Zieloni współlokatorzy ajanii
-
- 500p
- Od: 20 mar 2012, o 14:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zieloni współlokatorzy ajanii
wow
śliczne

- izabela skula
- 1000p
- Od: 3 sie 2010, o 15:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Ajania tak to ja, Tesia
! Cudne te moje umiłowane masz.
Chcesz to dokonamy wymiany, mam inne od Twoich. Parę takich co Ty masz, z kolei ja nie posiadam. Już mi jedna rozkwitła. Wstawić fotkę mogę u Ciebie? Chcesz?
Miłego dnia
.

Chcesz to dokonamy wymiany, mam inne od Twoich. Parę takich co Ty masz, z kolei ja nie posiadam. Już mi jedna rozkwitła. Wstawić fotkę mogę u Ciebie? Chcesz?

Miłego dnia

Jolu, Martusiu dziękuję
.
Izunia, podaj mi adres na Pw (bo jak zwykle nie mam, kasują się wiadomości a ja jeszcze nie założyłam "mądrego zeszytu).
Tesiu (jakoś mi tak bardziej pasuje, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko), na nowe odmiany zawsze jestem chętna i coś ze swoich też mogę "skubnąć". Oczywiście, wstawiaj proszę swoje cudeńka, chętnie popatrzę
.
Pozdrawiam serdecznie
.

Izunia, podaj mi adres na Pw (bo jak zwykle nie mam, kasują się wiadomości a ja jeszcze nie założyłam "mądrego zeszytu).
Tesiu (jakoś mi tak bardziej pasuje, mam nadzieję, że nie masz nic przeciwko), na nowe odmiany zawsze jestem chętna i coś ze swoich też mogę "skubnąć". Oczywiście, wstawiaj proszę swoje cudeńka, chętnie popatrzę

Pozdrawiam serdecznie

-
- 1000p
- Od: 21 sie 2011, o 14:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie no żyję trochę na tym świecie, ale ciągle jestem zaskakiwana różnorodnością kwitnących doniczkowych roślin. Twoje są naprawdę piękne, aż by się chciało nieć je wszystkie 

Spis moich wątków Parapetowe i lilie
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Nadwyżki z domu i ogrodu
Żyj tak, aby twoim znajomym zrobiło się nudno, kiedy umrzesz. Julian Tuwim
Aniu mów mi Teśka
.
Myślę ,ze lepiej będzie wymieniać się
kłączami. Ja jak tylko wygrzebię je w miejscach intymnych
wyślę Ci z ochotą. Myślę że ze 4-ry z tych jakie mam - Ty nie masz.
.
Zechcę od Ciebie
: "Peridote Kitlope", Sunshine, Karl Linberg, Jordin de Monet, Lucky Lucifer
?
Myślę, że u siebie tyle znajdę , nie znam tylko odmian
.
Co Ty na to... bo ja na to jak na lato

Od góry, listki duże i kosmate bardzo:
- kliknij na fotkę.
Tu kwiatuszek:
- też klikamy
.
Wstawiłam w ten sposób fotki,żeby Ci za dużo miejsca nie zająć , a po drugie po kliknięciu będziesz miała fotkę na cały ekran. Kolor kwiatka prawdziwy się sfocił
.

Myślę ,ze lepiej będzie wymieniać się
kłączami. Ja jak tylko wygrzebię je w miejscach intymnych

Zechcę od Ciebie

Myślę, że u siebie tyle znajdę , nie znam tylko odmian

Co Ty na to... bo ja na to jak na lato

Od góry, listki duże i kosmate bardzo:

Tu kwiatuszek:

Wstawiłam w ten sposób fotki,żeby Ci za dużo miejsca nie zająć , a po drugie po kliknięciu będziesz miała fotkę na cały ekran. Kolor kwiatka prawdziwy się sfocił

Tesiu, nie ma problemu. Będziesz się tylko musiała uzbroić w jakiś miesiąc cierpliwości bo nadwyżki sprzedałam na All
.
Jardin już wypuszcza kłącze w miejscu intymnym
(tzn. w rozgałęzieniu gałązek w dolnej części
) ale jest jeszcze małe. Sunshine już mam posadzone w oddzielnej doniczce młode kłacze to Ci rezerwuję. Pozostałe dwie zmobilizuję do działania. Pewnie najlepiej będzie jak uzbieram wszystkie i wtedy wyślę bo po co kilka razy koszty mnożyć przesyłkami. Tę czerwoną z drugiego zdjęcia mam a ta pierwsza ma niesamowite listki. Cieszę się bardzo
.
Pozdrawiam serdecznie
.

Jardin już wypuszcza kłącze w miejscu intymnym

Pozdrawiam serdecznie

Aneczko te moje 2 zdjęcia przedstawiają tę samą kohlerię.Skoro nie masz z takimi ljak piszesz niesamowitymi listkami- to nie masz takiej kohlerii
.
To się umawiamy, jak ja zbiorę komplet , to też wtedy Ci wyślę !!
. Będziemy w kontakcie
.

To się umawiamy, jak ja zbiorę komplet , to też wtedy Ci wyślę !!

Hmmm, wygląda jak "Red Ryder", przynajmniej kwiatek ale mogę się mylić.kohleria pisze:Aneczko te moje 2 zdjęcia przedstawiają tę samą kohlerię.Skoro nie masz z takimi ljak piszesz niesamowitymi listkami- to nie masz takiej kohlerii![]()
.
Jutro pokażę moją bo też kwitnie to zobaczymy jak to tam z nimi jest

Wstawię fotkę mojej nieodgadnionej. Ostrość nie najlepsza , ale miałam problem z uchwyceniem prawdziwego koloru ( seledynowy)

Żeby tak pogrzebać we wszystkich, to pewnie już wszystkie mają kłącza?

Medytuj Anulka

Tej, którą teraz pokazałaś na pewno nie mam (widzę po listkach). Bardzo jestem ciekawa jak Ci zakwitnie
. Będę
oczekiwać na kwitnienie z niecierpliwością
.
U mnie dzisiaj problem z uchwyceniem koloru i ostrością. To za jasno, to za ciemno. Mam nadzieję, że coś z tych fotek rozpoznasz Tesiu.
"Red Ryder" :

U mnie dzisiaj problem z uchwyceniem koloru i ostrością. To za jasno, to za ciemno. Mam nadzieję, że coś z tych fotek rozpoznasz Tesiu.
"Red Ryder" :

Kurcze, no to się Małżonek nie popisał
. Śliczna, takiej nie mam. Co do tej mojej "Red Ryder" to mam jeszcze jedną, nie oznaczona. ma prawie identyczne kwiatki, tylko trochę mniejsze i inny pokrój liści, drobniejszy. Tesiu, a czy próbowałaś zidentyfikować swoje NN ? Za pomocą stron o ostrojowatych, np :
http://www.gesneriasterna.sobie/eng/foto.p ... KA&stop=LA
Chciałabym jeszcze prosić o radę, odnośnie 'panny', która nie zasnęła mi na zimę i od późnej zimy/bardzo wczesnej wiosny kwitła obficie. Obecnie przekwita i robi się brzydka. Pożółkły jej listki i lekko schnie. Czy to znaczy, że wchodzi w okres spoczynku i uśpić ją, czy odmłodzić przez sadzonkę wierzchołkową ? Co radzisz Tesiu???
Tak wygląda :

http://www.gesneriasterna.sobie/eng/foto.p ... KA&stop=LA
Chciałabym jeszcze prosić o radę, odnośnie 'panny', która nie zasnęła mi na zimę i od późnej zimy/bardzo wczesnej wiosny kwitła obficie. Obecnie przekwita i robi się brzydka. Pożółkły jej listki i lekko schnie. Czy to znaczy, że wchodzi w okres spoczynku i uśpić ją, czy odmłodzić przez sadzonkę wierzchołkową ? Co radzisz Tesiu???
Tak wygląda :

Aniutek odpowiadam na pytanie co do ostatniej fotki.
*Ja bym uszczknęła czubek i ukorzeniła w wodzie.
* Wyciągnęłabym z doniczki i poszukała kłączy, które też bym posadziła do ziemi. Jest jeszcze dosyć wczesna pora roku na sadzenie nowych.
* Skoro Ci tak długo kwitła, to pewnie i te nowe wyrobią się z czasem,
i zakwitną.
Mój mąż to Słodziak, chciał dobrze
. To moja wina,że nie doinformowałam go;:223
Pewnie,że próbowałam rozszyfrować gatunki, ale tak trudne jak przekopać Wisłę
.
To moja wina, że nie przywiązywałam uwagi do nazw. Większość otrzymałam z nazwami, tylko różową Mireczkową niezmiennie posiadam i moją Teśkową też- tych odmian nikt nigdy nie potrafił na FloraForum rozszyfrować
.
Miałam też warszewiczi -po lewej>:
. Teraz moje cudo_
-trochę kolor kwiatków prześwietlony. U Ciebie taką zobaczyłam. No już dosyć , zmykam. Jeszcze z domu przez te cudaki nie wyszłam.
Miłego dnia
.
*Ja bym uszczknęła czubek i ukorzeniła w wodzie.
* Wyciągnęłabym z doniczki i poszukała kłączy, które też bym posadziła do ziemi. Jest jeszcze dosyć wczesna pora roku na sadzenie nowych.
* Skoro Ci tak długo kwitła, to pewnie i te nowe wyrobią się z czasem,

Mój mąż to Słodziak, chciał dobrze

Pewnie,że próbowałam rozszyfrować gatunki, ale tak trudne jak przekopać Wisłę

To moja wina, że nie przywiązywałam uwagi do nazw. Większość otrzymałam z nazwami, tylko różową Mireczkową niezmiennie posiadam i moją Teśkową też- tych odmian nikt nigdy nie potrafił na FloraForum rozszyfrować

Miałam też warszewiczi -po lewej>:

Miłego dnia

Nie płacz, nie płacz kochana - Warszewiczi ma mieć to się z Tobą podzielę
. Ja broń Boże na Twego Małżonka słowa złego nie mówię
. Tyle, że raczkę przyłożył do uśmiercenia pięknotek ale co tam, ważniejsze, że kochany
. Podziele się chętnie wszystkim czego nie masz, na sztuki i ilość się licytować nie będziemy
.
Idę 'ciachać' śpiącą królewnę
.
Ale piękne Twoje cudo
. Kwitnie jak prawdziwa Miss
.
Tobie również życzę miłego dnia
.

Idę 'ciachać' śpiącą królewnę

Ale piękne Twoje cudo

Tobie również życzę miłego dnia