Ogródek Robaczka cz.12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.12

Post »

No i to jest prawdziwy sprzęt do pracy w ogrodzie. ;:333
U mnie nie ma takich bajerów, tylko czysty sprzęt rolniczy czyli gumowe rękawice, albo budowlane, albo spawalnicze. ;:306
Widać, że Cieszyn to straszne zad.......się zrobiło, ale gołymi "ręcami" też podobno da się pracować. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dziś koło południa, ale jestem. Ptaszki ćwierkają jakby wiosnę czuły, a tu mróz i przeszywający na wylot wiatr. Na szczęście w słoneczku ledwo -4. Da się żyć :tan
Świetny pomysł z "trzepakiem" przy tarasie, stwarza klimat i daje odrobinę intymności. Wszak nie wszyscy muszą widzieć co masz w kieliszku. U mnie co prawda nie ma takiego problemu- zciekawskimi oczyma, ale dla samego klimatu chyba pomyślę o czymś takim jak wreszzzzzcie ten taras zrobię ;:131
Jejku, ile odmian passiflory miałaś. Przechowujesz je czy jak typowo jednoroczne traktujesz u siebie?
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Komplecik zakupiłaś, koleżanko, odlotowy. Będzie Ci w nim do twarzy :D
Ze mną chyba jest coś nie tego, bo ja koło jaszczurek przemykam szybciutko ? prawie jak one ? nie chcąc w ogóle na nie patrzeć, a co dopiero robić im zdjęcia :lol:
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Kasiu,fajnie,ze poczytałam o twoim doświadczeniu z pasiflorą.Widzę ją co roku w brico i zawsze odstawiałam ją ze względu na uprawę w donicy.W tym sezonie jak spotkam na pewno kupię i wsadzę do ziemi.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Wracam z wojaży a tu ogród zamknięty, dobrze że otworzyłaś kolejną furtkę, bo zachwycać się już nie mam siły, ale oglądać bardzo lubię. Że masz piękne rośliny to wiesz, bo zaopatrujesz się w najpiękniejsze okazy i dbasz o nie. Pozdrawiam Cię Kasiu :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Kasia na Mazowszu hula wiatr, a śnieżny pył zakleja oczy.
Czekam na poprawę pogody. ;:3
Śliczny komplecik .... opowiesz jak się będzie pracowało w fartuszku :D
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witajcie!
Nareszcie mamy weekend ;:138
Ten zapowiada się znacznie cieplej niż miniony, więc tym większy mój entuzjazm :D
Dzisiaj było w okolicy zera, ale jutro ma być kilka stopni na plusie i więcej słonka, a to mnie niezwykle cieszy! Będę mogła obejrzeć roślinki, pospacerować po ogrodzie, dosypać ptakom karmy i zobaczyć, co w trawie piszczy :wink:

Asiu, Ty już zaczęłaś weekend? Jak samopoczucie?
Monia, ja w sezonie do plewienia też wybieram lateksowe, ale to jednorazówki dla mnie bo mam długie paznokcie ;:131
Skórzane rękawiczki są idealne do prac przy różach, jednak zużycie też dosyć szybkie u mnie - jedna, dwie pary na sezon.
Majka, zestaw kupiony w TKmaxxxie :uszy A jak dzisiaj pogoda u Ciebie, lepiej?
Juliet, Etoile Violette mam pierwszy sezon, więc niewiele mogę o nim powiedzieć, poza tym, że nie chorował i ładnie kwitł całe lato. W zestawie pokażę się wiosną, poproszę M o fotę, zanim się ufajdam po szyję :lol:
Tolinko, ogrodowy lans ;:172 Cieszę się, że jesteś zadowolona! Są dobrej jakości, sama kupiłam 3 pary. Jedne zużyłam w sezonie, drugie czekają, a trzecie dałam Ewie w prezencie. Takich gadżetów nigdy za wiele :wit
Dosiu, w takim miejscu pasowałby powojnik w ciemnym kolorze, może Night Veil albo Etoile Violette? Pokazywałam je niedawno. Zajrzyj do mojej zakładki powojniki, jak coś wypatrzysz to pytaj, chętnie podpowiem.
Nifredilku, jaszczurki mieszkają u nas od początku, gdy tylko powstał ogród. Mają norki koło tarasu, lubią się wygrzewać w ciepłych miejscach latem i nawet fotograf im nie straszny ;-) Zaraz wrzucę kilka fotek mojej ogrodowej zwierzyny :wit
Dosiu, pozują i to całkiem odważnie ;-)) A ja uwielbiam je fotografować!
Edytko, dzięki! Cieszę się, że Ci się podobają. Taka mała rzecz, a cieszy!
Ewa, one lubią cieplutkie miejsca, poza tym, nie wszędzie pasują. Ty masz naturalnie piękny ogród, nie wymaga takich udziwnień ;-) Mam wątpliwości, czy pasują u mnie, ale że są w charakterze jednorocznych....to nie zastanawiam się nad tym zbyt długo ;-))

cdn.

Tymczasem, trochę ogrodowej zwierzyny :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Takie zdjęcia, to ja szczególnie lubię :uszy To chyba specjalnie dla mnie ta sesyjka ;:224
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Kasia tek kiciuś jest prześliczny.... te niebieskie oczy ;:oj
Przychodzi w dalszym ciągu do Ciebie?
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu Robaczku cudne kocię ;:197 . A ten ptasząć z czerwoną klatą, to co to za jeden? Kapustniki ekstra, zaczaiłaś się ;:175
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Kasia, jestem pod wrażeniem zakładki z powojnikami. Prześliczne zdjęcia ;:180
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

April, w marketach zwykle pojawia się klasyczna odmiana, ale np. w Auchan w zeszłym roku było kilka, w dodatku na przecenach bo zmarniały. Szybko odbiają w gruncie, warto posadzić taki okaz. Jak kupowałam moją, błękitną 2 lata temu to chciałam wziąć jedną (generalnie były po 10-15 zł), a sprzedawca na giełdzie dał mi całą paletę. Były podeschnięte i stwierdził, że nie nadają się sprzedaży. Przemiły człowiek, a przy tym po prostu - uczciwy. Zapłaciłam mu nieco więcej niż chciał, bo i tak sprzedał poniżej kosztów, a ja dostałam 12 sadzonek :D Część rozdałam, a resztę posadziłam w ogrodzie. Po tygodniu miałam już kwiaty, a roczne przyrosty były w granicach 4 metrów ;:oj
Gosiu, witaj! Nie widziałam Twoich, ale ten model bardzo mi pasuje. Kupiłam w TKMaxx. Pozdrawiam!
Rewi, to prawda, choć u mnie niezapominajki łapią mączniaka po kwitnieniu i tnę je na zero. Potem zastąpię jakimiś ostnicami. Pozdrawiam!
Ula, atrybuty czarownicy już mam, teraz tylko czary! ;:15
Lulka, nie wiem o jakie liście pytasz? Dziewczyny pytały o passiflorę, o tym rozmawiałyśmy. Na trzepaku jest powojnik i właśnie passiflora. Jeśli chodzi o całość ogrodu, to główną część widać jak na dłoni...trochę mnie to dręczy, bo chciałabym stworzyć więcej zakątków, dodać tajemniczości. Twój projekt takie zakłada i bardzo mi się to podoba :uszy
Grażynko, w necie można znaleźć takie i inne cuda. Sprawdzałaś linka, którego podałam Tolince?
Marzenko, takie było założenie. Kowal zrobił mi ten trzepak, bo chciałam na nim powiesić latarenki, ale jak posadziłam pnącza, to szybko go obrosły i stworzyły dodatkową "kotarę" przy tarasie. Z perspektywy tarasu ten trzepak tworzy też ciekawy efekt optyczny - ramkę dla róż The Fairy z pierwszej rabaty przy ścieżce.
Nie wykopuję passiflory, u mnie jest jednoroczna.
Aniu, boisz się jaszczurek? haha, przecież to nie smoki ;:306 Ja je bardzo lubię, zwłaszcza te zielone i żółte, z rodziny salamandrowatych 8-)
Małgosiu, warto! Obrośnie Ci pergolę w jeden sezon i trzyma liście do grudnia. Pozdrawiam!
Marysiu, witaj! Cieszę się, że znalazłaś drogę do nowego ogrodu. Czytałam o wojażach i spotkaniach, wrażenia i prezenty wspaniałe! Z zakupami roślin to różnie bywa...Czasem kupuję jakieś sierotki na wyprzedażach, ale dbam o nie jeszcze bardziej, niż o okazy ze szkółek i odwdzięczają się z nawiązką. Wola życia tych bidulek jest nieprawdopodobna!
Majeczko, u nas też mocno wieje...może przegoni te mroźne masy powietrza? Oby!

No to jeszcze trochę fauny dla odmiany :lol:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Ivona44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2013, o 14:44
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasia widzę, że masz białą monardę. Co powiesz o niej? Fajnie rośnie?
Pozdrawiam, Iwona.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu, ja też lubie robaczki :lol:
Majka, przychodzi....niestety :evil: Jak był mały to słodziak, teraz sobie ostrzy pazury na robinii...
Iwonko, nie wiem co to za ptaszek :oops: Może ktoś zidentyfikuje?
EDIT: Makolągwa :D
Aniu, dzięki, bardzo miło mi to słyszeć! Wiem, że wybierasz jakieś do siebie, może coś Ci przypadnie do gustu? :wit
Iwonko, monardę dostałam w zeszłym roku, od babci. Ładnie rośnie, rozkrzewia się i nie chorowała. Jak dla mnie super ;:333
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasia może uda Ci się tego kiciusia na zdjęcie namówić ;:306
Czy on ma dalej takie niebieskie oczy? Chyba nie bardzo przepadasz za kotami :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”