Koleus Blumego cz.1

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Malkar
500p
500p
Od: 27 sty 2007, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gertrudo, ja też siałam koleusiki. Pierwszy raz uprawiam w ogóle koleusy.
Dałam się namówić sprzedawcy w sklepie ogrodniczym, gdzie często kupuję. Wygladają dokładnie tak samo jak twoje. Kilka mam całkiem zielonych, reszta jest mniej lub więcej bordowa, niektóre chyba będą miały brązowe plamy. Liczyłam na więcej kolorów, bo też na opakowaniu pisało "mix"
Pozdrawiam. Małgorzata
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

Do tego zdjęcie na opakowaniu też wygląda bardziej zachęcająco niż rzeczywistość :roll:
Mogliby dopisywać na torebkach z tymi nasionami - mix koloru bordowego z zielonym :wink:
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
onail
50p
50p
Od: 27 lip 2007, o 11:23

Post »

A ja jeszcze nie wiem jakie będą. Są jeszcze małe, 24 przepikowałam i rosną sobie dziarsko. Kolejne czekają na pikowanie. Pozdrawiam wszystkich miłośników tej rośliny.
bona
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 wrz 2007, o 19:36

Post »

Ja też siałam mix koleusków tylko troszkę później niż Wy,ale przyznam, że u mnie chyba będą tylko dwa rodzaje,bardziej zielone i troszkę zaczerwienione,niestety nie udało mi się kupić koleusków rococo może byłyby ciekawsze...
Gorąco pozdrawiam z Gór Świętokrzyskich
Bożena
radocha
200p
200p
Od: 16 lut 2008, o 03:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To wszyscy tak mają bo na tych opakowaniach pokazują piękne rośliny a tak na prawdę to jest kilka odmian i to ich nasiona są tylko w torebkach. Moje chyba będą podobne jak u was, trochę zielonych z lekko wybarwionymi środkami na czerwono.
Awatar użytkownika
MACKRECIK
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 27 sie 2007, o 09:14

Post »

Jestem fanem tej rośliny to miłość od pierwszego wejrzenia!!!! Niestety w Polsce jest dostępnych tylko kilka odmian a w rzeczywistości jest tych odmian i kolorów niezliczona ilość!!!!! Szkoda że nie w Polsce.......
BEZ OGRODU- USYCHAM
radocha
200p
200p

Post »

A ja właśnie zdjęcie zrobiłem moich koleusów które wysiałem w marcu. Trochę podrosły ale nie za dużo chyba. Oceńcie sami i powiedzcie czy wzrost jest prawidłowy czy też może za wolny jak na tę porę już.

Obrazek
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek
Proszę bardzo - takie giganty kupiłam w środę w Nowym Tomyślu na targu. :lol:
No ten 3 jest w normalnym rozmiarze.
radocha
200p
200p

Post »

Piękne kupiłaś!!! Skoro są takie duże to na pewno były siane z nasion w styczniu lub na początku lutego tak mi się wydaje bo moje są jeszcze takie małe! No albo były robione z sadzonek wierzchołkowych - takie sadzonki się strasznie szybko ukorzeniają bo już po trzech dniach we wodzie jest masę korzeni no i roślina od razu jest duża zależy ile się utnie pędu do rozmnożenia!!! Niestety ja nie mam z czego ucinać więc z nasion hoduję ale lubię mieć rośliny od samego początku w domu tyle że to niestety wymaga cierpliowści. :(
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie wiem kiedy były siane ale "giganty" dlatego, że liście mają wielkości mojej dłoni.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

To moje dzisiejsze nabytki :D
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
onail
50p
50p
Od: 27 lip 2007, o 11:23

Post »

Moje to jeszcze maleństwa. Ale i tak się cieszę, bo już rosną dziarsko i nawet widać, że zaczynają im się wybarwiać listki - pięknie rośnie 2 para listków i już co nieco widać. Mam ich około 100 popikowanych, trochę rozdałam. A jak tam u was ?
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gabrysiu!
Nabytki oszałamiające ale gdzieś czytałam, że minimalna temperatura dla nich to 12 stopni. Widzę, że je wysadziłaś - szkoda byłoby, żeby zmarniały.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
radocha
200p
200p

Post »

U mnie niestety choć jest trzecia para liści to jednak są małe i nie rosną za szybko mimo że są na słońcu codziennie a poza tym są w ziemi torfowej która trzyma wodę a one ją lubią w dużych ilościach.
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Dorotko, to mnie przestraszyłaś :twisted: na razie się trzymają :?
Trudno, ale teraz tak ładnie wyglądają ze stokrotkami, że jakoś przeżyję jak podupadnę na zdrówku :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”