Balkogródek Katarzynki
-
- 1000p
- Od: 15 mar 2010, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Balkogródek Katarzynki
Łukasz kamienie z różnych stron Polski kilka z potoków górskich ,kilka przywiozłam z ostatniego wypadu na niebieskie źródełka (Tomaszów Mazowiecki) trochę dalej jest kopalnia piasku a dla mnie była to kopalnia kamieni.Mogę powiedzieć fajnych kamieni bo odpowiednia wielkość do mojego skalniaczka i płaskie co ważne . Treissi dzięki, miło mi ,a koty tak bardzo mi pomagają
każdą nową roślinkę muszą sprawdzić .Codziennie wychodzą na balkon zrobić obchód czy nie trzeba ich przypadkiem podlać.Kocica biało- czarna to moja kosiarka jak były jeszcze krokusy codziennie choć kilka listeczków musiała odgryźć

-
- 1000p
Łukasz skalniak na balkonie to miniaturka wiec jak byś się sprężył to na pewno dałbyś radę .Jeżeli chodzi o rośliny to wystarczy po jednym małym sukulencie czy rozchodnika one dużo szybciej rozrastają się, szybciej niż w środowisku naturalnym czyli w ogrodzie .U mnie tylko skalnica była kupiona ( kwiecień) i z tamtego roku przetrwał jeden sukulent i to w takim stanie myślałam że już nic z niego nie będzie ale dał radę ma już "dzieci"
( to ten z kroplami deszczu ) a cała reszta zdobyczne po jednym małym odrościku od rośliny macierzystej .Widzę że jak jest słoneczny dzień to rosną w oczach. Jeżeli już się zdecydujesz to wybieraj takie rośliny które wolno rosną . To tyle co mogę podpowiedzieć.

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Kasiu
Pomysłowo urządzony balkon,fajne te żabki

Pomysłowo urządzony balkon,fajne te żabki

-
- 200p
- Od: 11 maja 2008, o 15:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Bardzo mi się u Ciebie podoba, skalniaczek uroczy:) Będę wpadać częściej 

Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
balkony baiany
-
- 1000p
Biano zapraszam ,zaglądaj, a ja będę zaglądała do ciebie 

- miluck
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2008, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kasiu jak widać na Twoim balkonie grunt to dobry pomysł
Skalniak spodobał się wielu odwiedzającym.
Mam nadzieje,że będziemy go oglądać co jakiś czas, w trakcie jak się będzie rozrastał

Skalniak spodobał się wielu odwiedzającym.
Mam nadzieje,że będziemy go oglądać co jakiś czas, w trakcie jak się będzie rozrastał

-
- 1000p
Jagódko, nawet się nie spodziewałam że mój skalniaczek będzie się tak podobał .Mam jeszcze sporo pomysłów na balkon tylko miejsca coraz mniej, szkoda że nie jest tarasem wtedy miałabym pole do popisu .Oczywiście że będę w miarę na bieżąco pokazywać rozwój skalniaka i nie tylko. Mam już sporo fotek ale coś nawaliło w jakimś gniazdku i nie mogę się podłączyć żeby je wstawić
, muszę chyba w łaski do syna się udać może mi udostępni swojego kompa albo mężuś coś zdziała z naszym. Cały czas będę dokumentowała i jak już wstawię to po całości pokażę moje roślinki . 

Kasiu złota, SUPER!!! Podzielam zdanie moich przedmówców- skalniak rewelacyjny. No i te Twoje żabki są boskie ;) A Clematisy? Ubóstwiam te pnącza a Twoje są takie słodkie
Czekam na zdjęcia kwitnących, wiem jak wygląda Wester ale nie pamiętam kwiatów tego drugiego. Wielkie gratulacje. Będziemy miały o czym dyskutować
Kilka dni mnie nie było i przepraszam, że tak późno zajrzałam ale trochę nie miałam czasu.
A fuksje to daję im kilka dni, maksymaknie kilkanaście w Twoich łapkach i będą piękne kwiaty. Ciekawe co za niespodzianka

Kilka dni mnie nie było i przepraszam, że tak późno zajrzałam ale trochę nie miałam czasu.
A fuksje to daję im kilka dni, maksymaknie kilkanaście w Twoich łapkach i będą piękne kwiaty. Ciekawe co za niespodzianka

-
- 1000p
-
- 1000p
kurcze coś komputer sprawił mi psikusa próbuję dalej

jałowczyki i miniaturowe brateczki

epimedium czyli kwiat elfów miałam nadzieję że zakwitnie i żurawka jeden z moich ulubieńców

barwinek mam nadzieję że w skrzynce będzie mu dobrze

karłowy rozwar ma kwitnąć na biało

moje orliki Red Hobbit szykuje się do kwitnienia jeszcze ze dwa dni tak myślę czekamy na

jałowczyki i miniaturowe brateczki

epimedium czyli kwiat elfów miałam nadzieję że zakwitnie i żurawka jeden z moich ulubieńców

barwinek mam nadzieję że w skrzynce będzie mu dobrze

karłowy rozwar ma kwitnąć na biało

moje orliki Red Hobbit szykuje się do kwitnienia jeszcze ze dwa dni tak myślę czekamy na

-
- 1000p
-
- 1000p
-
- 1000p
Łukasz ja szaleję no co ty, już lecę do ciebie podziwiać twoje kwiatuszki jestem ciekawa twojego orlika 

- daka
- 1000p
- Od: 10 lut 2010, o 17:29
Kasiu piękne zakupy zrobiłaś,na balkoniku coraz to większy zielony gąszcz,a jak wszystko co ma kwitnąć zakwitnie to dopiero będzie widok

-
- 1000p
- Od: 24 maja 2009, o 22:09
Hej
Bardzo mi sie podoba Twój balkon i Twoje rosliny. Czy ja dobrze widzę? Masz żurawki?
Pozdrawiam.

Pozdrawiam.