Ogród Magdy M

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Re: Ogród Magdy M

Post »

Magdziu ,o ogrodzie tak dużym to tylko mogę pomarzyć.Masz najpiękniejszy twórczy okres.Pytasz jak wyeksponować róże,co posadzić-to bardzo indywidualna sprawa.Myślę,że pomocą (oprócz ogrodów naszych koleżanek) będą właśnie te linki,które dajemy w swoich wątkach.Z pewnością tło jest niezbędne a potem już tylko piękne byliny,które podkreślą urodę róż.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, trafiłam dziś na taka stronkę. Myślę, że ci się przyda. Różne ładne zestawienia tam są http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266/
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p
Od: 6 sty 2011, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

megi1402 pisze:M łatał dziury w murze, a trzeba nam było zostawić ruinę i kwiatki posadzić :;230
Ciachnę migdałkowi 2/3 gałęzi... jak mi ręka nie zadrży.
Sasanki rzeczywiście ładny kolor. Dostałam w jesieni korzenie w bryle ziemi, ale nie wiem jakie będą. Mają 5 kiełków, mam nadzieję że nie zmarzną.
Gosiu ciachnij ale .. po kwitnieniu, mnie zawsze ręka drży, ale tym razem nie było wyjścia. Dobrze, że się uzbroiłam w cierpliwość, bo z początku chciałam ten szpaler w try miga wykopać. ;:14 . Byłabym ostatnią ... .

Pa,pa
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

Agatko,

Czy Ty w tej Szkocji już forever, odwiedzasz Polskę? Zapraszam w nasze strony!!! Chociaż Anglia jest piękna, te rośliny... . Kupiłam sobie małą kamelię Dr King - to taka namiastka kameliowych angielskich żywopłotów!!! Zdobi parapet na razie ...

Całuski,
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

Katiku/Kasiu

Wprawiasz mnie w nerwowy stan. Byłam u Ciebie w wątku a tam ... wiosenne zakupy na całego!!! :shock:
Czy rzucili coś w Krakowie??? Ktoś coś wie? Bo kto pierwszy ten lepszy... :wink:

Ludzie dajcie znać, lelije poszukuję, orientalne najlepiej ...

Pozdrowionka,
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

dodad pisze:Madziu, trafiłam dziś na taka stronkę. Myślę, że ci się przyda. Różne ładne zestawienia tam są http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266/
Dorotko,
Stronka super, przeglądnęłam wstępnie. Polecam Wszystkim, zwłaszcza różano zakręconym. Wiem, że nic nie wiem, to stan mojej wiedzy, po skonsultowaniu jej z ogromem informacji ogrodniczych. Postaram się podstawowe zasady wcielić w życie :roll: . Życia braknie ...

Pa, pa
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Madziu :wit
ależ oczywiście że Polskę odwiedzam ;:108 ;:108 ;:108 ;:108
I Szkocja nie jest dla mnie forever ;:224 W Polsce mamy prawie całą naszą rodzinę :) Mamy kogo odwiedzać ! I niestety często brakuje nam czasu na zwiedzaine, bo każdy chce żeby wpaść w odwiedzinki :lol:
Ale i do zwiedzania powoli się przymierzam - zwłaszcza że chciałabym Polske pokazać swoim synom :) Do tej pory młodszy osesek był za mały - wystarczały mi atrakcje związane z lotem i dojazdami do rodziny :uszy

A kamelii teraz pełno tu w sklepach w sprzedaży :heja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MAGDZIU może tu zamów sobie http://swiatcebul.pl/ tam mają piękne lilie
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Oj jakie piękne i niektóre będą w moim ogródku ;:138
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Witaj Magdo.
Podziwiam Twój ogród.
Zapowiada się niesamowicie.
Jestem pod wrażeniem różanki. W tak krótkim czasie zgromadziłaś niezłą ilość róż.
Mam pytanie co do strumyczka, bo strasznie mi się podoba. Czy woda jest w obiegu?
Awatar użytkownika
Magda M
100p
100p

Post »

Moje drogie dziewczyny.
Muszę nadrobić zaległości w korespondencji, mam nadzieję, że mi wybaczycie, że nie odpisuję od razu. Dzień nie chce się rozciągać w nieskończoność, a jak nadejdzie wiosna, to już sobie tego nie wyobrażam ... . Podziwiam forumków piszących na okrągło i jeszcze chodzących do pracy ;:180 . To tyle gwoli wytłumaczenia.

Glorio
Twoja obecność i porady w kwestii róż są nieocenione, ale nie będę się powtarzać. Postanowiłam zamówione angielki skomponować z bylinami, których mam całą kolekcję, koło setki. Skorzystałam z koła barw, ze stronki, którą podała mi Dorotka, i na razie komponuję na papierze byliny + róże.

Alicjo, Georginio,
Widzę, że też jesteś miłośniczką róż, masz piękne okazy, byłam u Ciebie :wit . dziękuję za podpowiedź odnośnie Hanny i Kalinki. Ta moja pseudo Bonica ma drobne kwiaty, ciemno zielone, błyszczące liście, wygląda trochę jak powiększona miniaturka - ale jest b. ładna i zdrowa. Nie wiem jaka ma być Bonica oryginalna, może mi podpowiesz?
Cieszę się, że Hanne jest tą która kupowałam ;:138 .
Alu, jeszcze pytanie - w jaki sposób zamówić katalog róż Rosen Tantau i inne - czy jest dostępny tylko dla wtajemniczonych? Bardzo jestem ciekawa . ...

Jadziu
Dziękuję za komplementy, ale jak przeglądam Wasze wątki, to stwierdzam, że mój ogród jest do niczego ;:223 .
Dlatego w tym roku będę mocno reorganizować co poniektóre nasadzenia. Najbardziej jestem wkurzona na rododendrony, bo chucham na nie i dmucham a one jak zaklęte stoją w miejscu i jeszcze podmarzają. Wrzosy to samo. Chyba nie mam serca i ręki do tych kwaśnych roślin :evil: . Bardzo mnie zainteresowała stronka sklepu Świat Cebul - kupowałaś tam? Ja bym mogła wykupić pół sklepu, ceny przystępne, a jak z jakością? Kupowałaś może byliny u nich? Lilie oczywiście zamówię.

Czy ja w moim klimacie mogę sadzić orientalne czy będą tylko jednoroczne? Myślę, że i tym razem będę mogła liczyć na Wasze porady. Jakie lilie się najlepiej sprawdzają? Azjatyckie mnie nie kręcą, przepraszam z góry, trąbkowe też. Już je mam.

Margo
Strumyczek niestety nie szemrze... ale będzie!!! Jestem mocno zdecydowana na gruntowną przebudowę po wizycie u Dorotki - dodad. U mnie na razie nie ma żadnej pompy, ale jak trochę pogłębię i poszerzę koryto, to zainstaluję. Muszę się zrujnować na folię z prawdziwego zdarzenia, bo ta budowlana przecieka. Muszę tylko znaleźć ochotnika do pomocy ...

Pozdrawiam,
Awatar użytkownika
Georginia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2009, o 16:47

Post »

Madzi o katalogu napisałam Ci na PW a o Bonice napiszę na swojej różanej stronie , wkleję zdjęcia bo nie chcę Ci zaśmiecać strony swoimi zdjęciami.
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Ja kupowałam w Świecie Cebul tylko cebulki i to co mi przysłali nie odbiegało od normy, posadziłam jesienią i jak na razie jeszcze nic nie widać. Teraz jeszcze raz kupowała cebulki lilii i inne wiosenne jeszcze w styczniu i cierpliwie czekam na przesyłkę. ;:108
anna63
100p
100p
Od: 23 sty 2011, o 10:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Magdo ,częstym u Ciebie gościem będę ... ogród masz piękny i z takimi możliwościami...z bzu czarnego to fajna nalewka jest ;:224 (z kwiatków znaczy się).Piękne liliowe kupuję u cebul.pl i nie tylko zresztą liliowce ,doświadczenia mam z nimi pozytywne wiec polecam .Piękne kamienie narzutowe znajdziesz jadąc od Piły w kierunku Kołobrzegu okolice Szczecinka ,Bobolic itp.
no to aby do wiosny jak te wszystkie zamówienia roślinkowe zaczną schodzić. ;:223 ....
pozdrawiam Anna

Po prostu mój ogród
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wiem jak inni, ale ja bym nie zmieniała tego strumyka. Jest bardzo oryginalny. Dlatego zwrócił moją uwagę. Zastanawiałam się tylko, czy woda stojąca w nim nie zakwita. Stąd pytanie o pompę, bo obieg eliminuje glony.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”