Moje nawet jak przetrwają zimę nie wiem czy urosna duże?Czy będą okazałe?
Na razie zaciskam kciuki ,niech szybko mija zima.

To w tle to kukurydza cukrowa. Poza tym, że smaczna do gotowania w kolbach i mrożenia wykorzystuję ją jako parawan dla warzyw ciepłolubnych / nazywam to kącikiem śródziemnomorskim/.Czy to cała plantacja ..tam w głębi?
Danio pisze: Karczochy uprawiam już chyba 3 lata. ...Nasiona są dostępne w sklepach ogrodniczych.Wysiewam w marcu na parapecie po 2 nasionka w pojemniczku.
Kiełkują dosyć szybko. Słabszą roślinkę wyrywam, a mocniejszą dalej uprawiam aż do "zimnych ogrodników".
Wtedy wysadzam do gruntu w dołki wypełnione kompostem. Są dosyć odporne na suszę, ale trzeba je dosyć solidnie nawozić.
Żeby nie rozmywać wątku przepisy kulinarne prześlę ci na PW
Pozdrawiam serdecznie Dorota.