Ogródek AGNESS cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Re: Ogródek AGNESS cz.9

Post »

Aga moja czereśnia miała 2 owoce ..
dobre i tyle...
z przyjemnością i wielką zazdrością, którą nie będę ukrywała poogladałam Twoją czereśnie...
uwielbiam te owoce :)

Bylinki u mnie wyginęły .. jak dinozaury :) i zostały tylko róze :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aga cudnie wyglądają rośliny w kroplach rosy, prawda :?: :D Fotki robione zaraz po deszczu....

Aguś Arthur jest dosyć wysoki, osiąga u mnie około 1,20 :wit

Danusiu u mnie z Alchymistem rosną 2 różne powojniki,jeszcze nie zakwitły....w tym roku w ogóle będą dosyć skromne, ponieważ to jeszcze młodziaczki, ale mam nadzieję, ze w kolejnych latach będzie pięknie :D

Joluś dla mnie róże w takich kolorach, to bajka i dlatego z taką zaciętością poluję na Augustę Luizę i Chippendale 8-) :lol: nooooo i na dodatek ten układ kwiatów....czy może być coś piękniejszego 8-)

Jagódko zgadzam się w stu procentach, że nie ma brzydkiej róży....wszystkie są przepiękne, we wszystkich kolorach, u mnie w ogrodzie są też takie w odcieniach różu i też je bardzo lubię....ale jednak zakochana jestem w tych o ciepłych barwach 8-) :lol:

Wandziu u mnie też paczuszka w przygotowaniu, wyślę jutro raniutko :D Bodziszek jakoś nie wpadł mi w oko....ale może jeszcze będzie kiedyś okazja :D

Izuniu na czereśni pewnie przemarzły kwiaty.....w przyszłym roku na pewno obsypie się owocami :D U Ciebie zostały ,,tylko,, róże....ale to ,,tylko,, to całe morze róż :D
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś wpadłam pozaglądać do Twojego cudownego ogrodu a tu przedstawienie różane ;:167 Cudowne sa ;:138 mam prosbe wstawie na chwilke foto potem usune czy ta moja róża to cos podobnego do Twojej Alchymist czy cos innego :oops: dostałam od cioci jako nn

Obrazek

Pozdrawiam Cie serdecznie i przepraszam za zasmiecanie wątku ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

lubelski pisze:
AGNESS pisze: jak nic nie stanie na przeszkodzie to się zjawimy za tydzień z Misią..oczywiście jak łopatki schowasz... :;230
A kiedy to planujecie nasiadówkę, czy raczj spacer po pięknym ogrodzie Agusi ;:224
Mamy z Martą zaplanowany wyjazd w okolice :roll: to moze się dołączymy :lol:
Aguś nareszcie mi się uda :uszy
Oczywiście zapraszamy na spacer brzegiem jeziora i zimne ;:136
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Róże nie bez powodu są królowymi kwiatów.Masz piękną kolekcję.U mnie na razie tylko białe w rozkwicie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danuś ja nie jestem znawcą róż....jak na laika, to odpowiem, ze układ płatków wydaje się inny niż u Alchymist.... nie chcę Cię wprowadzić w błąd, bo ta różyczka bardzo zmienna jest , ale raczej kolorystycznie. Od różu po pomarańcz, u mnie pomarańczowo łososiowa, a w innych ogródkach widziałam prawie całkiem różową... Ona ma taki zwięzły układ płatków i płaski kwiat, u Ciebie jest taka bardziej klasyczna, wypukła i luźniejsza....mój układ kwiatu wygląda tak...jest taki bardziej zwięzły...

Obrazek

Obrazek

Jolu bardzo się cieszę, mam nadzieję, ze pogoda dopisze...bardzo zapraszam ;:196
.....Ten spacer po ogrodzie to potrwa ze 3 minutki, bo ogródek malusi 8-) :lol:

Małgosiu u mnie zakwitło już sporo a z dnia na dzień rozwijają się kolejne...teraz pogoda sie popsuła leje i pewnie trochę przystopują.....ale cóż z tego jak piękne rozwinięte kwiaty masakrowane sa błyskawicznie przez brązowe żuczki....róze szczególnie żółte i pomarańczowe dosłownie giną w oczach ....aż nie mogę patrzeć....

Andrzejku będą fotki ....i nie róże :;230

Zakwitają pierwsze lilie.....kremowa ma ogromy kwiat...jest prześliczna :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Łał :shock: masz już lilijki..Bardzo je lubię, i to we wszystkich kolorach...Twoje są urocze, a zwłaszcza te ciemne. Ja czekam na swoje, ale już rozwinął się jeden kwiatuszek :wink: więc lada moment będzie dalsza część spektaklu :)
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Piękne lilie :!: Tak, to już lato 8-)
bo jak to rozumiem, ten w białym kolorku na fotce wyżej nosi nazwę czerwony :?:
Tak, to bodziszek czerwony 'Album'.
O tego jasnoróżowego niższego uśmiechnę się kiedyś :)
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Agnieszko, u mnie też jakieś żuki ale lubują się w liściach, wygryzają okrągłe dziurki. :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu już jak pierwsza się rozwinęła to za nią szybciutko pójdą kolejne. Ja też kocham lilie, były obecne u mnie od zawsze, ale tylko kilka odmian :D Teraz jest dostęp do wspaniałych piękności....tylko aby było gdzie sadzić 8-) :lol:

Jacku dziękuję za rozpoznanie.....różowego zapisałam :D

Iguś u mnie w tym roku pełno wszelakiego łakomego paskudztwa.....takie co wyjadają liście też są, takie śliczniutkie zieloniutkie, połyskliwe, objadły do patyczków pącherznice, zajadają się liśćmi żylistków i róż....masakra.....no ale te brązowe, które dziesiątkują róże pobijają już wszelkie rekordy, każdy rozwinięty kwiat w ciągu niecałego dnia jest zmasakrowany.....dziś popryskałam :evil:
Awatar użytkownika
TAJGA 2008
1000p
1000p
Od: 5 sie 2008, o 09:44

Post »

Agnieszko, nie mam własnych róż - wpadłąm podziwiać Twoje.

Kolekcja bodziszków niezła i już tyle lilii kwitnie, u nie dopiero w pączkach.
Pozdrawiam i zapraszam
Ogródek TAJGI 2008 2009 2010/2011
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

No zobacz....juz Ci lilie kwitna a moje tylko w donicy....reszta ma tylko pąki.....a podobno chłodniej u Was.... ;:224
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agniesiu zauroczyła mnie Twoja róża Alchymist, mam nawet dla niej miejsce po dwu wykopanych złotlinach, ale myślę, że w zwykłym sklepie ogrodniczym jej nie dostanę.
Nawet nazw odmian nie piszą. Na moich różach pierwszy rok siedzą te brązowe żuczki i robią dziury w płatkach. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu u mnie dopiero 2 odmiany lilii zakwitły....czekam z niecierpliwością na więcej, bo większości jeszcze nie widziałam :lol:

Grażynko....no właśnie jakoś tak w tym roku szybko wystartowały.....dużo szybciej niz zwykle....mam nadzieję, ze szybko się nie wykwitną, ale długo będą cieszyły....

Tajeczko Alchymist jest piękna....ale niestety jej wadą, jest to, że kwitnie na zeszłorocznych pędach i jak przemarznie to nie ma co liczyć na kwiatuszki....ale ja ją uwielbiam i mimo wad jak zakwitnie to upajam się jej widokiem. Obsadziłam ją z 2 stron clematisami, tak więc nawet jak przekwitnie będzie kolorowo :D

Andrzejku dziękuję :lol: ...... ja dziś pryskałam....zobaczymy na jak długo będzie spokój :roll:

.....dziś nie róże i nie lilie 8-) :lol:

szałwia muszkatułowa
Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzwoneczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
evikc
500p
500p
Od: 18 lis 2010, o 00:22

Post »

U mnie też kwitnie szałwia muszkatuowa bardzo lubię ją ze względu na zapach. Liliena razie kwitną mi 2 odmiany. A róż nie mam za wiele czego żałuje i pragnę nadrobić ;:224 Co trochę pryskam na mszycę i stonkę ale to tałatajstwo wciąż nowe się zjawia. Dzwoneczki śliczne co to?
Zapraszam do siebie. Ewa
Mój wątekNadwyżki
Już Ireland!! Jak ja tęsknię za ogrodem!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”