Wystawa storczyków w Warszawie- LUTY 2009

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jeanne pisze:Agatko dzięki wielkie za fotorelację :!:
miałam jechać na wystawę ale nie dam rady nistety :? może na jesienną uda mi się dotrzeć.
Ten Mini Mark z niesamowitą ilością pędów :shock: powalił mnie dosłownie, tak obfitego kwitnienia na żadnym storczyku jeszcze nie widziałam :shock:
ja bym sobie w życiu nie darowała, gdybym opuściła choć 1 wystawę. wprawdzie w Sosnowcu nigdy nie ma tak dużego wyboru jak na innych wystawach, czasami zdarzają się jakieś ciekawe okazy, choć w większości są tam hybrydy.

a zdjęcia i storczyki piękne.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Post »

agata0806 pisze:Obrazek
Agatka, po godzinie wnioskuję, żeśmy się minęły :D

ja sobie kupiłam storczyka pierwszego od prawej - Doritaneopsisa Yu Pin Royal ;:6
Edyta
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

rany po prostu raj:) moze kiedys pojade na taka wystawe, slicznosci :D
gelka
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Pięknie kwitły, po prostu radość dla oka. Na pierwszym zdjęciu bardzo podobne Cymbidum do mojego żółtego, jednak Mini Mark przebija wszystkie.
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

edyseja pisze:
agata0806 pisze:Obrazek
Agatka, po godzinie wnioskuję, żeśmy się minęły :D

ja sobie kupiłam storczyka pierwszego od prawej - Doritaneopsisa Yu Pin Royal ;:6
a tak w tle widać moje marzenie z mazami... zazdroszczę wam, że mogłyście być na takiej wystawie. ja też bym chciała. ale nigdy nie będę. ja będę na wystawie dopiero za 2 miesiące, ale na pewno nie będzie tak piękna i ciekawa. może będzie pare stoisk, nie będzie żadnego z moich wymarzonych... zawsze tak jest. są jakieś hybrydy, ale wątpię, by były moje wymarzone lueddemaniana i te inne, tego białego z mazami pewnie też nie będzie. mam skromną kolekcję, bo nie mam możliwiości kupienia oryginalnych okazów.
Awatar użytkownika
edyseja
200p
200p
Od: 6 gru 2008, o 13:21
Kontakt:

Re: Wystawa storczyków LUTY 2009

Post »

agata0806 pisze:Witam..Miałam wielką przyjemność zagościć dzisiaj na warszawskiej wystawie w Bibliotece Uniwersytetu Warszawskiego.
Zaprezentuję kilka zdjęć z tej wystawy..Zapraszam do obejrzenia i skomentowania..
ja też zrobiłam zdjęcia, jak je pozmniejszam - wkleję
Edyta
Awatar użytkownika
Jeanne
1000p
1000p
Od: 21 gru 2007, o 16:08

Post »

Storczykowa pisze:
ja bym sobie w życiu nie darowała, gdybym opuściła choć 1 wystawę. wprawdzie w Sosnowcu nigdy nie ma tak dużego wyboru jak na innych wystawach, czasami zdarzają się jakieś ciekawe okazy, choć w większości są tam hybrydy.

Wiesz, czasem sa ważniejsze rzeczy od storczyków :lol:
Poza tym i tak bym nie mogła sobie pozwolić na kupno czegokolwiek więc wolałam nie kusić losu :roll:
ta wystawa w BUWie jest akurat jedną z mniejszych, byłam w zeszłym roku. Fakt że spory wybór okazów do kupienia, ale ceny znacznie wyższe niż w innych miastach.
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Awatar użytkownika
PESTKA@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 16:21

Post »

Piekna fotorelacja :shock: Vandy przecudowne,a ten mini mark.......cośczuje ,ze to następne moje chciejstwo zaraz po vandziach.Szkoda ,ze zapachu nie mozna przenieść razem ze zdjęciem....Ciekawa jestem czy unosil sie tam zapach kwiatów?????Nigdy na takiej wystawie nie byłam....
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeanne pisze:
Storczykowa pisze:

Wiesz, czasem sa ważniejsze rzeczy od strorczyków :lol:
Poza tym i tak bym nie mogła sobie pozwolić na kupno czegokolwiek więc wolałam nie kusić losu :roll:
ta wystawa w BUWie jest akurat jedną z mniejszych, byłam w zeszłym roku. Fakt że spory wybór okazów do kupienia, ale ceny znacznie wyższe niż w innych miastach.
dla mnie storczyki są ważniejsze. sądząc po zdjęciach, ta wystawa musiała być piękna i duża. nigdy na takiej nie byłam. w Sosnowcu są duuuużo mniejsze. bardzo trudno spotkać gatunkowego, nawet niekwitnącego. a moim marzeniem są kwitnące i jak nie kupię na wystawie, to nie kupię nigdzie, bo w sklepach tym bardziej nie będzie.
Awatar użytkownika
Leśny Duch
1000p
1000p
Od: 10 lut 2009, o 12:40

Post »

Przepiękne Cymbidia! Falenopsisy i wandzie oczywiście też, ale ja ostatnio szaleję za cymbidiami - nie mam niestety jeszcze żadnego. I sabotki ech... dziękuję za przybliżenie tych pięknych roślin :D
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p
Od: 11 lut 2009, o 14:12

Post »

No to Edytka czekamy na twoje fotki :lol:
Cymbidiów było jeszcze więcej a Sabotków zatrzęsienie..Różne różniste ;:1
Fotorelacja jest kochani dla was wiec cieszcie oko ;:13
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Pestka ja wchodząc to żadnego zapachu nie wyczułam ale jak się zbliżyłam do kwiatka to owszem.. ;:11
Pojechała bym jeszcze jutro ;:32
Awatar użytkownika
śnieżka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzięki za fotorelację, ja też nie byłam jeszcze na wystawach storczyków i pewnie nie będę, bo wszystkie są zbyt daleko, ale nacieszyłam oko tymi zdjęciami. Super fotki, a storczyki jak zwykle wszystkie cudowne. Mnie by jeszcze bardziej ucieszyło kilka dodatkowych fotek sabotków :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
agata0806
1000p
1000p

Post »

Śnieżka Sabotków była cała masa...Do koloru do wyboru :lol: Od 70 zł wzwyż..
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22

Post »

Rajskie widoki..! :)

Agata, pamiętasz może ceny vand? Tych kwitnących, zwłaszcza różowej, i tych malutkich w doniczkach chyba glinianych (mniej więcej w połowie 1-ej str., godz. wstawienia 14.34, na 1-wszym zdjęciu)?

A Phal. hybrydy mniej więcej w jakich cenach?

[Dziś byłam w carrefourze w Gdańsku- była świeża dostawa kwiatów, phals. tylko białe i różowe, ale były i 2 sabotki- z baardzo duzymi kwiatami, kolor oliwkowo-biało-żółty z ciemnymi błyszczącymi kropkami, cena 39zł.]
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
ODPOWIEDZ

Wróć do „ORCHIDARIUM. Storczyki”