Ukorzeniony hibiskus

Drzewa ozdobne
sława66
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 18 gru 2008, o 21:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam serdecznie! Podziwiam Wasze piękne hibiskusy. Ja w ubiegłym roku dostałam w prezencie hibiskus " Marina". Mała sadzonka, miał kilka kwiatków.W tym roku też będzie kwitł, ma zawiązane pączki. Mam jednak pytanie. Jak i kiedy ciąć,chciałabym, by się rozkrzewił i rozrósł.Proszę o poradę. POzdrawiam serdecznie miłośników kwiatów.
Awatar użytkownika
Hekate
200p
200p
Od: 23 lip 2009, o 16:15
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

selli7 pisze:Hekate ciekawa jestem jaka glebę masz, bo nie tylko stanowisko jest ważne, ale widać rodzaj gleby u ciebie ketmiom odpowiada.Szybciej i bujniej rosną na lekkich i przepuszczalnych.
Nie lubią też chyba trawy wokół, zadarnionej ziemi w pobliżu korzeni :roll:
możliwe, gleba jest piaszczysta, wokół jest rabatka, wrzosy, fiołki no i nieraz chwasty :oops:
tak jak pisałam, jak posadziliśmy pierwszą kilkanaście lat temu, nie wiedzieliśmy w ogóle jakie ma preferencje, widać trafiliśmy w dziesiątkę :D
Ania
Anna Guba
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 23 lut 2008, o 23:25
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Hibiskus

Post »

Hekate, Aniu dzisiaj przed chwilką przyszły hibiskusiki. Są w bardzo ładnym stanie jak przed chwilą wykopane z gruntu. Serdeczne dzięki za roślinki , na dodatek przysłane za darmo .Wielkie dzięki. Jeśli będziesz czegoś szukała to pisz do mnie jak w dym jeśli będę miała nawet jedną roślinkę to ci oddam. Pozdrawiam cieplutko Anka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Drzewa i krzewy OZDOBNE, pnącza”