Witajcie
dorotka350 Dorotko dziękuję za miłe słowa.

Jeżeli chodzi o żurawki,to nie mam takiego doświadczenia i dlatego tak dużo straciłam. Mimo to, to polecam ponieważ są cudowne i przez cały rok zdobią ogród.Może są trochę kłopotliwe,gdyż trzeba pamiętać, aby robić nowe sadzonki z przyrostów,żeby nie stracić danej odmiany.No i te wredne opuchlaki bardzo je lubią.Po zakupie dobrze sprawdzaj korzenie czy nie ma lokatorów? Co do odmiany to trudno mi powiedzieć, która jest najtrwalsza? Z tego co doświadczyłam, to siewki są niezawodne

Mam też jedną odmianę, która jest nie do zdarcia,przy okazji podeślę zdjęcie.Nazwy odmian to u mnie też tylko w zeszycie,ponieważ znaczniki się nie sprawdziły,a głowa już nie ta,aby wszystko spamiętać .Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Annau Tak Aniu to jest brunnera.Wczesną wiosną kwitnie jak niezapominajka na niebiesko albo biało, a później ma piękne liście.Mam kilka odmian i jestem z nich bardzo zadowolona ;
Bobka Bogusiu dziękuję

ale Twój ogród też jest piękny i bardziej nowoczesny
vimen Kasiu miło mi i dziękuję

Może Twoje są za głęboko posadzone i dlatego nie kwitną.Ja mam też od pierwszego dostawcy 6 szt zakupionych wczesną wiosną 2019, ale zakwitła w tym sezonie tylko jedna i to nie zgodna odmianowo.Teraz znalazłam dostawcę, który ma piękne kłącza i zgodne odmianowo . Zależy też od wielkości kłącza, ja osobiście wolę więcej zapłacić i mam gwarancję, że zakwitną wiosną .Życzę Ci,aby następny sezon dla Twoich piwonii był łaskawszy i aby wszystkie zakwitły .
anabuko1 Aniu dziękuję, że jesteś

i że Ci się podobają moje roślinki

Zaglądam cichaczem też do Ciebie i wiem, że masz dużo host i piękny ogród

Pozdrawiam serdecznie i zaglądaj częściej
Anna N Aniu dziękuję za ciepłe słowa, które podniosły mnie na duchu

Jeżeli chodzi o zdjęcia, to lubię je robić, ale ciągle są poruszone,mało które się uda.Wcześniej robiłam aparatem i chyba były lepsze.Może to już wiek robi swoje,z rączki latają

Pozdrawiam serdecznie i zapraszam
Kilka fotek
Moje siewki