Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Postawiłem zaczyn na chleb,tylko cholernie mi się nie chce dzisiaj robić.Jak możecie do godziny dajcie znać, czy zaczyn można zostawić na 24godziny?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 1350
- Od: 1 lis 2008, o 20:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpacie okolice Jasła
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Pegazusa mam już sporo lat i nie zawiodłam się na nim a w tym roku wyjątkowo jest ładny.
Zadowolona byłam z Elsanty muszę nowa sadzonkę zdobyć
Zadowolona byłam z Elsanty muszę nowa sadzonkę zdobyć
Pozdrawiam Teresa
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Miłe chwile dnia każdego czynią człeka szczęśliwym.
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Otworzyłem dzisiaj słoiczek z syropem z pędów sosny.Przestał jakis czas w lodówce.ale piernik strasznie burzy i pieni. Co mu jest Monika? Bezpośrednio spożyty taki sobie ,ale z herbatką bardziej niz OK. Nie czuć ,żeby był zepsuty lub zaczynał.
Już ze 4-5 litrów soku z kwiatów czarnego bzu i mniszka poszło w czasie upałów z wodą
Zostało drugie tyle.
Już ze 4-5 litrów soku z kwiatów czarnego bzu i mniszka poszło w czasie upałów z wodą
Zostało drugie tyle.
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Chyba sfermentował, nie czujesz?
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Nic nie czuć,żeby sfermentował. Na 1kg pędów dałem 1 kg cukru.Pamiętasz? Pisałem,że cos sie pieni jak zlewałem.Ciekawe czemu tak sie stało?
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Pamiętam. Może za mało cukru? pamiętam też, że bardzo szybko zlewałeś. Mój jest gęsty i nic takiego się nie dzieje. Żeby Ci nie skwaśniał..
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
te syropki idą jak woda .Rzeczywiście nie jest super gęsty.
Co teraz u ciebie na topie? Truskawki zostały ,czy już po?
U mnie pieknie zakwitły róże pnace ,powojniki,obrodziło w ślimaki i cholerne komary.
Co teraz u ciebie na topie? Truskawki zostały ,czy już po?
U mnie pieknie zakwitły róże pnace ,powojniki,obrodziło w ślimaki i cholerne komary.
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Truskawki dopiero się zaczęły.
I wreeeeszcie spadł deszcz, lało krótko i mocno. Nie pamiętam, kiedy ostatnio padało. Trochę róże pnące oberwały pod ciężarem wody, ale co tam, bukiet w wazonie. Te moje truskawki pyszne, ale sama już nie wiem czy to nie dzięki słońcu przede wszystkim
No i zaczęły się poziomki leśne
I wreeeeszcie spadł deszcz, lało krótko i mocno. Nie pamiętam, kiedy ostatnio padało. Trochę róże pnące oberwały pod ciężarem wody, ale co tam, bukiet w wazonie. Te moje truskawki pyszne, ale sama już nie wiem czy to nie dzięki słońcu przede wszystkim
No i zaczęły się poziomki leśne
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Ja tez muszę zweryfikować swoje odczucia smakowe odnośnie Dukata i Kenta.Truskawki potrzebują słońca,które zawitało do mnie trochę późno.Dukat miękki,słodki i aromat truskawki,natomiast Kent to przerobówka ,ale duża i tez smaczna jak ma słoneczko.
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Piwo z syropem z pędów sosny jest smaczne I dla zdrowotności i humoru
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Dla poprawy humoru to trzecia warstwa do shota by się przydała
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Posty: 2450
- Od: 8 maja 2010, o 22:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Lokalizacja: gm.Konopiska k/Częstochowy
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Chleb co prawda piekę co tydzień ale teraz wprowadziłam sezonowy bajer
Re: Sery , mięsa i inne domowe frykasy
Chudziaczku kochany! Co to jest? Ser biały własny?