Ogród ryszarda b

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród ryszarda b

Post »

Witaj Ryszardzie,ja też podziwiam twoją byłą działkę i z całego serca życzę energii i zapału do tego abyś tym razem stworzył coś równie pięknego,trzymam kciuki za ciebie.
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p
Od: 18 mar 2011, o 22:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Niusia te działki to są po drugiej stronie rzeki tam robią wały i wyburzyli około 40 ogródków działkowych.tam będzie wał przeciwpowodziowy! :? oczywiście po mojej stronie mają w planach za 2 lata wybudować więc będzie niebezpiecznie wraz z nadejściem dużej wody będę obawiał się ewentualnej powtórki... :( Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Kocham roslinki.Pozdrawiam Ryszard
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

takie jeszcze fotki znalazłem... Obrazek Obrazek Obrazek
andrzejek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2010, o 11:45

Post »

Witam Ryszardzie piękny miałeś ogród współczuje z powodu powodzi .Na pewno uda ci się go odbudowac .Życzę ci w tym powodzenia i zapraszam w wolnej chwili do przechadzki po moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
anesse81
200p
200p
Od: 2 lut 2011, o 16:40

Post »

Ryszardzie nie łam się! Dasz radę i odbudujesz wszystko. Zdjęcia, które pokazujesz są przygnębiające.
Ogród przed powodzią był prześliczny!!!
Ja mam działeczkę, która graniczy z bagnem, przez wiele lat wody było tam po kostki a w tym roku po stopnieniu śniegu woda strasznie wezbrała i wylała, również na moją działkę zalewając mi roślinki :( do dziś tonę w błocie!
Pozdrawiam cieplutko AGA :)
POLE AGI
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

AGA no to masz też kłopot z tą wodą a cały czas trąbią że w Polsce jest deficyt z wodą może gdzieś tak jest.... ;:162 ale nie u nas no nie :uszy
x_o-a
Konto usunięte na prośbę.
Od: 30 mar 2010, o 21:01

Post »

Witam współtowarzysza niedoli. Nasz ogród i dom ocalał, ale firma i otoczenie, oraz wielu bliskich znajomych spotkało to samo. Takie same widoki oglądałam tej wiosny, niestety. Mam nadzieję, że to jednak był jednorazowy kaprys przyrody, a nie stale powtarzające się zjawisko.
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

witaj Marysiu :wit
też mam nadzieję że nie doświadczymy podobnej sytuacji ale widząc postępy w naprawianiu umocnień i wałów to ten rok zapowiada się nie za ciekawie w moim regionie :? Obrazek
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witam Ryśku :wit
Cieszę się że napisałeś.....bo mało nas w naszym regionie....a ja zazdroszczę np Wrocławianom tych ich wspaniałych spotkań,może u nas uda się kiedyś takie zorganizowac :uszy
TY widzę młode pokolenie jesteś....a już takie doświadczenia....współczuję takiej sytuacji i modlę się o niepowtórzenie :(
Działeczka była śliczna.....i w Twoich młodych rękach kwitłaby na pociechę....ale nie dajmy się...to znaczy TY :uszy
U nas na szczęście było tylko zagożenie....od Baranowa.....ale wojsko broniło zamku więc tym samym i nas,bo gdyby tam wały poszły i do nas woda by doszła :(
No ale mamy nowy rok i nowe nadzieje ;:138
Ja Mielca prawie wcale nie znam i jakoś nie lubię tam jeździc...czasem tylko do Tesco zajadę.Boję się tej drogi od nas do Was ...brrr...jakiś taki dziwny strach mam. ale tylko tej drogi .
Powiedz mi-choc nie wiem czy bedę wiedziała-gdzie masz tą działkę? czy to tam jak się jedzie-jechało...na zakład? pod lasem? tylko tam znam.....bo mój wujek ma tam działkę :uszy
Ale Cię zanudziłam..przepraszam....
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Grażynko
działeczka moja znajduje się już poza Granicami miasta.Jadąc przez most w stronę Tarnowa za mostem ok. 700 metrów mam ten kawałek ziemi ale łatwo tam nie trafić ;:224 bo trzeba z głównej drogi zjechać w drogę między domami. :heja a znaku jakiego takiego nie ma ;:223
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

W piątek usunąłem orzecha bo jakaś choroba go zaatakowała po zeszłorocznej powodzi i liście miały pleśń i kora też była zaatakowana,a i owocować też nie chciał :( .Teraz zdecydowałem się go usunąć.A w jego miejsce zasadziłem jabłoń James Greve.Nie wiem czy tylko nie będzie ziemia wyjałowiona w tym miejscu po tym orzechu :oops: Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

wczoraj siałem trawkę a dzisiaj popadał deszczyk ;:138 może zacznie kiełkować ;:138 Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek :heja Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Pewnie trawa dobrze urośnie, bo mokro i dosyć ciepło. Jestem ciekawa, jak to będzie wyglądać później. Wreszcie robi się wiosennie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Witaj Ryśku :wit -trafiłeś na dobrą porę z sianiem.....ja miałam wygrabic,napowietrzyc,zasilic....i nic z tego nie wyszło.....a też byłoby akurat :uszy
Widzę tam wokoło same takie działki....czy innym też tak zalało?
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
ryszard b
100p
100p

Post »

Witaj Grażynko.Mielec posiada 5 rodzinnych ogrodów działkowych największy z nich posiada 1898 numerów i jest bezpieczny bo daleko od rzeki a 4 ogrody są w sąsiedztwie rzeki Wisłoki co okazało się zgubne w zeszłym roku :oops:
Powiem tak Mój "R.O.D" RODZINNY OGRÓD DZIAŁKOWY LICZY 98 numerów są to najmniejsze działki w Mielcu leżące już poza granicą miasta ale zaliczane są do Miasta :? w tym 8 działek położonych wyżej na terenie tych że ogródków woda tylko liznęła bo mieli tylko ok. 10 cm wody i na drugi dzień tylko błotko zostało a reszta działek to tonęła w wodzie od 1.5-3.5metra wody przez parę dobrych tygodni akurat moja działka i dwóch moich skrajnych sąsiadów mieliśmy najgorzej bo nasze działki są w dolinie i najniżej położone :( więc u nas woda była najdłużej...No i wiadomo zgniło prawie wszystko a altanki do remontu kapitalnego ;:223 dla przypomnienia dodam parę fotek... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”