Ale masz super dluuuugie parapety masz gdzie poszaleć. Ja fiołki tylko podziwiam i będę to robić u Ciebie, bo za każdym razem jak je miałam to je szybko uśmiercałam zawsze albo ususze je albo przeleje
Dziękuję za odwiedziny
Z tymi sukulentami to różnie bywa Są odmiany "pancerne", których nic nie ruszy, ale są i takie, którym "nadmiar" opieki zaszkodzi mi się zdarzyło kilka... lepiej nie będę mówić
Nadopiekuńczość to jednak zła cecha
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Ten kwiatek z zapomnianą nazwą to Scindapsus pictus 'Argyraeus' i powiem Ci że genialnie rośnie u Ciebie, to dość trudna roślinka! Wow, mam nadzieję, że i mój tak kiedyś wyrośnie
Calathea niestety jest biedna teraz, straciła większość liści za wyjątkiem jednego, ale właśnie wypuściła nowy.
Scindapsus pictus 'Argyraeus'
Dziękuję za przypomnienie
Na chwilę obecną ma się tak:
Właśnie się obudził i wypuścił nowy listek
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson Ogródkowo Doniczkowo
Piękne kwiatki ! Z pewnością będę zaglądał tutaj częściej i podziwiał piękne fiołki i inne cudeńka ! Pozdrawiam i życzę sukcesów w hodowli i oczywiście powiększania jej !
Fajnie, że jesteście
:kawa: :soczek: Czym chata bogata
Fiołki się powoli rozkręcają. Czekają na więcej
Begonia - istne cudo ! Pamiętam taką z domu mojej prababci, miała ich kilka, jednak ślad po nich zniknął, ale sentyment pozostał.. niestety nigdzie nie mogę takich dostać
Tamte nie dojechały, ale pokażę inne jakie mam i rosną, mimo mojej troskliwej opieki
Achimenesy i kohlerie w towarzystwie callisi
Callisia z Biedronki razem z kwoką
A to Ninki
Nieśmiały fiołek
Takie zrobiłyśmy pisanki