Wypoczynek wśród mojej zieleni
- julita20
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 29 lip 2010, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wypoczynek wśród mojej zieleni
Świetne kolorki skretnika 

- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Witaj Iwonko. Kolorki skrętniczków urocze. Bardzo mi się podobają. Mam tylko niebieskiego . Fikus jaki duży 

Iwonko cudne masz kwiatuszki, a przy tym pięknie wyeksponowane
Skrętniki w ślicznych kolorach.
A zapytam o mimozę.. to młoda roślinka? Czy już ja przetrzymałaś przez zimę może?

Skrętniki w ślicznych kolorach.
A zapytam o mimozę.. to młoda roślinka? Czy już ja przetrzymałaś przez zimę może?
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Witam Imienniczkę
masz piękne, zadbane kwiaty, a skrętnik w koszyczku "prima sort" 

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Aniu,Marto,Julitko,Iwonko dziękuję za odwiedziny.
[quote="maribat"]A zapytam o mimozę.. to młoda roślinka? Czy już ja przetrzymałaś przez zimę może?
Mimoza jest z lata i przyznam się szczerze że jest głównie jako atrakcja.Mój M mi przywiózł całą doniczkę, a ja niezbyt się nią zachwyciłam.Do czasu kiedy wyczytałam i doświadczyłam jej dziwnej reakcji na dmuchanie czy dotyk(zamykanie liści).Rozsadziłam ją i porozdawałam znajomym,którzy mają dzieci jako magiczną roślinkę-bo wiadomo że najbardziej podoba się ta roślinka dzieciom.Sobie zostawiłam dwie i u mnie rosną tak sobie.Ale jedna z koleżanek przesadziła zaraz do dużej doniczki i rozrosła jej się niesamowicie.U reszty osób są takie jak moje.U jednej zawiązały nasionka.No a najważniejsze,że każdy obdarowany opowiadał mi jaką to furrorę roślinka zrobiła wśród odwiedzających znajomych.Niby taka niepozorna ta mimoza,a jaka niesamowita zarazem.
Aniu przypomnij się na wiosnę to podzielę się drugim skrętniczkiem
[quote="maribat"]A zapytam o mimozę.. to młoda roślinka? Czy już ja przetrzymałaś przez zimę może?
Mimoza jest z lata i przyznam się szczerze że jest głównie jako atrakcja.Mój M mi przywiózł całą doniczkę, a ja niezbyt się nią zachwyciłam.Do czasu kiedy wyczytałam i doświadczyłam jej dziwnej reakcji na dmuchanie czy dotyk(zamykanie liści).Rozsadziłam ją i porozdawałam znajomym,którzy mają dzieci jako magiczną roślinkę-bo wiadomo że najbardziej podoba się ta roślinka dzieciom.Sobie zostawiłam dwie i u mnie rosną tak sobie.Ale jedna z koleżanek przesadziła zaraz do dużej doniczki i rozrosła jej się niesamowicie.U reszty osób są takie jak moje.U jednej zawiązały nasionka.No a najważniejsze,że każdy obdarowany opowiadał mi jaką to furrorę roślinka zrobiła wśród odwiedzających znajomych.Niby taka niepozorna ta mimoza,a jaka niesamowita zarazem.
Aniu przypomnij się na wiosnę to podzielę się drugim skrętniczkiem

- elcia1974
- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Śliczne skrętniczki
Ten drugi ładnie wygląda w wiklinowym koszyczku 

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Iwonko skrętniczki przepiękne,powiedz,czyto są aktualne zdjęcia?,one naprawdę mają jeszcze tyle kwiatków?
jakiś czas temu też miałam mimozę,uroczy z niego kwiatek,niestety nie przetrzymał zimy.
-- 16 lis 2010, o 21:24 --
Iwonko skrętniczki przepiękne,powiedz,czyto są aktualne zdjęcia?,one naprawdę mają jeszcze tyle kwiatków?
jakiś czas temu też miałam mimozę,uroczy z niego kwiatek,niestety nie przetrzymał zimy.

-- 16 lis 2010, o 21:24 --

No i stało się... Przez Ciebie zachorowałam na skrętniki
Piękne są 

Zielonolandia - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=48079" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek sprzedażowy - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=48109" onclick="window.open(this.href);return false;
Wątek sprzedażowy - http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 11&t=48109" onclick="window.open(this.href);return false;
- anik
- 1000p
- Od: 28 maja 2010, o 13:05
Iwonko dziękuję ci bardzo. Przypomnę się na wiosnę. 

Iwonko masz piękne roślinki i jak dla mnie wszystkie można zaliczyć do rarytasów

-
- Od: 20 wrz 2010, o 07:32
Dziękuję moi drodzy za pochwały roślinek.Roślinkami w dzieciństwie zaraził mnie koleżanki ojciec.Miał takie piękne,że sama postanowiłam je chodować.Pamiętam że kiedy bliska mi przyjaciółka spytała się, co chcę na 18-ste urodziny, to powiedziałam że chciałabym jedną z paproci z jej domku.I to była moja pierwsza paproć,której niestety już nie mam.Był okres kiedy kwiaty doniczkowe zeszły na dalszy plan.Ale to z czasem powraca.I znów się powiększa swoje domowe.Moim marzeniem było kiedyś mieć ścianę i pokój cały w zieleni.Taka oaza zieleni.Niestety pokój mam raczej ciemny i po części to się nie udało.Ale zielonego troszkę jest.Staram się też latem wynosić część kwiatów na dworek co im, jak widzę bardzo służy.Moim takim największym chciejstwem jest mini oranżeria.Ale to tylko marzenia.A marzyć warto,bo cóżby to było za życie bez marzeń.

ceropegia woodi( chyba)

papirus

palma

storczyk
Dorotko fotki są sprzed ok. tygodnia.Na fioletowym jest jeszcze jeden kwiatek.
Czasami taki mały szkodniczek obrywa mi kwiatki.Zobacz co ma za uszkami

ceropegia woodi( chyba)

papirus

palma

storczyk
Dorotko fotki są sprzed ok. tygodnia.Na fioletowym jest jeszcze jeden kwiatek.

- Wioleta
- Od: 20 lis 2007, o 18:17
Witaj Iwonko
Dotarłam do Ciebie i ja :P
Pewnie nie będę oryginalna, ale masz bardzo ładne roślinki
Bardzo spodobał mi się skrętnik w koszyczku

Dotarłam do Ciebie i ja :P
Pewnie nie będę oryginalna, ale masz bardzo ładne roślinki

Bardzo spodobał mi się skrętnik w koszyczku
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
kochana, gdyby za marzenia była kara śmierci, to ludzkość wyginęłaby na etapie Adama i Ewy
marzenia...piękna rzecz
Iwonko wśród roślinek zauważyłam kwitnącego na fioletowo szkodniczka
mam nadzieje, że nie chcesz się go pozbyć, bo ma taką sympatyczną ma buźkę 

- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Iwonko skrętnik bardzo ciekawie wygląda w koszyku
, mój dzisiaj pokazał maluszki
a jest to pierwszy skrętnik u mnie więc tym bardziej się cieszę
Palme masz ogromnych rozmiarów i jak zdrowo wygląda, a córcia ślicznie wyglada w tym fiolecie

Palme masz ogromnych rozmiarów i jak zdrowo wygląda, a córcia ślicznie wyglada w tym fiolecie

- arlet3
- Od: 5 maja 2010, o 19:30
Iwonko i ja w końcu dotarłam do Twojego ślicznego wątku
kwiatuszki masz śliczne
a ten szkodniczek co skubie kwiatki słodki