Andrzejku- na szczęście Kuzynka ma siedmiosobowe autko
Annju-- Koleżanka Była...ledwo zmieściłyśmy cztery kartoniki kwiatuszków...
Wiolu- witaj u mnie w ogrodzie. Cieszę się, że roślinki się podobają. Jak to zwykle bywa w ogrodzie i w tym roku czeka mnie przesadzanie niektórych sztuk
Reantko- to wiosna, nie ja ;) Teraz jest busz i codziennie jakies nowe kwitnienia się pojawiają. Nie nadążam z robieniem zdjęć

Obecnie w pełni kwitnienia są irysy, lilaki i wiciokrzewy. A już na swoją kolej czekają królowe kwiatów - róże, dwulatki- naparstnice i goździki brodate. I większość bylin ma spore pączki...
M
Mudant- szczerze? Teraz to nawet nie trzeba plewić, bo wszystkie rośliny szczelnie wypełniły ziemię. Na wiosnę tylko delikatnie nawożę, ziemi kompostowej dosypuję. I największa praca, jaką wykonuję to koszenie trawnika i przycinanie żywopłotu. Reszta ...to przyjemność oglądania i rozkoszowania się zapachami.
Heliofitka- uwielbiam gąszcz

A że jestem wychowana na wsi ( całe wakacja spędzałam na wsi podziwiając wiejskie ogrody pełne floksów i liliowców), spróbowałam stworzyć na maleńkiej przestrzeni podobny "babciny" ogród. Tylko żal, że niektóre roślinki nie chcą u mnie rosnąć...na przykład malwy, które ubóstwiam.
Mala_Mi- Wiesz....zawsze brakowało czasu na robienie zdjęć i prowadzenie kolejnego wątku. Ale w końcu udało się...
Mis20/Asiu- cieszę się, że Zaglądnęłaś.D ziś znów pokażę parę kwitnień. A jutro zrobię kolejne zdjęcia i będę wklejać, jak czas pozwoli...
Dziś będzie troszku apetycznie.... dojrzewające czereśnie...już zerwane i przerobione na dżem:
Maliny "Polana":
Kwitnące truskawki:
I troszku kolorów; irysy:
Ogromny kwiat pachnącej piwonii czerwonej:
Maj...to przecież czas kwitnienia maków... Kojarzą mi się one z polami zbóż, gdzie rosły pomiędzy kłosami... A dziś są opryski i nie ma maków prawie wcale... Dlatego w ogródku, mam jedną z odmian "legalnych"...mak wschodni. Jego ulotne piękno bardzo mi się podoba:
A na zakończenie przechadzki, zapraszam na wąchanie lilaka Meyera, to miniaturka bzu ( krzew rosnący do wysokości około 80cm i szerokości - około 2metrów, polecam do małych ogrodów, gdzie nie ma miejsca na duże drzewa lilaków), choć maleńki, rozsiewa na kilka metrów obłędny zapach: