Zieloni współlokatorzy ajanii

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
martucham1
500p
500p
Od: 20 mar 2012, o 14:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zieloni współlokatorzy ajanii

Post »

wow ;:oj śliczne
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

;:oj Aniu jesteś kawałek tego kosmatego cudeńka wygospodarowac :( CUDNA
kohleria
200p
200p
Od: 7 paź 2011, o 10:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ajania tak to ja, Tesia :D ! Cudne te moje umiłowane masz.
Chcesz to dokonamy wymiany, mam inne od Twoich. Parę takich co Ty masz, z kolei ja nie posiadam. Już mi jedna rozkwitła. Wstawić fotkę mogę u Ciebie? Chcesz? :uszy
Miłego dnia :wit .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Jolu, Martusiu dziękuję ;:196 .

Izunia, podaj mi adres na Pw (bo jak zwykle nie mam, kasują się wiadomości a ja jeszcze nie założyłam "mądrego zeszytu).

Tesiu (jakoś mi tak bardziej pasuje, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko), na nowe odmiany zawsze jestem chętna i coś ze swoich też mogę "skubnąć". Oczywiście, wstawiaj proszę swoje cudeńka, chętnie popatrzę :tan .
Pozdrawiam serdecznie :wit .
szarotka66
1000p
1000p
Od: 21 sie 2011, o 14:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie no żyję trochę na tym świecie, ale ciągle jestem zaskakiwana różnorodnością kwitnących doniczkowych roślin. Twoje są naprawdę piękne, aż by się chciało nieć je wszystkie ;:14
Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
kohleria
200p
200p

Post »

Aniu mów mi Teśka :uszy .
Myślę ,ze lepiej będzie wymieniać się
kłączami. Ja jak tylko wygrzebię je w miejscach intymnych :wink: wyślę Ci z ochotą. Myślę że ze 4-ry z tych jakie mam - Ty nie masz. ;:oj .

Zechcę od Ciebie ;:180 : "Peridote Kitlope", Sunshine, Karl Linberg, Jordin de Monet, Lucky Lucifer :uszy ?
Myślę, że u siebie tyle znajdę , nie znam tylko odmian :heja .
Co Ty na to... bo ja na to jak na lato ;:3 ;:oj
Od góry, listki duże i kosmate bardzo:
Obrazek - kliknij na fotkę.
Tu kwiatuszek:
Obrazek - też klikamy ;:333 .
Wstawiłam w ten sposób fotki,żeby Ci za dużo miejsca nie zająć , a po drugie po kliknięciu będziesz miała fotkę na cały ekran. Kolor kwiatka prawdziwy się sfocił :tan .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Tesiu, nie ma problemu. Będziesz się tylko musiała uzbroić w jakiś miesiąc cierpliwości bo nadwyżki sprzedałam na All :oops: .
Jardin już wypuszcza kłącze w miejscu intymnym :;230 (tzn. w rozgałęzieniu gałązek w dolnej części :oops: ) ale jest jeszcze małe. Sunshine już mam posadzone w oddzielnej doniczce młode kłacze to Ci rezerwuję. Pozostałe dwie zmobilizuję do działania. Pewnie najlepiej będzie jak uzbieram wszystkie i wtedy wyślę bo po co kilka razy koszty mnożyć przesyłkami. Tę czerwoną z drugiego zdjęcia mam a ta pierwsza ma niesamowite listki. Cieszę się bardzo ;:138 .
Pozdrawiam serdecznie ;:196 .
kohleria
200p
200p

Post »

Aneczko te moje 2 zdjęcia przedstawiają tę samą kohlerię.Skoro nie masz z takimi ljak piszesz niesamowitymi listkami- to nie masz takiej kohlerii ;:173 :wink: .
To się umawiamy, jak ja zbiorę komplet , to też wtedy Ci wyślę !! :uszy . Będziemy w kontakcie ;:168 .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

kohleria pisze:Aneczko te moje 2 zdjęcia przedstawiają tę samą kohlerię.Skoro nie masz z takimi ljak piszesz niesamowitymi listkami- to nie masz takiej kohlerii ;:173 :wink: .
Hmmm, wygląda jak "Red Ryder", przynajmniej kwiatek ale mogę się mylić.
Jutro pokażę moją bo też kwitnie to zobaczymy jak to tam z nimi jest :tan .
kohleria
200p
200p

Post »

ObrazekAneczko czekam na fotkę ;:168 .

Wstawię fotkę mojej nieodgadnionej. Ostrość nie najlepsza , ale miałam problem z uchwyceniem prawdziwego koloru ( seledynowy) ;:oj :
Obrazek - jakim kwiatuszkiem uraczy? ;:167-zastanawiałam się dlaczego roślinka się zatrzymała w miejscu, że tak powiem. Zaglądam w intymne, a tam kłączy dużo. Cztery delikatnie wygrzebałam-dorodne , co? Mają korzonki, posadzę , oddam ukorzenione? :uszy
Żeby tak pogrzebać we wszystkich, to pewnie już wszystkie mają kłącza? :tan
Medytuj Anulka :;230 !
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Tej, którą teraz pokazałaś na pewno nie mam (widzę po listkach). Bardzo jestem ciekawa jak Ci zakwitnie ;:oj ;:oj . Będę ;:65 oczekiwać na kwitnienie z niecierpliwością ;:138 .

U mnie dzisiaj problem z uchwyceniem koloru i ostrością. To za jasno, to za ciemno. Mam nadzieję, że coś z tych fotek rozpoznasz Tesiu.
"Red Ryder" :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
kohleria
200p
200p

Post »

Andzia , jesteś :wit .
Ta Twoja Śliczna, ale to nie taka jak moja, zapewniam. Ta moja ma takie siwawe listki. Kolor kwiatków może być tylko podobny ;:173 .
Zaraz coś wstawię:Obrazek- ubolewam,że takiej nie mam. Jak byłam "chorująca" mąż zimą podlewał kłącza i część zgniła ;:145 .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Kurcze, no to się Małżonek nie popisał :roll: . Śliczna, takiej nie mam. Co do tej mojej "Red Ryder" to mam jeszcze jedną, nie oznaczona. ma prawie identyczne kwiatki, tylko trochę mniejsze i inny pokrój liści, drobniejszy. Tesiu, a czy próbowałaś zidentyfikować swoje NN ? Za pomocą stron o ostrojowatych, np :
http://www.gesneriasterna.sobie/eng/foto.p ... KA&stop=LA

Chciałabym jeszcze prosić o radę, odnośnie 'panny', która nie zasnęła mi na zimę i od późnej zimy/bardzo wczesnej wiosny kwitła obficie. Obecnie przekwita i robi się brzydka. Pożółkły jej listki i lekko schnie. Czy to znaczy, że wchodzi w okres spoczynku i uśpić ją, czy odmłodzić przez sadzonkę wierzchołkową ? Co radzisz Tesiu???
Tak wygląda :

Obrazek
kohleria
200p
200p

Post »

Aniutek odpowiadam na pytanie co do ostatniej fotki.
*Ja bym uszczknęła czubek i ukorzeniła w wodzie.
* Wyciągnęłabym z doniczki i poszukała kłączy, które też bym posadziła do ziemi. Jest jeszcze dosyć wczesna pora roku na sadzenie nowych.
* Skoro Ci tak długo kwitła, to pewnie i te nowe wyrobią się z czasem, ;:108 i zakwitną.
Mój mąż to Słodziak, chciał dobrze ;:168 . To moja wina,że nie doinformowałam go;:223
Pewnie,że próbowałam rozszyfrować gatunki, ale tak trudne jak przekopać Wisłę ;:218 .
To moja wina, że nie przywiązywałam uwagi do nazw. Większość otrzymałam z nazwami, tylko różową Mireczkową niezmiennie posiadam i moją Teśkową też- tych odmian nikt nigdy nie potrafił na FloraForum rozszyfrować ;:204 .
Miałam też warszewiczi -po lewej>:
Obrazek ;:145. Teraz moje cudo_Obrazek -trochę kolor kwiatków prześwietlony. U Ciebie taką zobaczyłam. No już dosyć , zmykam. Jeszcze z domu przez te cudaki nie wyszłam.
Miłego dnia ;:168 .
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p

Post »

Nie płacz, nie płacz kochana - Warszewiczi ma mieć to się z Tobą podzielę :D . Ja broń Boże na Twego Małżonka słowa złego nie mówię ;:185 . Tyle, że raczkę przyłożył do uśmiercenia pięknotek ale co tam, ważniejsze, że kochany ;:173 . Podziele się chętnie wszystkim czego nie masz, na sztuki i ilość się licytować nie będziemy ;:168 .
Idę 'ciachać' śpiącą królewnę :;230 .

Ale piękne Twoje cudo ;:oj ;:oj ;:oj . Kwitnie jak prawdziwa Miss ;:138 ;:224 .

Tobie również życzę miłego dnia :wit .
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”