Czołem wszystkim!
Czy z naszą pogodą już tak będzie - albo tropikalne upały, albo chłody skandynawskie w środku lata. I tak źle i tak nie dobrze

Zwłaszcza dla warzyw, bo dzień nie za ciepły, noce chłodne i ogórki nie dość, że wolno rosną, dopiero zaczęły kwitnienie, to teraz przystopują na całego

A jeszcze jakaś paskuda daje pod ziemią i podgryza to buraczki, to marchewkę z pietruszką. Nie wspominając o tym, iż te korzeniowe też marne (najbardziej zmartwiona jest Solka, bo jeszcze nie może najeść się marchewki i ogórków

).
A dzisiaj znowu deszcz, podleje owocowe, piwonie i cebulki wiosenne

Wreszcie teraz jest efekt podlania w miejscach gdzie było sucho od 2 lat (głównie rabaty przed domkiem tuż pod śliwą).
Madziu, to Ty już znasz wynik?

Ten wiejski, ujmijmy to wolny, styl tez uwielbiam, taka harmonia między wszelakimi roślinami, mały z dużym, ozdobny z jadalnym, wszystko wspaniale rośnie i nie sprawia problemów.
Do Anioła i jego powiedzonek mam wielki sentyment, tak samo do Henia Lermaszewskiego
Gabi, polecam także róże w kapersach w ogrodniczych (jak moje), tam też pomyłki gwarantowane ;)
Janko, nasze działki też małe, pierwsza 270 m, druga 300, a połączone są jedynie mostkiem, bo woda między nimi znajduje się. Ja bym chętnie popatrzyła na Twoją działkę, załóz wątek, będziemy wspólnie spoglądać jak się zmienia wszystko z każdym sezonem.
Wiolu, wiesz, że mam bzika także na punkcie lilii, co roku dokupuję kolejne odmiany, wiec spis odmian obowiązkowy

Teraz jeszcze muszę zacząć zaznaczać kto nie zakwitł i nie wyrósł. A Jacqueline już mi się podoba, widać, że to róża mocna, bo już ładnie się krzewi i ma dużo pąków. Wiolu, muszę Ciebie zmartwić, bo ta ciemna zaraza na łodygach dotarła do kilku innych moich róż (G. Thomas, wielkokwiatowe)
Dzisiaj kilka róż, następnym razem będzie Maria Curie i lilie.
Róża Handel/Haendel
Charles Austin, dawno nie było ;)
Gruby i chudy, albo pełny i pusty
Ubiegłoroczny nabytek - Barbara
Baśka zadziwiła mnie w tym sezonie długością kwitnienia - to zdjęcie jest z 27 czerwca, z tak samo wyglądała jeszcze wczoraj
Kwiaty mają piękną głęboką barwę, śliczne pofalowane płatki, genialna jest
Na koniec bibułkowe piwonie i rosa rugosa

Trochę czerwca na dłużej w domu