Lepiej ogród sie prezentuje niż "rozgrzebany " remont

A niech mają okrycie przynajmniej przy ziemi. Jak góra zmarznie to odbiją (mam nadzieję) od dołu.
 A niech mają okrycie przynajmniej przy ziemi. Jak góra zmarznie to odbiją (mam nadzieję) od dołu.

Później doczytałam ze truskawka nie lubi kwaśnej gleby w przeciwieństwie do poziomek ktore taki zabieg pokochały. Truskawki można sciółkować słomą i to mam sprawdzone
 Później doczytałam ze truskawka nie lubi kwaśnej gleby w przeciwieństwie do poziomek ktore taki zabieg pokochały. Truskawki można sciółkować słomą i to mam sprawdzone  

Tam juz mogłam sobie zalegiwać na hamaczku wśród pięknie rozrośniętych kwiatów a tu na razie prawie same maleństwa i roboty po beret ;)
  Tam juz mogłam sobie zalegiwać na hamaczku wśród pięknie rozrośniętych kwiatów a tu na razie prawie same maleństwa i roboty po beret ;) Dzięki za radę ale ściółkę już rozłożyłam. Trudno, przez sezon będzie, a jesienią co się da to wygrabię i posypię wapnem. Człowiek uczy się na błędach ;)
  Dzięki za radę ale ściółkę już rozłożyłam. Trudno, przez sezon będzie, a jesienią co się da to wygrabię i posypię wapnem. Człowiek uczy się na błędach ;)

Dla rodziny koło nich biegam
  Dla rodziny koło nich biegam 

A rano się okazało, że sobie poradziła
 A rano się okazało, że sobie poradziła   Dałam więc spokój i wedle Twojej rady już nic nie okrywam
  Dałam więc spokój i wedle Twojej rady już nic nie okrywam