Mój wiejski bałagan.
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój wiejski bałagan.
Anetko , przyszłam się przywitać , kuchnia węglowa fajna sprawa, gotowałam na takiej przez pięć lat , jak jeszcze dzieci miałam małe. Fajnie suszą się grzyby i zielenina. Pyszne były podpłomyki , teraz to nazywają się tortilla. Z patelni nie są takie dobre.
Dzien dobry 
Coz za piekny ogrod! I ten domek.. Maly raj! Ile bym dala by miec cos takiego..
Teraz na pewno będę regularnie zagladac:)
Kotek bidulek ale szybko porosnie i wlos bedzie duzo zdrowszy.
Pozdrawiam

Coz za piekny ogrod! I ten domek.. Maly raj! Ile bym dala by miec cos takiego..
Teraz na pewno będę regularnie zagladac:)
Kotek bidulek ale szybko porosnie i wlos bedzie duzo zdrowszy.
Pozdrawiam

Danusiu, masz rację podpłomyki z kuchni węglowej są przepyszne. Zawsze stanowią żelazny punkt każdej imprezy
Pamiętam, gdy jako dzieciak jeździłam do babci na wieś, babunia robiła makaron. Zawsze z bratem dostawaliśmy po kawałku surowego ciasta i na blaszce piekliśmy sobie placuszki. Nie przypuszczałam, że jako dorosła osoba, będę miała okazję wrócić do tych smaków z dzieciństwa
Gdy moja córka nas pierwszy raz odwiedziła na działce, też zrobiłam jej podpłomyki, oczywiście snując przy tym wspominki z dziecięcych lat. Ależ jej zasmakowały
Olga, miło Cie gościć. Zapraszam częściej, będzie mi bardzo miło

Olga, miło Cie gościć. Zapraszam częściej, będzie mi bardzo miło

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
- E-mienta
- 500p
- Od: 21 mar 2011, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj dobrze, że kocia depilacja w celach leczniczych.... znaczy nie dobrze, że choruje, tylko dobrze, że to nie z waszej fanaberii... wiesz różni ludzie po świecie chodzą. Wczoraj jak zobaczyłam tę "golaskę" to aż przytuliłam swoje kociarstwo z troską.
Zatem niech szybko zdrowieje i niech zarasta.

Zatem niech szybko zdrowieje i niech zarasta.

Pozdrawiam Ewa
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Spis treści, Życie po życiu - 2014 - Aktualny
"Ludzie posłuszni żyją, aby spełniać oczekiwania innych. Nieposłuszni realizują swoje marzenia..."
Ewuniu, u nas zwierzaki są pełnoprawnymi członkami rodziny. A gdy chorują, to w domu jakoś smutno się robi. Nigdy by mi do głowy nie przyszło zapodać Futrzance taką fryzurkę, gdyby nie choroba. Ale wet nas pocieszył, że siorstka, która odrośnie będzie ładniejsza od poprzedniej. Już teraz ma króciutkie kłaczki
, więc latem będzie na wsi wysoko głowę zadzierać.

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
- Od: 11 cze 2011, o 19:53
atena40, no to jestem u Ciebie, bez "tajniaczenia". Tak sfotografowałaś swój ogród, że czyję zapach piasku i sosen. I ten brak pretensjonalności. Wydaje mi się, że po Twoim ogrodzi można sobie chodzić z filiżanką stygnącej kawy i przypominać sobie urok starych, czasami niesłusznie zapomnianych roąlin. Widzę, że masz dużo rudbekii i to różnych. Lubiłam je, ale ostatnio rozpleniły się jak chwasty. Chyba są suchsze lata i dlatego zdominowały inne rośliny. Super masz te małe słoneczka.
akl62 rudbekie bardzo lubię i pasują do wiejskiego ogrodu. Jak na razie wiele jeszcze ziemi do zagospodarowania, więc pozwalam im swobodnie rosnąć. Choć i tak toczę wojny z M
o trawnik. Ja rabaty...on trawnik.... i tak wojna płci trwa w najlepsze 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
"i tak wojna płci trwa w najlepsze ". Nie piszesz przypadkiem o moim trawniku ? I moim M.
Spojrzałam skąd pochodzisz. Teraz wiem skąd znam taki krajobraz...
Choć inni chwalą nasze góry, ja wciąż lubie sosnowew lasy, macierzankę i równiny lub lekkie pofałdowanie terenu.
O! M przyniósł mi piwo. Chyba chce do komputera.
Piwo jest białe pszeniczne, niefiltrowane. Nie wiem czy zasłużył. Mało smaku ma.
Spojrzałam skąd pochodzisz. Teraz wiem skąd znam taki krajobraz...
Choć inni chwalą nasze góry, ja wciąż lubie sosnowew lasy, macierzankę i równiny lub lekkie pofałdowanie terenu.
O! M przyniósł mi piwo. Chyba chce do komputera.
Piwo jest białe pszeniczne, niefiltrowane. Nie wiem czy zasłużył. Mało smaku ma.
Tak wyglądają moje szafirki

Mają oklapnięte listki. Zastanawiam się, czy podniosą się, czy może je poskracać? Jak myślicie?

Mają oklapnięte listki. Zastanawiam się, czy podniosą się, czy może je poskracać? Jak myślicie?
Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
-
Szafirki się podniosą. Jeszcze Ci się rozniosą po całym ogrodzie. Dobrze, że jest duży.
akl62 dzięki, pocieszyłaś mnie, bo martwiłam się, że mrozy załatwiły je na cacy. Ale masz dobrego M....piwko przynosi 

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
A tu moje chłopaki pilnują cebulowych, coby pięknie wschodziły

A tu wspomniana macierzanka leniwie budzi się w promieniach marcowego

i naparstnice, którch po zimie wyjątkowo dużo zauważyłam powysiewało się

A tu wspomniana macierzanka leniwie budzi się w promieniach marcowego

i naparstnice, którch po zimie wyjątkowo dużo zauważyłam powysiewało się

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Tak było dzisiaj w parku, który jest tuż obok naszego domu w mieście i po którym uwielbiam spacerować, gdy nie mogę pograsować w tygodniu po ogrodzie. Już czuć WIOSNĘ na całego. Kaczuchy mocno podekscytowane, pływają za swoimi wybrańcami serca i wdzięczą się do nich. Szelma bacznie obserwowała te zaloty

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan
Czosnek, który sadziłam na jesień już ładnie powypuszczał kilkucentymetrowe badylki
.Zaplanowałam na weekend sadzenie dymki.Jak myślicie można już też wysiać do gruntu marchewkę, pietruszkę i sałatę?

Pozdrawiam, Atena
Mój wiejski bałagan
Mój wiejski bałagan