Brr! w dzień trochę się ociepliło.Ale noc - zimno!!
Wiosny, ciepełka się chce i to bardzo!!
silvarerum Witaj !!
Dzięki
Byłam, widziałam,ładne masz roślinki.I grzybki juz mamy
tulipanka-Wiolu Witaj!!
hmmm przez lata jak się roślinki zbiera to się i uzbiera, prawda ??
Nawet nie wiedziałam,że smardze takie drogie.Ja jeszcze nie wiem co ze swoim zrobić
Ignis05-Krysiu tak iglaki są spore,Właśnie myślę nad kupnem eklektycznych nożyc.
U mnie też zimno

Mam nadzieję,że majówka będzie ciepła. Bo i popracować w ogrodzie chcę i odpocząć trochę.
dlatego ciepło mile widziane, wręcz pożądane .
wiem,że moja Ann to krzaczkowata pani.Taka własnie mi pasowała.Ale tej historii nie znałam współpracowników z instytutu i nazwy ich córek. hmm pięknie
Co do ogrodów , to chciałoby sie więcej już.Ale jest jak jest
Iwonko1 Moja hortensja dębolistna nawet w zimie nie byla pod przykryciem.I poradziła sobie.Mam nadzieję,że w tym roku mi zakwitnie i pokaże jak kwitnie.Bo jeszcze kwiatów dębolistnej na żywo nie widziałam.
Za dużo nie powstało,Pomału,,ale cos tam się zmienia
Saskja-Agnieszko Kamienie są bardzo ładne, trwałe.Nadają specyficzne charakter dla ogrodu.
Mój mąż i jego pracownicy , trochę uzbierali.Ja tylko kilka.
A o dźwiganiu, to ja już nie mówię, bo nie dam rady już kręgosłup i tak mi wysiada
Ty też uważaj na niego .Wiem co mówię.
Tak, powojniki zaraz ( jak minie ta zimnica) rozkwitną. A i wielkokwiatowe pomału zaczną.U któregoś juz widziałam małe pączusie
becia123-Beatko nie wiem po co te przymrozki, to zimno.Nie może to być wiosna coraz cieplejsza
Tulap-Mati ,iwona0042-Iwonko Tak to taki fiołek.Ja nazywam go rozbójnik.
Ładnie wygląda.Ale rozsiewa się wszędzie i już tylko kilka zostawiam .
a resztę wywalam .Bo niedługo byłaby działka nie na Dębowym ale na fiołkowym
zimnica i to bardzo.Mam nadzieję,że szkód żadnych w ogrodzie wam nie zrobiła ??
Hostki sa w różnej fazie rozwoju.
Jedne juz z listkami, inne z kłami.a inne dopiero noski wystawiają.a innych nowych , sadzonych jesienią ,jeszcze nie widze

thunderbolt

Moja Orange Marmolade , zawsze jest na początku taka, a potem dopiero środek zółknie i bieleje latem

Pomimo tego zimna- wiosna się rozwija .I kwitnie!!