Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

Łukasz kamienie z różnych stron Polski kilka z potoków górskich ,kilka przywiozłam z ostatniego wypadu na niebieskie źródełka (Tomaszów Mazowiecki) trochę dalej jest kopalnia piasku a dla mnie była to kopalnia kamieni.Mogę powiedzieć fajnych kamieni bo odpowiednia wielkość do mojego skalniaczka i płaskie co ważne . Treissi dzięki, miło mi ,a koty tak bardzo mi pomagają ;:112 każdą nową roślinkę muszą sprawdzić .Codziennie wychodzą na balkon zrobić obchód czy nie trzeba ich przypadkiem podlać.Kocica biało- czarna to moja kosiarka jak były jeszcze krokusy codziennie choć kilka listeczków musiała odgryźć
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz skalniak na balkonie to miniaturka wiec jak byś się sprężył to na pewno dałbyś radę .Jeżeli chodzi o rośliny to wystarczy po jednym małym sukulencie czy rozchodnika one dużo szybciej rozrastają się, szybciej niż w środowisku naturalnym czyli w ogrodzie .U mnie tylko skalnica była kupiona ( kwiecień) i z tamtego roku przetrwał jeden sukulent i to w takim stanie myślałam że już nic z niego nie będzie ale dał radę ma już "dzieci" :lol:( to ten z kroplami deszczu ) a cała reszta zdobyczne po jednym małym odrościku od rośliny macierzystej .Widzę że jak jest słoneczny dzień to rosną w oczach. Jeżeli już się zdecydujesz to wybieraj takie rośliny które wolno rosną . To tyle co mogę podpowiedzieć.
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Kasiu :wit
Pomysłowo urządzony balkon,fajne te żabki ;:7
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
baiana
200p
200p
Od: 11 maja 2008, o 15:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo mi się u Ciebie podoba, skalniaczek uroczy:) Będę wpadać częściej :)
Pozdrawiam, baiana
balkony baiany
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Biano zapraszam ,zaglądaj, a ja będę zaglądała do ciebie ;:108
Awatar użytkownika
miluck
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2008, o 21:03

Post »

Kasiu jak widać na Twoim balkonie grunt to dobry pomysł ;:138
Skalniak spodobał się wielu odwiedzającym.
Mam nadzieje,że będziemy go oglądać co jakiś czas, w trakcie jak się będzie rozrastał :D
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Jagódko, nawet się nie spodziewałam że mój skalniaczek będzie się tak podobał .Mam jeszcze sporo pomysłów na balkon tylko miejsca coraz mniej, szkoda że nie jest tarasem wtedy miałabym pole do popisu .Oczywiście że będę w miarę na bieżąco pokazywać rozwój skalniaka i nie tylko. Mam już sporo fotek ale coś nawaliło w jakimś gniazdku i nie mogę się podłączyć żeby je wstawić ;:110 , muszę chyba w łaski do syna się udać może mi udostępni swojego kompa albo mężuś coś zdziała z naszym. Cały czas będę dokumentowała i jak już wstawię to po całości pokażę moje roślinki . ;:109
Awatar użytkownika
Edyś
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:07

Post »

Kasiu złota, SUPER!!! Podzielam zdanie moich przedmówców- skalniak rewelacyjny. No i te Twoje żabki są boskie ;) A Clematisy? Ubóstwiam te pnącza a Twoje są takie słodkie ;:138 Czekam na zdjęcia kwitnących, wiem jak wygląda Wester ale nie pamiętam kwiatów tego drugiego. Wielkie gratulacje. Będziemy miały o czym dyskutować :) :heja
Kilka dni mnie nie było i przepraszam, że tak późno zajrzałam ale trochę nie miałam czasu.
A fuksje to daję im kilka dni, maksymaknie kilkanaście w Twoich łapkach i będą piękne kwiaty. Ciekawe co za niespodzianka :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Teraz będę mogła wreszcie pokazać resztę moich roślinek.Zacznę od mojej dumy skalniak cd.
Obrazek
a w nim
Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek
macierzanka miniaturka kupiona jako jedna roślinka w domu okazało się że jest jeszcze mała odmiana teraz mam jasną i ciemną macierzankę
Obrazek Obrazek Obrazek
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

kurcze coś komputer sprawił mi psikusa próbuję dalej
Obrazek
jałowczyki i miniaturowe brateczki
Obrazek
epimedium czyli kwiat elfów miałam nadzieję że zakwitnie i żurawka jeden z moich ulubieńców
Obrazek
barwinek mam nadzieję że w skrzynce będzie mu dobrze
Obrazek
karłowy rozwar ma kwitnąć na biało
Obrazek Obrazek
moje orliki Red Hobbit szykuje się do kwitnienia jeszcze ze dwa dni tak myślę czekamy na ;:3
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Moje clematisy Obrazeki ich towarzysze dzwonek Obrazeki coś co powinno być w skalniaku ale już niema miejsca ObrazekJeden z pączków Westera też czekamy na ;:3 ObrazekZioła Obrazekniewielkie ale zawsze pierwsze zbiry na herbatę :D Obrazeka to moja bazylia pierwszy raz wysiałam sama zawsze kupowałam gotowce Obrazekczerwona Obrazekcytrynowa
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

i mój ostatni zakup dwie malutkie fuksje Obrazeki przesadzanie wraz z moją pomocnicą ObrazekTeraz już chyba oprowadziłam Was po całym moim balkonie i pokazałam wszystkie roślinki teraz będę pokazywać wzrost i ich rozwój.Co Wy na to ;:162
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Łukasz ja szaleję no co ty, już lecę do ciebie podziwiać twoje kwiatuszki jestem ciekawa twojego orlika :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
daka
1000p
1000p
Od: 10 lut 2010, o 17:29

Post »

Kasiu piękne zakupy zrobiłaś,na balkoniku coraz to większy zielony gąszcz,a jak wszystko co ma kwitnąć zakwitnie to dopiero będzie widok :tan ;:7
Moje wątki.
Pozdrawiam Damian.
welkam
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 22:09

Post »

Hej :wit Bardzo mi sie podoba Twój balkon i Twoje rosliny. Czy ja dobrze widzę? Masz żurawki?
Pozdrawiam.
Pozdrawiam i zapraszam
Historia pewnej donicy
Moje storczyki
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”