Phalaenopsisy Oriona
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Orion poszperałam trochę w sieci. Biosept podobnie jak jego odpowiednik dla ludzi Citrosept z firmy Cintimani jest wyciągiem z pestek grejfruta. Dla ludzi tego typu preparaty produkują również inne firmy. Natomiast jeśli chodzi o pestycydy grzybobójcze oparte o środki naturalne to doszukałam się m.in.
Prev-Am 060 SL olej z pomarańczy - 60 g (prod. Florida Chemicals Company Inc.) w 1 litrze środka
Zaprawa ziołowa PNOS-2 LS wyciąg z czosnku i ekstrakt z pestek i miąższu grejpfruta (prod. Cintamani Poland lub bPrzedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa)
Zaprawa ziołowa PNOS-1 LS wyciąg z suszu ziół i czosnku (prod. Przedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa)
Antifung 20 SL biohumus - 20 % (prod. Przedsiębiorstwo Rolno-Ekologiczne Host International sp. z o.o.)
Biochron AL wyciąg z czosnku - 0,03 g (prod. PPH "Ekodarpol" mgr inż. Zbigniew Zubala)
Bio Blatt 25 EC lecytyna sojowa - 25 % (prod. Neudorff GmbH KG )
Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam
[/b]
Prev-Am 060 SL olej z pomarańczy - 60 g (prod. Florida Chemicals Company Inc.) w 1 litrze środka
Zaprawa ziołowa PNOS-2 LS wyciąg z czosnku i ekstrakt z pestek i miąższu grejpfruta (prod. Cintamani Poland lub bPrzedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa)
Zaprawa ziołowa PNOS-1 LS wyciąg z suszu ziół i czosnku (prod. Przedsiębiorstwo Nasiennictwa Ogrodniczego i Szkółkarstwa)
Antifung 20 SL biohumus - 20 % (prod. Przedsiębiorstwo Rolno-Ekologiczne Host International sp. z o.o.)
Biochron AL wyciąg z czosnku - 0,03 g (prod. PPH "Ekodarpol" mgr inż. Zbigniew Zubala)
Bio Blatt 25 EC lecytyna sojowa - 25 % (prod. Neudorff GmbH KG )
Mam nadzieję, że chociaż trochę Ci pomogłam

życie pełne jest pasji...
i urody:)

- Agita
- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A Biochikol? Wiem, że oba są stosowane zamiennie.
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Orionka BIOCHIKOL w saszetkach za ok 10 zł.Sama go stosowałam i powiem Ci ,ze na poczatku dośc niepewnie do niego podchodzilam ,a teraz mam saszetkę w ,,APTECZCE,,Biochikol dziala jak szczepionka kiedy go uzyjesz w proporcjach pół saszetki na litr i zraszasz co 2 tygodnie ,albo cała saszetka na litr kiedy kwiatki są chore i tez zraszasz co drugi tydzien przez dwa razy.Zraszanie mozesz powtorzyć ..nic sie nie stanie.Ja dostalam od koleżanki dwa storczyki chore ( z plamami)..oczywiscie plamy nie zniknely ,ale wychodzą zdrowe liście wiec środek działa.Działa takze na ziemiórki ,ktore grasuja w podłożu.Tym środkiem obskoczylam wszystkie moje kwiaty w domu,a nawet zaprawialam cebulki kwiatowe przed wsadzeniem ich do gruntu.
- Storczykowa
- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Jeanne
- 1000p
- Od: 21 gru 2007, o 16:08
Ale stado
Orionko, zdjęcia jak zawsze cudne, a modele - pozazdrościć

Orionko, zdjęcia jak zawsze cudne, a modele - pozazdrościć

Pozdrawiam, Asia