To sa jeszcze młodziutkie roślinki mają kilka miesięcy (2-3 nie pamiętam) ale zrobie fotki i wkleje :PPaula15 pisze:Za jakieś 2 lata wstawię taką fotkęOd niedawna interesuje się adenium i dopiero teraz mam coś nie coś o nim pojęcie, ale jeśli będziesz miała parę zbędnych nasionek to z chęcią się nimi zaopiekuje
A co do facetów to wiem coś na ten temat, bo mój kaktus wiele razy był połamany i leżał na podłodze
Skoro tak mówisz to adenium to naprawdę twardziel 8) Chciałabym zobaczyć zdjęcie też rośliny z 1/2 kaudeksu, na pewno wygląda ciekawie
Anastazja324 pisze:Moje nasionka nadal nie dają znaku życia,dzisiaj znów odgarnęłam ziemię znad jednego i widzę,że nic nawet na milimetr z niego nie wystaje,w ogóle wygląda jakoś dziwnie,nie to,że zgniło,ale jakby się zestarzało i wkrótce miało się po prostu rozlożyć.Nie wiem czy jeszcze trochę poczekać,ale już brakuje mi cierpliwości,tak się cieszyłam na tą roślinkę,a tu taki pech,tym bardziej,że sprzedawca nie ma ani jednego negatywa.No to mój będzie pierwszy....
O tym nie pomyślałam,nigdy tak nie robiłam.Pewnie będzie mu zależało na utrzymaniu dobrej opinii,więc może coś z tego być.Ale właściwie nie wiem czego mam się domagać,sprzedania kolejnych nasion w niższej cenie czy jak?Nie mam doświadczenia w takich sytuacjachkaksa266 pisze:
Zamiast wystawiac negatyw ponegocjuj ze sprzedającym . Moze dostaniesz nowe nasionka .... Ja bym tak zrobiła .
Pozdrawiam Kaksa.
Napisz do niego ze zrobiłaś wszystko zgodnie z jego poleceniami , lecz mimo to nasiona nie wykiełkowały. Jesteś zmuszona wystawić negatywny komentarz , chyba że w ramach rekompensaty przyśle ci nowe nasionko a ty pokryjesz np koszt transportu . Ja bym poszła na taki kompromisAnastazja324 pisze:O tym nie pomyślałam,nigdy tak nie robiłam.Pewnie będzie mu zależało na utrzymaniu dobrej opinii,więc może coś z tego być.Ale właściwie nie wiem czego mam się domagać,sprzedania kolejnych nasion w niższej cenie czy jak?Nie mam doświadczenia w takich sytuacjachkaksa266 pisze:
Zamiast wystawiac negatyw ponegocjuj ze sprzedającym . Moze dostaniesz nowe nasionka .... Ja bym tak zrobiła .
Pozdrawiam Kaksa.