Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AloesIk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 16:49
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

:wit Ponownie,Pierwiosnki cudowne masz,tyle kolorów :shock: Pozdrawiam ;:3
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Powiedz mi jaki cudem tu nie byłam :roll: Piękna ,fantastyczna metamorfoza ;:108 Przecudne rośliny w moich ukochanych bialo fioletowych kolorkach ;:167 Te pierwiosnki to istne dzieła sztuki ....dopiero teraz widzę ilu jeszcze nie mam :? Przeczytałam od deski do deski i już mnie nie wygonisz 8-)
;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
gosia07
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2009, o 20:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonka następne ślicznotki pokazujesz ależ ty masz dużo tych roślinek ;:138
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Iwonko ale cudne pierwiosnki ;:224
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

...Iwonko ja tak powiem. ..zawrotu głowy można dostać od kolorów Twoich pierwiosnków...
..a właściwie to u Ciebie zobaczyłam że istnieje tyle kolorów w tych cudnych kwiatuszkach... :)
..wiosna jest piękna a że za oknem śnieg pada to dla urozmaicenia ...nic w przyrodzie nie jest przypadkiem... ;:108
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
kajbar
200p
200p
Od: 16 lut 2011, o 12:03

Post »

Iwonko wreszcie dotarłam do ciebie dzięki twojej podpowiedzi.Iwonko zaczynam mieć kompleksy masz piękną kolekcję kwiatów doniczkowych teraz piękne kwiaty w ogrodzie.Zastanawiam się,że ja jestem chyba mało wydajna.Nie mogę wszystkiego mieć idealnie zrobione jak bym chciała.Deszcze u mnie padają sporadycznie z związku z tym dochodzi jeszcze podlewanie.Jak zbiorę trochę kasy muszę założyć automatyczne podlewanie,jeszcze do tego słaby zasięg internetu.Piesek uroczy ale w ogrodzie będziesz miała pomocnika.Ja musiałam założyć pastucha bo miałam wszystko zniszczone,drzewa podgryzane nie mówiąc o roślinach.Ale dosyć narzekania będę przychodzić na kawę
Zapraszam
Moj Ogrod
JOWA
500p
500p
Od: 29 mar 2011, o 09:42

Post »

Witam :wit
Jak patrzę na twoje tulipany to kręci mi się łezka w oku ;:98 . U nas również było ich sporo ale mój mały pomocnik pomylił je z chwastami i pourywał im główki ;:5 .
Pozdrawiam.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Uwielbiam prymuleczki za tę ich niezwykle szeroką paletę barw. Najbardziej jednak podobają mi się pierwiosnki ząbkowane, gdyż stanowią dla mnie prawdziwe wyzwanie, bo jakoś nie mogę się ich dochować. Próbowałam kilka razy, lecz na próżno. Ostatnio widziałam je w szkółce Szmita. Miały niesamowicie duże okrągłe główki. Twoje Iwonko też są piękne i okazałe.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Moje drogie, czytając Wasze komentarze spąsowiałam od stóp do czubka głowy :oops: Znam dobrze Wasze ogrody i dobrze wiem, że przede mną jeszcze daleka droga ;:108 ale przyznam szczerze, że zawsze robi mi się cieplutko koło serca, kiedy słyszę takie miłe słowa. Dziękuję ;:196

Czekam jeszcze na kwitnienie kilku moich pierwiosnków łyszczaków, ale zanim to nastąpi, to dla Was moje tulipanki :D

Najwięcej mam takich w optymistycznym, radosnym kolorze ;:3

Obrazek

...oraz żółtych...

Obrazek

...o takim kształcie...

Obrazek

...i o takim kształcie...

Obrazek

...a te kupiłam zeszłej jesieni. Tulipan liliokształtny Ballade

Obrazek

Obrazek

Oczywiście ciąg dalszy nastąpi, bo teraz idę ;:19 Dobranoc.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Tulipanki piękne, obiecałam sobie, że na jesieni...... wsadzę ze sto cebul :;230 :;230 :;230
Czekam jeszcze na rozwój swoich kilku sztuk ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Ten żółty z tym owadem frunącym ekstra ;:224 ;:224 ;:224
Awatar użytkownika
elcia1974
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2009, o 18:25

Post »

Iwonko właśnie nadrobiłam zaległości w Twoim ogrodzie. I cóż mogę napisac ponad to, że u Ciebie jest po prostu PIĘKNIE ;:138
I te wszystkie żonkile takie cudne. Nawet nie wiedziałam, że one potrafią byc tak różnorodne i oryginalne. :oops:
Na szczęście człowiek uczy się całe życie i już jestem bogatsza w wiedzę. :tan
A od pierwiosnków oczu nie mogłam oderwac. Ja je bardzo lubię za te ich śliczne barwy. :D
Tym bardziej weselą mnie Twoje widoczki, bo u mnie zimno. Brrrr. Wciąż ten arktyczny wiatr wieje. :x
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
wmx
200p
200p
Od: 6 gru 2009, o 13:34

Post »

Sliczne te Twoje tulipanki....tyle odmian ich teraz wystepuje i wszystkie chcialoby sie miec w swoim ogrodzie.W tamtym roku tak duzo ich kupilam i wciaz mi sie zdaje ze mam ich tak mało.
Pozdrawiam Sylwia
Storczyki Sysi i Ogród Sysi
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O ja również mam "Ballade", ale ty mnie dopiero o tym uświadomiłaś, Iwonko. :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Poszłam dzisiaj do ogrodu zrobić kilka zdjęć tulipanom, ale niestety jest tak zimno, że nie chciały otworzyć kielichów :(
Widzisz Elu tulipankom też zimno, tylko biedaczki nie mogą pójść do domu :roll: Kochana dziękuje za miłe słowa pod adresem moich wiosennych kwiatków ;:196

Tulipany sadzę kępami w różnych częściach ogrodu, aby towarzyszyły mi w każdym miejscu, gdzie jestem. Szczególnie, kiedy na czworakach pielę grządki potrzebuję motywacji do dalszej pracy :lol:
Kasiu na początek setka wystarczy, chyba, że masz jakieś gryzonie w ogrodzie, to proponuję dołożyć jeszcze kilka ;:224 Owada musisz załatwić sobie sama :;230

Obrazek

Obrazek

Sylwio ja też każdej jesieni kupuję kolejne cebule i każdej wiosny mam niedosyt...i znowu przychodzi jesień...mam jeszcze pięć kęp tulipanów zakupionych jesienią. Na razie są jeszcze w pączkach, ale jestem ciekawa, czy będą zgodne odmianowo ? Rozkwitły mi teraz tulipany liliokształtne, które kupiłam, jako "White wings"...

Obrazek

...tak, tylko dlaczego one są żółte :twisted:

Obrazek

Nie myślcie sobie, że mi wszystko kwitnie. Tak dobrze to znowu nie jest :wink: Gdzieniegdzie mam też kępki tulipanowych liści z trzema kwiatkami na krzyż :x

Obrazek

Wandziu ciesze się, że pomogłam zidentyfikować Ci tulipana, choć musisz wiedzieć, że jest jeszcze 'Claudia' i 'Maytime' bardzo podobne do naszego tulipana, ale...diabeł tkwi w szczegółach ;:113

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”