Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

jolciajci pisze:Witaj Aniu :P .
Róże masz piękne i tyle gatunków :shock: . Kolory są śliczne .
Aniu czy twoje róże nie chorowały w tym roku bo moje dostały plamistość liści i są prawie łyse . O kominku to już nawet nie wspomnę - SUPER :!: .
Pozdrawiam.
Moje róże też chorutkie strasznie :cry: i też prawie wszystkie już łyse :cry: Zdjęcia robiłam wcześniej, jak jeszcze były zdrowe 8) Każdego roku mam problemy z różami :? chyba mnie nie lubią :wink: Wiecznie chorują i chorują .... Pryskam ... nawożę .... dbam ... a one i tak wiecznie jakieś humoraste :evil:
Mieć kominek i działkę to zawsze były moje największe marzenia :) ... i spełniły się :D Trochę życia przeszło zanim doczekałam się, ale było warto czekać :D :D

anna czarnota pisze:Wszystko przepiękne
Zwłaszcza podobały mi się kany... i mężczyźni którzy pomagają...
Aniu ... kannami mogę się podzielić ale mężczyzn nie oddam ;:80 ;:91

piku pisze:Witaj Aniu! Twoja działeczka to rewelacyjne dokonania w tak krótkim czasie. Piękne zdjęcia podkreślające czar Twoich roślinek, urzekła mnie zwłaszcza hosta fragrant i już jestem na nią chora. No i oczywiści zauroczyło mnie zdjęcie ławeczki

Oj, tak, pięknie kwitnie i na dodatek pięknie pachnie :shock: Kupiłam ją w tym roku na Allegro ... oprócz niej zakupiłam jeszcze 8 innych ;:31 ... a wszystko przez to, że zaczęłam bywać na tym forum i zaraziłam się miłością do host ;:83 Teraz szukam miejsca na działce żeby je wszystkie posadzić....a mam wielki problem, bo działka moja jest bardzo słoneczna a jak wiadomo hosty nie przepadają za dużą ilością słońca 8)

Becia :D a kiedyż to, moja droga, pochwalisz się swoją działką...?? ;:225 ;:225 Już usycham z ciekawości a Ty nic .... ;:115 Pokaż chociaż troszeczkę ..... plisssss... ;:180 ;:180 ;:180
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moje dzisiejsze zakupy :D niech ktoś powie, że nie zwariowałam .... ;:191 ;:191 ;:191

Obrazek Obrazek Obrazek

... a to stare ...też czeka na posadzenie ... 8)

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia176
100p
100p
Od: 2 sie 2007, o 10:19

Post »

Aniu, co za wspaniałe zakupy! Och, ale będzie na wiosnę kolorowo i pachnąco! Już nie mogę się doczekać!!!! Aaa, zapomniałabym - cudne róże!
Pozdrawiam wiosennie
Kasia
Zapraszam do mojego ogródka
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Trochę jesieni z działki :D wrzosy.... ale do lata jeszcze wrócimy ... :D :D :D

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

kasia176 pisze:Aniu, co za wspaniałe zakupy! Och, ale będzie na wiosnę kolorowo i pachnąco! Już nie mogę się doczekać!!!! Aaa, zapomniałabym - cudne róże!
Kasiu ...dziękuję za odwiedziny :) Tez już nie mogę doczekać się wiosny :D Chciałabym przespać jesień i zimę i obudzić się dopiero wiosną .... ale cóż, nie ma to dobrze.... ;)

Byłam dzisiaj u Ciebie i też podziwiałam Twoją pracę :D Gratuluję ogrodu :) podobał mi się baaardzo ....
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p
Od: 9 lip 2007, o 16:04

Post »

"Moje dzisiejsze zakupy niech ktoś powie, że nie zwariowałam ...."

ZWARIOWAłAś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALE MY WSZYSCY JESTEśMY TU WARIATAMI!! Ja w tym roku na rośliny i cebulki wydałam już prawie 500zł. ;:31 A działkę pokażę, musze zrobić zdjęcia i nauczyć sie je wklejać! poza tym jak widzę Twoją, to sie wstydzę :oops: :oops: :oops: pozdrawiam ;:100
barbarka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 maja 2007, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

na pewno nie zwariowałaś z tymi zakupami , fajni że Ci sie one udały :D
Pozdrawiam cieplutko Basia
Moje ogródkowe kwiatki
Awatar użytkownika
eleka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 kwie 2007, o 20:15

Post »

Ale jeśli nawet troszkę zaszalałaś, to są to wariacje na temat.
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

zdradź mi czy konserwowałaś na zime kiedys płotki wokół rabatek jakimś impregnatem?czy masz w ziemi taki surowy. Ja kupowałam podobno impregnowane, ale się zastanawiam czy jakos ich nie wzmocnic przed zimą, żeby sie nie rozpadły :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Raczek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2007, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ piękny masz ogród,taki zadbany,piękna trawka.
Zachwyciły mnie zdjęcia róż a szczególnie fotka czarno-biała.
Jak się robi takie zdjęcia?Bardzo proszę o podpowiedź.

Zakupy tzn. ilość cebulek masz imponujace.Ja w tym roku o dziwo jeszcze nic nie kupiłam.
Mialam troche wydatkow w związku z remontem budynku,w ktorym mieszkam[wymiana okien].
Oglądając twoje zakupy stwierdziłam,że muszę też wybrac na zakupy.Mają być tańsze cebulki w Biedronce.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Awatar użytkownika
Becia
1000p
1000p

Post »

Raczek pisze:.Mają być tańsze cebulki w Biedronce.
Już są od czwartku cebulki za 2,99:mam tulipany, szafirki, narcyzy, krokusy i hiacenty rózne kolory. Miały być za tydzień...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Becia pisze:"
ZWARIOWAłAś!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ALE MY WSZYSCY JESTEśMY TU WARIATAMI!! Ja w tym roku na rośliny i cebulki wydałam już prawie 500zł. ;:31 A działkę pokażę, musze zrobić zdjęcia i nauczyć się je wklejać! poza tym jak widzę Twoją, to się wstydzę :oops: :oops: :oops: pozdrawiam ;:100

Becia :) wstyd to kraść i .... wiesz co :wink: Pokazuj nam kobieto ... pokazuj swoje dzieło :) Na pewno masz już pięknie
:) Jeżeli coś Ci nie będzie wychodziło z wklejaniem zdjęć na forum to chętnie pomogę ...

Co do płotków wokół rabat to były kupione zaimpregnowane, ale pomalowałam je jeszcze lakierobejcą w kolorze tik. Tak dla lepszej trwałości i koloru :) Siedzą w ziemi od początku istnienia mojej działki i nie zauważyłam żeby coś się nimi działo złego :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

barbarka pisze:na pewno nie zwariowałaś z tymi zakupami , fajni że Ci się one udały :D
:oops: Zamiast kupić sobie jakąś kieckę to kupiłam cebulki .... ;:223 To jednak było szaleństwo z mojej strony bo obiecałam sobie, że nie kupię w tym roku ani jednej, bo mam sporo z lat ubiegłych .... ale jak wiadomo ogrodomaniactwo jest straszelną chorobą ;:124
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

eleka pisze:Ale jeśli nawet troszkę zaszalałaś, to są to wariacje na temat.
Elu :D Co roku tak szaleję i co roku obiecuję sobie,że to ostatni raz .... ;:144 ... i tak już będzie do końca życia .... ;:172
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Raczek pisze:Ależ piękny masz ogród,taki zadbany,piękna trawka.
Zachwyciły mnie zdjęcia róż a szczególnie fotka czarno-biała.
Jak się robi takie zdjęcia?Bardzo proszę o podpowiedź.

Zakupy tzn. ilość cebulek masz imponujace.Ja w tym roku o dziwo jeszcze nic nie kupiłam.
Mialam troche wydatkow w związku z remontem budynku,w ktorym mieszkam[wymiana okien].
Oglądając twoje zakupy stwierdziłam,że muszę też wybrac na zakupy.Mają być tańsze cebulki w Biedronce.
Aniu :D Zdjęcia czarno-białe robione są aparatem po zmienieniu w aparacie funkcji na czarno-białe :) Zależy jaki masz aparat ... w jednym są takie funkcje w innych nie ma. Można też normalne zdjęcie poddać obróbce w programie do edycji /przeróbki/ zdjęć.
Nie doczekałam się na tanie cebulki w Biedronce :oops: po prostu to była chwila ... impuls ... i weszłam do pierwszego po drodze sklepu ogrodniczego i ... i efekty są jakie są .... :twisted:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”