Storczyki Storczykowej

Zablokowany
Awatar użytkownika
Anusska
1000p
1000p
Od: 10 paź 2008, o 15:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Bardzo ładnie Ci kwitną phalaenopsis'y. Domyślam się, że koralowy to ten z 3 i 4 fotki :wink: - ma ciekawy kolor. Ale najbardziej spodobał mi się ten z ostatniego zdjęcia, w ciapki :roll:
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

śliczne storczyki- mam takiego samego jak na pierwszym zdjeciu, ale wlasnie mi przekwitl, bardzo podoba mi sie ten w ciapki od jakiegos czasu rozgladam sie za takim, ale nie moge nigdzie spotkac, ale będę nadal szukala
gelka
Awatar użytkownika
Agita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2008, o 15:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja, choć sama mam różne; w kropki, w prążki, w ciapki, stwierdzam że jednak najbardziej podobają mi się "czyste" formy. I kontrasty. Wszystkie są piękne, ale najbardziej urzeka mnie tu biały z warżką bordo.
Taki też był mój pierwszy, za jakiś mieisąc ma kwitnąć, już się nie mogę doczekać :)
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
gelatynka
200p
200p
Od: 31 gru 2008, o 15:26

Post »

ach zazdroszcze ci ze bedzie kwitl za miesiac ja poczekam pewnie kilka misiecy a tak wygladał
Obrazek
gelka
Blue Monkey
500p
500p
Od: 31 gru 2008, o 20:04

Post »

A mi sie najbardziej podoba ten żyłkowany z niesamowitą warżką :)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lut 2008, o 19:31

Post »

wszystkie są piękne. ten w bordowe ciapki byłby ładny, gdyby był normalny, ten kwiat się niestety nie udał. pąk przed rozwinięciem przysechł z wierzchu i nie może rozwinąć się do końca. już taki zostanie, ale raczej szybko przekwitnie. po prostu ten pąk nie zdążył uschnąć. mam nadzieję, że pozostałe 2 pąki, które jeszcze ma, nie uschną i otworzą się z nich normalne, niezdeformowane kwiaty.
dzisiaj żółty zaczął rozwijać 3. pąka. inne Phal. mają coraz więcej dużych pąków, do końca miesioąca powinny się otworzyć, o ile nie spadną.
Awatar użytkownika
Mamba
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2008, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mi się wszystkie podobają :D Oczywiście chętnie obejrzę zdjęcia jak już się wszystkie pąki otworzą 8)
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

za kilka dni powinny się pootwiwerać, to zrobię. żółty ma już 3 kwiaty otwarte, biały z różową warżką otwiera 3. pąk. skromne są te moje kwitnienia, bo niektóre Phalaenopsisy pogubiły część pąków, ale i tak się cieszę, że są jakieś kwiatki. chciałabym, by zakwitły jeszcze Mini Mark, Liodoro i Bellina, bo bardzo lubię ich kwiaty.
Awatar użytkownika
malgosia_u
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2009, o 09:45

Post »

Śliczne storczyki :) Ale najładniejszy jest ten w ciapki :D :roll:
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

niestety ten którego fotkę ostatniowstawiałam jest nieudany, żałuję, że w ogóle mu robiłam, bo jest zdeformowany, zeschnięty i nie może otworzyć się do końca. ale gdy ma normalne kwiaty, jest piękny.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dusiu, widzę, że u Ciebie kolorowo się robi :) Masz kilka Phal., które są na mojej liście chciejstw, np. ten morelowy- po prostu śliczny!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

masz na myśli tego pomarańczoworóżowego którego nazywam koralowym? mi się też on bardzo podoba. on puścił 2 pędziki, ale 1 mu nie urósł, a ten drugi teraz ma kwiatka i pąki. na razie ma otwarty tylko ten 1, któremu zrobiłam fotkę. to jeden z ciekawszych storczyków w mojej kolekcji, jest taki oryginalny. większość moich Phalaenopsisów jest rózowa (rózne odcienie), wzorzysta (kropki, piegi, żyłki), białe (zwykły lub z rózową warżką), jest też parę żołtych. a ten nie jest ani różowy ani pomarańczowy, tylko taki pomiędzy.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dusiu, Twoja kolekcja od dawna mnie zachwyca. Często, gdy zaglądam na Twój wątek po prostu się napatrzyć na storczyki nie mogę. Koralowy piękny, ja jeszcze nie spotkałam takiego, ale bardzo bym chciała :)
Pozdrawiam! Kamila
Awatar użytkownika
Storczykowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Baryczka pisze:Dusiu, Twoja kolekcja od dawna mnie zachwyca. Często, gdy zaglądam na Twój wątek po prostu się napatrzyć na storczyki nie mogę. Koralowy piękny, ja jeszcze nie spotkałam takiego, ale bardzo bym chciała :)
ja takiego spotkałam tylko raz, w kwiaciarni. był piękny, 2-pędowy, musiałam go mieć w swojej kolekcji. może ty kiedyś też spotkasz taki... cieszę się, że podoba ci się moja kolekcja.
Awatar użytkownika
Baryczka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naprawdę chciałabym mieć taką kolekcję, no i wiedzę, ciągle się uczę czegoś nowego.

Ja mam 18 Phal., z czego teraz tylko jeden kwitnie, kilka przedłuża pędy, a nowe pędziki, które mam są maleńkie. Problemem jest to, że moje kwiatki mam w trzech różnych domach, co oznacza rożne warunki, różne okna i to, że niestety nie mogę się nimi opiekować jednocześnie. Ale miło jest, gdy po tygodniu niewidzenia ich, zaskoczą mnie nowym listkiem czy korzonkiem.

Gdy znajdę chwilę, planuje w moim wątku wrzucić fotki z wszystkich moich parapetów, troche czasu to zajmie :)
Pozdrawiam! Kamila
Zablokowany

Wróć do „Moje storczyki !”