Trzeba było napisać, że masz inne zdanie w tej kwestii, a nie wiedzę jak należy postępować ;)
I już po sprawie.

Jeśli bym im zakazała palić u siebie to by nie palili ,nawet bywało tak że zimą jak któremu chciało sie bardzo kopcić to wkładał kurtke i szedł palić na balkon tylko że mnie z kolei żal było patrzeć jak kopcąc te kiepy nosy im sinieją no i te zażółcone paluszki marzną
 Jeśli bym im zakazała palić u siebie to by nie palili ,nawet bywało tak że zimą jak któremu chciało sie bardzo kopcić to wkładał kurtke i szedł palić na balkon tylko że mnie z kolei żal było patrzeć jak kopcąc te kiepy nosy im sinieją no i te zażółcone paluszki marzną   ,a przecież ja wiem co to głód nikotynowy.Więc jak który zapali tego papierocha w domu to mnie ani mężowi korona z głowy nie spadnie,ani od tego nie padnę.Przecież nie codziennie u mnie bywają
 ,a przecież ja wiem co to głód nikotynowy.Więc jak który zapali tego papierocha w domu to mnie ani mężowi korona z głowy nie spadnie,ani od tego nie padnę.Przecież nie codziennie u mnie bywają  .A wietrzenie mieszkania nawet zima wskazane
 .A wietrzenie mieszkania nawet zima wskazane  .U siebie w mieszkaniu wychodzą do drugiego pokoju a jak ciepło to na balkon.Wszystko można uzgodnić i to bez terroru
 .U siebie w mieszkaniu wychodzą do drugiego pokoju a jak ciepło to na balkon.Wszystko można uzgodnić i to bez terroru  

ja wtedy byłam grzeczna i niewinna
 ja wtedy byłam grzeczna i niewinna  
   jak ona mnie uczyła zaciągać się Carmenem i nic mi po tym nie było
 jak ona mnie uczyła zaciągać się Carmenem i nic mi po tym nie było  nie mdliło ani nic sie nie robiło.
 nie mdliło ani nic sie nie robiło.