Mój kwiatowy azyl
- AloesIk
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 lut 2011, o 16:49
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
 - Kontakt:

Re: Mój kwiatowy azyl
- 
				mm-complex

- Od: 19 sie 2010, o 18:09

Powiedz mi jaki cudem tu nie byłam  
 Piękna ,fantastyczna metamorfoza 
 Przecudne rośliny w moich ukochanych bialo fioletowych kolorkach  
 Te pierwiosnki to istne dzieła sztuki ....dopiero teraz widzę ilu jeszcze nie mam  
 Przeczytałam od deski do deski i już mnie nie wygonisz  

marzenia się spełniają! Dana

- gosia07

- Od: 1 gru 2009, o 20:55
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Iwonka następne ślicznotki pokazujesz ależ ty masz dużo tych roślinek 

- mis20
 - 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10

Iwonko ale cudne pierwiosnki  

- lora

- Od: 25 maja 2010, o 13:43

...Iwonko ja tak powiem. ..zawrotu głowy można dostać od kolorów Twoich pierwiosnków...
..a właściwie to u Ciebie zobaczyłam że istnieje tyle kolorów w tych cudnych kwiatuszkach...

..wiosna jest piękna a że za oknem śnieg pada to dla urozmaicenia ...nic w przyrodzie nie jest przypadkiem...

..a właściwie to u Ciebie zobaczyłam że istnieje tyle kolorów w tych cudnych kwiatuszkach...
..wiosna jest piękna a że za oknem śnieg pada to dla urozmaicenia ...nic w przyrodzie nie jest przypadkiem...
Iwonko wreszcie dotarłam do ciebie dzięki twojej podpowiedzi.Iwonko zaczynam mieć kompleksy masz piękną kolekcję kwiatów doniczkowych teraz piękne kwiaty w ogrodzie.Zastanawiam się,że ja jestem chyba mało wydajna.Nie mogę wszystkiego mieć idealnie zrobione jak bym chciała.Deszcze u mnie padają sporadycznie z związku z tym dochodzi jeszcze podlewanie.Jak zbiorę trochę kasy muszę założyć automatyczne podlewanie,jeszcze do tego słaby zasięg internetu.Piesek uroczy ale w ogrodzie będziesz miała pomocnika.Ja musiałam założyć pastucha bo miałam wszystko zniszczone,drzewa podgryzane nie mówiąc o roślinach.Ale dosyć narzekania będę przychodzić na kawę

Zapraszam
Moj Ogrod

Moj Ogrod
Witam 

Jak patrzę na twoje tulipany to kręci mi się łezka w oku
 . U nas również było ich sporo ale mój mały pomocnik pomylił je z chwastami i pourywał im główki ;:5 .
Pozdrawiam.

Jak patrzę na twoje tulipany to kręci mi się łezka w oku
Pozdrawiam.
Nasz mały raj na ziemi.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=42921" onclick="window.open(this.href);return false;
- Wanda7
 - -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Uwielbiam prymuleczki za tę ich niezwykle szeroką paletę barw. Najbardziej jednak podobają mi się pierwiosnki ząbkowane, gdyż stanowią dla mnie prawdziwe wyzwanie, bo jakoś nie mogę się ich dochować. Próbowałam kilka razy, lecz na próżno. Ostatnio widziałam je w szkółce Szmita. Miały niesamowicie duże okrągłe główki. Twoje Iwonko też są piękne i okazałe.

- 
				heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02

Moje drogie, czytając Wasze komentarze spąsowiałam od stóp do czubka głowy  
  Znam dobrze Wasze ogrody i dobrze wiem, że przede mną jeszcze daleka droga  
  ale przyznam szczerze, że zawsze robi mi się cieplutko koło serca, kiedy słyszę takie miłe słowa. Dziękuję  

Czekam jeszcze na kwitnienie kilku moich pierwiosnków łyszczaków, ale zanim to nastąpi, to dla Was moje tulipanki

Najwięcej mam takich w optymistycznym, radosnym kolorze

...oraz żółtych...

...o takim kształcie...

...i o takim kształcie...

...a te kupiłam zeszłej jesieni. Tulipan liliokształtny Ballade

Oczywiście ciąg dalszy nastąpi, bo teraz idę
  Dobranoc.

Czekam jeszcze na kwitnienie kilku moich pierwiosnków łyszczaków, ale zanim to nastąpi, to dla Was moje tulipanki
Najwięcej mam takich w optymistycznym, radosnym kolorze

...oraz żółtych...

...o takim kształcie...

...i o takim kształcie...

...a te kupiłam zeszłej jesieni. Tulipan liliokształtny Ballade

Oczywiście ciąg dalszy nastąpi, bo teraz idę
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
 - Kontakt:

Tulipanki piękne, obiecałam sobie, że na jesieni...... wsadzę ze sto cebul  

Czekam jeszcze na rozwój swoich kilku sztuk

Czekam jeszcze na rozwój swoich kilku sztuk
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
 - Kontakt:

Ten żółty z tym owadem frunącym ekstra  

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Iwonko właśnie nadrobiłam zaległości w Twoim ogrodzie. I cóż mogę napisac ponad to, że u Ciebie jest po prostu PIĘKNIE  

I te wszystkie żonkile takie cudne. Nawet nie wiedziałam, że one potrafią byc tak różnorodne i oryginalne.

Na szczęście człowiek uczy się całe życie i już jestem bogatsza w wiedzę.

A od pierwiosnków oczu nie mogłam oderwac. Ja je bardzo lubię za te ich śliczne barwy.

Tym bardziej weselą mnie Twoje widoczki, bo u mnie zimno. Brrrr. Wciąż ten arktyczny wiatr wieje. :x

I te wszystkie żonkile takie cudne. Nawet nie wiedziałam, że one potrafią byc tak różnorodne i oryginalne.
Na szczęście człowiek uczy się całe życie i już jestem bogatsza w wiedzę.
A od pierwiosnków oczu nie mogłam oderwac. Ja je bardzo lubię za te ich śliczne barwy.
Tym bardziej weselą mnie Twoje widoczki, bo u mnie zimno. Brrrr. Wciąż ten arktyczny wiatr wieje. :x
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Sliczne te Twoje tulipanki....tyle odmian ich teraz wystepuje i wszystkie chcialoby sie miec w swoim ogrodzie.W tamtym roku tak duzo ich kupilam i wciaz mi sie zdaje ze mam ich tak mało.

- Wanda7
 - -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

O ja również mam "Ballade", ale ty mnie dopiero o tym uświadomiłaś, Iwonko. 

- 
				heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02

Poszłam dzisiaj do ogrodu zrobić kilka zdjęć tulipanom, ale niestety jest tak zimno, że nie chciały otworzyć kielichów  
Widzisz Elu tulipankom też zimno, tylko biedaczki nie mogą pójść do domu
  Kochana dziękuje za miłe słowa pod adresem moich wiosennych kwiatków  

Tulipany sadzę kępami w różnych częściach ogrodu, aby towarzyszyły mi w każdym miejscu, gdzie jestem. Szczególnie, kiedy na czworakach pielę grządki potrzebuję motywacji do dalszej pracy

Kasiu na początek setka wystarczy, chyba, że masz jakieś gryzonie w ogrodzie, to proponuję dołożyć jeszcze kilka
 Owada musisz załatwić sobie sama  

Sylwio ja też każdej jesieni kupuję kolejne cebule i każdej wiosny mam niedosyt...i znowu przychodzi jesień...mam jeszcze pięć kęp tulipanów zakupionych jesienią. Na razie są jeszcze w pączkach, ale jestem ciekawa, czy będą zgodne odmianowo ? Rozkwitły mi teraz tulipany liliokształtne, które kupiłam, jako "White wings"...

...tak, tylko dlaczego one są żółte

Nie myślcie sobie, że mi wszystko kwitnie. Tak dobrze to znowu nie jest
  Gdzieniegdzie mam też kępki tulipanowych liści z trzema kwiatkami na krzyż  :x 

Wandziu ciesze się, że pomogłam zidentyfikować Ci tulipana, choć musisz wiedzieć, że jest jeszcze 'Claudia' i 'Maytime' bardzo podobne do naszego tulipana, ale...diabeł tkwi w szczegółach

Widzisz Elu tulipankom też zimno, tylko biedaczki nie mogą pójść do domu
Tulipany sadzę kępami w różnych częściach ogrodu, aby towarzyszyły mi w każdym miejscu, gdzie jestem. Szczególnie, kiedy na czworakach pielę grządki potrzebuję motywacji do dalszej pracy
Kasiu na początek setka wystarczy, chyba, że masz jakieś gryzonie w ogrodzie, to proponuję dołożyć jeszcze kilka

Sylwio ja też każdej jesieni kupuję kolejne cebule i każdej wiosny mam niedosyt...i znowu przychodzi jesień...mam jeszcze pięć kęp tulipanów zakupionych jesienią. Na razie są jeszcze w pączkach, ale jestem ciekawa, czy będą zgodne odmianowo ? Rozkwitły mi teraz tulipany liliokształtne, które kupiłam, jako "White wings"...

...tak, tylko dlaczego one są żółte

Nie myślcie sobie, że mi wszystko kwitnie. Tak dobrze to znowu nie jest

Wandziu ciesze się, że pomogłam zidentyfikować Ci tulipana, choć musisz wiedzieć, że jest jeszcze 'Claudia' i 'Maytime' bardzo podobne do naszego tulipana, ale...diabeł tkwi w szczegółach