Siewki kabaczków
kurcze sam nie wiem na nie których liściach od tylnej strony widać jak by jakieś pajęczynki ale bardzo bardzo malutkie robaczków żadnych nie widać gołym okiem, ale w niektórych kubeczkach z ziemią na powierzchni gleby zauważyłem pleśń.
może powinienem już je sadzić do gruntu, uszczykiwać te chore liście i popryskać je czymś.
może jakimś nawozem je podlewać??
Co ot tym sądzicie ??
Pozdrawiam.
może powinienem już je sadzić do gruntu, uszczykiwać te chore liście i popryskać je czymś.
może jakimś nawozem je podlewać??
Co ot tym sądzicie ??
Pozdrawiam.
skoro masz jakiś nalot- to znczy ,że przelewasz....
bakłażany to o ile dobrze pamiętam to psiankowate- więc podlej je tym samym co pomidory i paprykę.... ja używam substralu , choć podobno można nim przedobrzyć i spalić, ale to pewnie każdy preparat niewłaściwie stosowany może przepalić korzenie
a moim zdaniem to powinniśmy unikać pryskania chemikaliami .
zawsze mozesz prysnąć pokrzywą, albo tą miksturą czosnkowo, cebulową. to nic trudnego. ja już kupiłam preparaty chemiczne na ogórki(karate i topsin) ale pukłam się w głowe i pomyślałam ale po co?????????????? więc leżą i czekają na jakieś większe awarie.....
..
bakłażany to o ile dobrze pamiętam to psiankowate- więc podlej je tym samym co pomidory i paprykę.... ja używam substralu , choć podobno można nim przedobrzyć i spalić, ale to pewnie każdy preparat niewłaściwie stosowany może przepalić korzenie

a moim zdaniem to powinniśmy unikać pryskania chemikaliami .
zawsze mozesz prysnąć pokrzywą, albo tą miksturą czosnkowo, cebulową. to nic trudnego. ja już kupiłam preparaty chemiczne na ogórki(karate i topsin) ale pukłam się w głowe i pomyślałam ale po co?????????????? więc leżą i czekają na jakieś większe awarie.....
..
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
niom to prawda ostatnio je przelałem, teraz juz uważam może dlatego tak się pochorowały dziś podlałem je Florovitem oczywiście rozcięczonym z wodą. Chemikaliami tez nie zamierzam pryskac, jedyne co to czymś anty grzybobójczym.
Boje się trochę aby nie starcic tych sadzonek no cóż` najwyżej w tym roku nie będzie kabaczków
Boje się trochę aby nie starcic tych sadzonek no cóż` najwyżej w tym roku nie będzie kabaczków

na pewno będą, mi te ogórki które się rozchorowały rosą wolniej ale rosną i kwitną są już nawet mini ogóraski. (1,3cm)

Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.