D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lucynaf
1000p
1000p

Post »

Aguś ;:196 proszę miej litość nade mną ;:180 i dla mojego dobra nie rób mi takich propozycji :;230
Mini wygląda na prawdziwe mini :uszy
Żółtaski są kochane, bo nawet jak jeden w domu kwitnie to jest jaśniej ;:167 .
Awatar użytkownika
wingslessangel
200p
200p

Post »

oki już bedę cichutko.... ;:132 poczytam, żeby sie doedukować ... widziałam dzisiaj piękną roślinkę o nazwie "Epicatleya"... z pomarańczowymi kwiatuszkami ... musze poczytać czy łatwa w uprawie... jak gdzieś przeczytam, że tak :heja to jutro wróci ze mną do domq :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”