U Wiśni
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: U Wiśni
Wiele ratuje i myślę ze sie to opłaca bo czasami odwdzięczają się, jak korzeń żyje zawsze jest szansa. 

-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Trudno, że kwiat hiacynta za duży nie jest, ale za to ma bardzo ładny kolorek 
Wszystkie będą takie same w tej doniczce?

Wszystkie będą takie same w tej doniczce?
Zazdroszczę zapachu hiacynta
Moje dopiero wychylają łebki

Patrycja
Czterej pancerni cz.1
Czterej pancerni cz.1
-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Iwona-Żaneta-Kasia-Kasia-Patrycja
Tak to jest, że w naszych warunkach poinsettia traci liście po kwitnieniu i to, że ludzie ją wyrzucają, napędza cały handel. Wczoraj nabyłam jedną w Castoramie, przecenioną z 7zł na 2zł - fakt, mądrze to ona już nie wyglądała, część liści już opadła, ale jestem tą nienormalną ludzią, co trzyma je jako wieloletnie, więc co mi tam
, dla mnie okazja, za 2zł od sztuki to mogłabym całą tą planszę zabrać, ale wolałam nie ryzykować reakcji Pana Domu 
Hiacynty z tej doniczki wszystkie są takie same. Gdzieś miałam jeszcze białe, ale nie wymądrzały się, więc zostały na dworze. Mam nadzieję, że pokażą się wiosną.
Dzisiaj jeden mój parapet zmienił się w szklarenkę. To takie początkowe wysiewy, nic mądrego. Nie powiem co wysiałam, dopóki nie wykiełkuje, żeby się nie obraziło
. Chociaż powiem, dzisiaj jakiś zielony listek się pojawił i trochę dziwny jest, tak się zastanawiam czy przypadkiem mi się te nasionka nie wymieszały z rzodkiewką i to rzodkiewka mi właśnie przypadkiem wyskoczyła.... a rzodkiewki bynajmniej w planach nie miałam... 

Tak to jest, że w naszych warunkach poinsettia traci liście po kwitnieniu i to, że ludzie ją wyrzucają, napędza cały handel. Wczoraj nabyłam jedną w Castoramie, przecenioną z 7zł na 2zł - fakt, mądrze to ona już nie wyglądała, część liści już opadła, ale jestem tą nienormalną ludzią, co trzyma je jako wieloletnie, więc co mi tam

Hiacynty z tej doniczki wszystkie są takie same. Gdzieś miałam jeszcze białe, ale nie wymądrzały się, więc zostały na dworze. Mam nadzieję, że pokażą się wiosną.
Dzisiaj jeden mój parapet zmienił się w szklarenkę. To takie początkowe wysiewy, nic mądrego. Nie powiem co wysiałam, dopóki nie wykiełkuje, żeby się nie obraziło

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- piasek pustyni
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
No coś Ty, Moniko - jedna z Forumek jak zobaczyła nasionka delonek powiedziała, że to słonecznik
Będzie dobrze, trzymam kciuki!

wisnia897 pisze:
Skarpetko (...)Zachęcam Cię do zaglądania do mnie, na pewno pokażę, jak ten wiosenny etap u moich poinsettii wygląda, gdzieś na początku lutego, może nawet później

?Uważamy kaktusa za roślinę, która walczy o przetrwanie we wrogim otoczeniu.?
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Parapecik ładny i bardzo kolorowy a na "starą poinsecję" uważaj,żeby któregoś dnia nie zniknęła bo wszyscy Ci jej zazdrościmy
Oplątwa bardzo ciekawie się prezentuje a storczyki o przesympatycznych kolorkach
Pozdrówka.

Parapecik ładny i bardzo kolorowy a na "starą poinsecję" uważaj,żeby któregoś dnia nie zniknęła bo wszyscy Ci jej zazdrościmy

Oplątwa bardzo ciekawie się prezentuje a storczyki o przesympatycznych kolorkach

Pozdrówka.
-
Dziękuję wszystkim za wizyty i za pozostawione ślady zajrzenia do mojego wątku
Ostatnio odnalazłam na forum mój bardzo stary wątek kaktusowy i postanowiłam go wskrzesić, jako że kaktusów u mnie nie brakuje. Jeżeli ktoś zmęczony ponurym (lub śnieżnym) krajobrazem chciałby pocieszyć oko widokiem wspomnieniowego kolorowego kwiatka lub dwóch, zapraszam
.
W międzyczasie czekam, aż w mojej styczniowej pseudoszklarence coś szalonego się wykluje, oprócz domniemanej rzodkiewki, która w tej chwili nawet nie wygląda na rzodkiewkę. Chyba nazwę ten rzut wysiewów "Hogwart". Istna magia...
Póki co, tak jakby coś zaczęło się ruszać w pojemniczkach prostokątnych.

Poza tym, hiacynt szaleje, grudnik robi bis...

I dla zainteresowanych, moja plejada gwiazd
A mam dostać jeszcze dwie od babci...

Ostatnio odnalazłam na forum mój bardzo stary wątek kaktusowy i postanowiłam go wskrzesić, jako że kaktusów u mnie nie brakuje. Jeżeli ktoś zmęczony ponurym (lub śnieżnym) krajobrazem chciałby pocieszyć oko widokiem wspomnieniowego kolorowego kwiatka lub dwóch, zapraszam

W międzyczasie czekam, aż w mojej styczniowej pseudoszklarence coś szalonego się wykluje, oprócz domniemanej rzodkiewki, która w tej chwili nawet nie wygląda na rzodkiewkę. Chyba nazwę ten rzut wysiewów "Hogwart". Istna magia...

Poza tym, hiacynt szaleje, grudnik robi bis...

I dla zainteresowanych, moja plejada gwiazd

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- mrinwestor
- Od: 24 mar 2011, o 19:21
Moniko, a odkręć te nakrętki ze szklarenek.
Zagrzybisz uprawę
, tak mi moje doświadczenie podpowiada 
Zagrzybisz uprawę

-
- 500p
- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Twoje hiacynty się bardzo wydłużyły, w sensie urosły
gwiazdy się nadal ładnie trzymają

gwiazdy się nadal ładnie trzymają

-
Basiu, posiałam szalone resztki wszystkiego - jakieś resztki werbeny, stare nasiona bratków, są też jakieś magiczne nasionka ze zgubioną etykietą i takie tam niemądre rzeczy. Nie ma to jak wysiewać w styczniu
Z werbeną robię eksperyment, bo w zeszłym roku posiałam jak na opakowaniu kazali, a kwitła znacznie później niż napisali. Bratki też normlanie wysiewam w lipcu, ale mam tyle nasionek wyzbieranych z poprzednich lat, że nawet jak nie zakwitną, albo zakwitną w innym czasie, nie będzie mi przykro.
Jasiu, zakrętki są odkręcone
Zdjęcie jest ze świeżego postawienia parapetowego obozu, już zdążyłam troszkę to poprzestawiać 
Kasiu, hiacynt też nawet pachnie i to dość mocno. W domu wszyscy pytają co tak śmierdzi...

Jasiu, zakrętki są odkręcone

Kasiu, hiacynt też nawet pachnie i to dość mocno. W domu wszyscy pytają co tak śmierdzi...

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Eksperymenty dobra rzecz
, nasze doświadczenia są cenniejsze od tego, co tam na opakowaniach napisane.
Basia

Basia
- brombiel
- Od: 22 cze 2014, o 13:35
Parapetowy obóz jedyny w swoim rodzaju... niesamowity 

- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Kontakt:
Niezła hodowla
ile masz tych gwiazd? 

?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia