Kochani przepraszam ,że dopiero teraz ale dziś zaś szalałam w doniczkowych (przesadzałam ) a mam co przesadzać oj mam
Więc tak kupiłam ją w Warszawie jakieś 2lata temu , było napisane i pokazane kolor żółty i dorasta do 80 cm , więc wsadziłam ją jak wszystkie inne , pierwszego roku po posadzeniu nie kwitła .W zeszłym roku wiosną zobaczyłam ,że ona ma dużo drobniejsze listki i jest bardzo delikatna , oraz ,że się pokłada Więc posadziłam ją koło innej róży a ta służyła jej trochę za podporę , maluch wziął się za siebie i tak oto zakwitł , kwitła do późnej jesieni i ponawia kwitnienie Więc słoneczka z przodu jest maluch a z tyłu róża normalnych rozmiarów
Teraz ja Was proszę o poradę ( Comciu przepraszam ,że u Ciebie ) czy mam ją przesadzić w inne miejsce żeby rosła sama
Przepraszam ,że Wam nie pomogłam Mam jeszcze jedno zdjęcie tej pięknotki
To ja teraz nie rozumiem: czy wszystkie kwiaty należą do "malucha"? Wyglądają na identyczne.
Czy ta róża nadal chce się pokładać? Może to okrywowa? I jeszcze jedno pytanie, Jadziu, bardzo wazne ;)
Czy ona pachnie? ...
Izuniu ona pachnie tak słodko i delikatnie ale aż się w głowie kręci
Kochanie na zdjęciu są tylko kwiatki tego malucha , przypatrz się że te z tyłu liście są większe , one należą do drugiej róży .Trudno powiedzieć czy pokładała się na pewno , ale moim zdaniem tak , to jeszcze maluch , może w tym roku zaobserwuję coś więcej Ona sprawia wrażenie bardzo delikatnej i taka jest . Izuniu popatrz na pierwszym zdjęciu ona jest oparta o tą drugą róże .
O matko jaki wstyd
Cała ta afera o różę u Mariolki się toczy a ja gapa ,zobaczyłam to zdjęcie u Jadzi i ni z gruszki,ni z pietruszki z jakimś pytaniem wyskoczyłam....
Lecę się tłumaczyć
Byłam dzisiaj w ogródku
Trochę mi z nosa kapało ale chyba nie zaszkodziłam roślinkom
Oczywiście nie zrobiłam tego co zamierzałam, ale .. trochę zrobiłam
Karol k-c pomógł mi trochę odroślinnić ( ??? ) mój kawałek pod warzywniak.
Zawiozłam Karola z łupami na jego działkę i szok przeżyłam !
Jasno bylo !
Widziałam nawet niebo nad głową, żadne drzewa mi tego widoku nie przesłaniały
Cwaniak tak poprzycinał drzewa że już widać jakie piękne będą niedługo.....
Ale ad rem - jutro znów idę na działkę
Parę zdjęć, bo mam swój własny aparat - teraz córka prosi bym jej go pożyczała
Osoby taktowne proszę o nie zwracanie uwagi na brudne pazuy ani zmarszczki na paluchach na pierwszym zdjęciu
Lepiej podziwiać biedronkę
Mariolciu, nie pisałam jeszcze, że strasznie mnie zauroczył Twój busz !! Ja chyba nie mam szans na taki, za dużo tego trawnika. Ale masz krokusików, u mnie ledwie kilka i to jeszcze wcale ich nie widać, muszę chyba poszukać. Już wiem, co będę kupowała we wrześniu Tamtego września skupiłam się na żonkilach bo nie miałam wcale...
Comciu ja dziś też miałam taki kolorek lakieru na paznokciach , to teraz najmodniejszy kolor
Kochanie piękne zdjęcia z kwiatami , to ja przy Tobie to wymiękam A irysy o tej porze toć to marzenie