Moja działka - rydnor - 2008r
Zdarza się, ale teraz nie daj za wygrana robalom:P.
Pozdrawiam NoeN
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=21852
- krzysiek86
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
Moja działka
Witam;krzysiek86.Może tak wychodzi na zdjęciach.Druga sprawa to trzon działki pozostaje ten sam, starych drzew się nie przesadza,jak mówi porzekadło,kosmetyka to jakieś krzaczki,fajne rośliny,kwiaty.Na grządki też jest ustalone miejsce i w zależności od warzywa co roku zmienia się miejsce sadzenia na grządkach.tak to pokrótce wygląda.Pozdrawiam.Ryszard.
- krzysiek86
- Kontakt:
Moja działka
Witam;krzysiek86.Z ciekawością obejrzałem Twoje zdjęcia.Paw robi wrażenie,jestem ciekaw,kto układał tą całą kompozycję? Wielkie brawa. Krajobraz szarości zmienił się w zieleń ,chociaż na Sląsku zawsze dbano o przyrodę.Bardzo mnie to cieszy.Jak będę miał nowe zdjęcia to prześlę do Forum.Serdecznie pozdrawiam.Ryszard.
- krzysiek86
- Kontakt:
- krzysiek86
- Kontakt:
Moja działka
Witam;krzysiek86,niestety nie znam nazwy tej odmiany wiciokrzewu,ale popytam na działkach.Twój Paw nadal robi wrażenie, pozostałe zdjęcia ogląda się z przyjemnością.Dzisiaj spadł długo oczekiwany deszcz,podlało dobrze,wszyscy na działkach zadowoleni.Obserwuję kwiatostan Juki, prześlę fotki.Pozdrawiam Ryszard. Teraz coś z innej beczki.

- miwia
- 500p
- Od: 2 gru 2007, o 22:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj RYDNOR wśród nas - ogrodomaniaków
masz śliczny, zadbany ogród. Ile ma lat?
Z przyjemnością będę obserwować rozkwit Twojej juki, bo moja ma dwa lata i jak na razie tylko liście
Jeśli chodzi o wiciokrzew, jest to wiciokrzew pomorski, odmiana Serotina lub Chojnów. Niestety, nie odróżniam ich na zdjęciu.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka

Z przyjemnością będę obserwować rozkwit Twojej juki, bo moja ma dwa lata i jak na razie tylko liście

Jeśli chodzi o wiciokrzew, jest to wiciokrzew pomorski, odmiana Serotina lub Chojnów. Niestety, nie odróżniam ich na zdjęciu.
Pozdrawiam serdecznie
Mirka
Moja działka
Witam;miwia.Dziękuję za przyjęcie mnie w poczet ogrodomaniaków.Działkę prowadzimy z żoną 25 rok.To już chyba należę do ogrodozboczniaków,jakaś gradacja powinna być,ze względu na staż, co Ty o tym myślisz ?Dzięki za rozpoznanie wiciokrzewu,krzsiek86 będzie zadowolony.Jak tylko juka zakwitnie będą fotki.Pozdrawiam Ryszard
- krzysiek86
- Kontakt:
Miwia dziękuję że powiedziałaś co to za odmiana, jest piękna. Ryszard masz rację jestem zadowolony i to bardzo bo idąc do pracy dziennie mijam taką działkę na której właśnie rośnie ta tajemnicza dla mnie wcześniej odmiana. Kwiaty wyglądają świetnie. U mnie na deszcz nie narzekamy bo pada w Katowicach ostatnimi czasy dość obficie i często. Wszystko na maksa odżyło