Agniesz-ko, Katko, Wera - bejsonki84, bejka1970, cyma2704, klarag, AnaAn, Silvarerum, Natalio - Blueberry, jolcia1212, Aza, Elwi, Rikkuu, lagotis 2, Georginia, Elu- pela11 , anabuko1, MirkaS - dziękuję

Wracam do sił, czuję się już całkiem nieźle, więc i fotki porobiłam nowe i zaraz wrzucę
Miriam - u mnie w ogrodzie od lutego nie było deszczu, dopiero kilka dni temu popadało solidnie i od przedwczoraj też ochłodzenie i deszczowo. Szkoda, że zrobiło się tak zimno - tylko 14'C
clem3 - to tak działa, jak zaraza

Ja też co roku mówię, że już nie kupuję, bo miejsca brak, ale co roku wypadają po zimie jakieś rośliny i miejsce się znajduje na nowe, więc zawsze coś znowu wciskam
ewelkacha88 - pumilki są świetne i nie zajmuję wcale dużo miejsca

. W kwestii zakupu odpowiedziałam na priv.
Nena08 - Aniu - pobiegłam obejrzeć Wojtki, a tu
ni ma 
Załóż wątek i pochwal się koniecznie
Margo2 - będę częściej, mam nadzieję
Pashmina - więcej ujęć ogrodu, powiadasz

Znudzi się, bo nic nowego się nie dzieje

Ogród wciąż w chwastach, bo nie ma kto i nie ma kiedy pielić

Poza tym mam bardzo duże straty po zimie
Monifd - teraz niskie iryski kończą kwitnienie - zostały pojedyncze kwiaty, ale kwitną orliki, kocimiętki niskie i zaczynają kwitnienie wysokie irysy i piwonie

Ogród ma kolory, nie jest ponuro
Klara154 - irysy różnie się rozrastają, w zależności od odmiany i stanowiska. Są odmiany, które budują małe kłącza, przyrastają bardzo niewiele w roku, a są takie, które budują mocne i grube kłącza, przyrastają dużo i szybko powstają duże kępy. Są też takie, które mają niewiele liści, a kwitną obficie, a są i takie, że tworzą wielkie, zielone kępy, ale kwiatów dają niewiele. To samo dotyczy wysokich irysów. Najwięcej zależy - jak wspomniałam, od gleby i odmiany.