pierwsze piwonie majowe - bardzo ładne i duże kwiaty w tym roku

nareszcie udało mi się kupić na giełdzie kwiatowej biały czosnek

Kupiłam też koleuski

Bukszpaniki za 2tyg. będą przycinane - wtedy będzie jeszcze ładniej, bo nabiorą równiejszej formy. Faktem jednak jest, że w tym roku są już ładne i gęste i zaczynają dawać pożądany efekt obwódek, a nie pojedynczych sadzonekmajka411 pisze:Moniczko śliczne z niej niewiniątko....
![]()
Jak masz cudnie w ogrodzie, podziwiam rosnące bukszpaniki![]()
Ta część ogrodu wciąz pozostaje zaniedbana, niestety...majka411 pisze:Właśnie, to zauważyłam.![]()
Świetne zdjęcia ogrodu w murkiem...... rewelacja. Róży tam chyba nie posadziłaś ?
pamiętam, że to rozważałaś ?
Moje bukszpany też rozczochrane, ale czekam aż lekko zdrewnieją, bo przyrosty jeszcze są mięciutkie.elsi pisze:Ja już przycięłam swoje bukszpany, bo były bardzo rozczochrane.
Zdjęcie z jednego takiego czasopisma było inspiracją do założenia mojej różanki.
Oczywiście moja realizacja znacznie odbiega od wzoru, ale kto mówił, że ma być wiernym odzwierciedleniem?
Niektóre rośliny wypadają, inne rosną za szybko i trzeba robić korektę.
Znając Twoją konsekwencję cierpliwie poczekasz na zamierzony efekt.
Bo przecież na pewno widzisz już, gdzie będzie zielony parawan, gdzie plamy koloru.
Rozkoszny ten maluch i jaki charakterny.
Z trzech białych czosnkowych kul ubiegłorocznych zrobiło mi się w tym roku cztery,
powoli się rozmnażają, ale jednak jakiś przyrost jest.
Moje bukszpaniki niczym nie zasilam - rosną bez ulepszaczy, choć pewnie byłyby bardziej zadowolone, gdyby dostały jakieś witaminyKarioka pisze:Psina cudowna-uwielbiam Yorki![]()
Mam pytanie-widziałam ostatnio odżywkę do bukszpanów-odżywiasz swoje czy idą "na żywioł"?
Widoki cudowne