Dziękuję Wam za miłe słowa

Aż się zaczerwieniłam
Smellycat, oj, pogoda taka dziwna, że o chorobę nietrudno. Mam nadzieję, że dziś już lepiej się czujesz.
Vampi, wreszcie jesteś. Mama oddała Ci pelargonie?

Pytasz, czy hartuję siewki. Tak, od kilku dni trzymam je na balkonie non stop. Raczej mają się dobrze, zresztą i tak nie mam miejsca w mieszkaniu na tę całą ferajnę.
nyna76, fakt, zabawa za zdjęciami i ich wstawianiem jest czasochłonna. Nie wiem, czy nie bardziej niż meritum tego forum, czyli uprawa roślin

Wsadziłaś już aksamitki i lobelie?
Basiu, dziękuję

. Wyniosłaś już fuksje na balkon? Ja mam chyba trzy, ale tylko jedną wyniosłam - taką najbardziej cherlawą. A te ze szczepek od Ciebie - no po prostu cud malina. Szkoda byłoby mi ich teraz stracić, więc jeszcze są w mieszkaniu.
Butterfly1007, świat jest mały, jak się okazuje.
Tradycyjnie w weekend pogoda się popsuła - zimno, buro, nie mam ochoty złapać korzonków pracując w takich warunkach na balkonie

A tyle miałam w planach. Wyskoczyłam tylko na chwilę zrobić kilka zdjęć. Na początek tulipany wsadzone w grudniu do największych skrzyń:
Moje ostatnie zakupy:
Dalie karłowe

Jeśli tylko znajdę inne kolory, na pewno kupię. Świetnie sprawdzają się w zwykłych skrzynkach balkonowych, raczej w słonecznych miejscach. Bardzo długo kwitły i nie imał się nich żaden szkodnik.
Podobnie sytuacja wygląda z goździkami. Nie wyobrażam sobie sezonu bez nich i ich słodkiego zapachu
Bratki na poprawę humoru. Przezimowały bestie w 40cm skrzynce, niczym nie okryte.
I coś, co odkryłam w zeszłym roku - Plektrantus
Żałuję, że kupiłam tyle cebul begonii. W sprzedaży takie cuda w bardzo wzruszającej cenie
A poza tym ciekawostka. Siany dmuszek już zakwitł

Uwielbiam tę trawę.
Siałam też pampasową, ale mi nie wzeszła. Mam też kilka innych rodzajów traw, muszę tylko zdiagnozować, co mi wyrosło z mieszanki traw ozdobnych, bo na razie wszystkie wyglądają tak samo.
Miłego weekendu